סיכוי קבלה

• פותח הנושא arnn
  • פורסם בתאריך

arnn

New member
סיכוי קבלה

שלום לכולם. יש לי ממוצע בגרות 95.5 ופסיכומטרי 710 כמו כן יש לי תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות (ממוצע 87). האם יש סיכוי להתקבל לאחת האוניברסיטאות? כמו כן, האם יש מכללות שמלמדות משפטים וגובות שכ"ל אוניברסיטאי? תודה מראש לעונים.

flutter girl

New member
לחיפה כמעט בטוח שתתקבל

גם לבר-אילן לדעתי. לת"א ממש לא נראה לי, וגם לא לעברית (היה לי ממוצע בגרויות ופסיכומטרי יותר גבוהים וזכור לי שבדקתי סיכויי קבלה והייתי גבולית). מה שכן - את זה אני אומרת בהתבסס על ציוני הבגרות והפסיכומטרי בלבד. יכול להיות שיחד עם תואר ראשון זה אחרת - אבל לא נראה לי. אגב, בחיפה אתה תהיה פטור מ50% שכ"ל בשנה הראשונה (למי שפסיכומטרי מעל 700).

jdsalinger

New member
סיכוי הקבלה באתר של ירושלים לא ממש משקפים

גם אני הייתי בהמתנה מפברואר עד יולי, כשביולי הודיעו לי על קבלה. (זאת לאחר שהם קודם קיבלו אותי לאופציה השניה והשלישית שלי בהן לא הייתי בהמתנה). לא היה לי ממוצע מטורף - פסיכו של 700 ובגרויות של 10.2. (הייתי מתקבלת עם פסיכו של 719 בפברואר ובאפריל עם פסיכו של 710, כך שבכמעט חצי שנה הם הורידו 19 נקודות מהפסיכו לאותו ממוצע הבגרויות שלי). אז, עצה שלי, אם רוצים מקום מסויים, כדי "לבזבז" את דמי ההרשמה עליו כי עד אוקטובר הכל פתוח וגם הכל תלוי הביקוש באותה שנה.

Not4Sale2004

New member
לשאלתך

לצערי תתקשה להתקבל לאוניברסיטה העברית , זאת למרות המשקל שניתן שם לפסיכוטמרי בגלל ממוצע הבגרויות . מאותו הגיון משתמע כי הקבלה שלך לאוניברסיטת תל אביב תהיה עוד יותר מסובכת היות והמשקל שניתן שם לציוני הבגרות הוא גבוה יותר . לגבי אוניברסיטת חיפה אני מעריך כי לא תתקשה להתקבל , באשר לבר אילן ישנו סיכוי אבל לא תהיה מעל לסף הקבלה כלומר תצטרך להמתין עד חודשי הקיץ כדי לקבל תשובה. כמה נקודות למחשבה בשבילך . 1. בדוק שוב את ממוצע הבגרויות שלך מול כל אתר של אוניברסיטה אליה אתה רוצה להתקבל , אתה תגלה שישנם הבדלים אמנם לא תהומיים אבל כאלה שיכולים אולי לעשות את ההבדל במקרה שלך בין הממוצעים על פי חישוב של כל אוניברסיטה . 2. ברר מהן הזכויות שלך כבעל תואר אקדמי ,האוניברסיטה העברית למשל מאפשרת להתקבל עם ציון תואר בוגר במקום ציוני בגרויות , ייתכן והמשמעות תהיה הקלות מבחינת תנאי הקבלה , יש לזה תקדימים אבל אני מאמין שהטיפול במקרה הוא פרטני ותצטרך לנדנד קצת בשביל לקבל את המידע . (במידה ואת התואר שלך עשית באחת האוניברסיטאות הנזכרות לעיל , ייתכן ושם יהיה המקום הטוב ביותר להתחיל בבירורים). 3. שוק עריכת הדין הוא שוק רווי , במיוחד במידה וכבר יש לך תואר ואולי אתה אפילו עברת את מבחן ההסמכה ואתה כבר רואה חשבון ,לא בטוח בכלל שזו החלטה נבונה להתחיל לימודי משפטים .. על כל פנים מקווה שעזרתי , ובהצלחה.

למעלה