סיכויי הגירה

GeJuFan

New member
סיכויי הגירה

שלום לכולם אשמח לקצת מידע.
כרגע אני ישראלית אשר חיה בארה״ב על ויזת סטודנט (לומדת תואר ראשון באפייה וניהול בתחום האוכל), השנה אני מסיימת את התואר ולמרות שארצה מאד להישאר בארה״ב אחרי ה-opt שמגיע לי אני מתחילה כבר גם לבדוק אופציות אחרות כשאחת מהן היא קנדה. רעיון החזרה לישראל לצמיתות אינו מושך אותי כלל.
ברשותי רק אזרחות ישראלית, בעלת רמת אנגלית גבוהה מאד (כאמור עושה תואר ראשון באוניברסיטה אמריקאית), בעוד שנה אחרי ה-opt יהיה לי שנה ניסיון בתחום שלי (בנוסף יש לי שלושה חודשי התמחות בהמתחתי)
בבעלותי דירה בישראל (לא ממושכנת) אשר מכניסה לי משכורת קבועה כל חודש של קצת מעל 3 אלף ש״ח.

אם אכן תיבדק קנדה בצורה עמוקה יותר כאופציית הגירה הכיוון יהיה בריטיש קולומביה איזור וונקובר (ואגב ידוע לי שמדובר במחוז שלא קל להגר אליו בכלל).



אשמח לשמוע מכם אילו מסלולים קיימים, הבנתי שיש את מסלול ה-skill אבל איני בטוחה שאני התאים לו בעוד שנה וחצי.
 
כדי שיהיה לך סיכוי לעבור לקנדה, כתושבת קבע, את צריכה להגיע

ל 450-480 נקודות במערכת אקספרס אנטרי, אני מציע שתבדקי ביסודיות את הקריטריונים, וייתכן שתגיעי למסקנה שתצטרכי קצת יותר ניסיון. יש מתח מסויים, כיוון שיותר ניסיון נותן יותר ניקוד, אבל מגיל מסויים, הניקוד על גיל יורד... זו בעייה.
זינוק אדיר בניקוד תתן לך הצעת עבודה, אבל כדי לקבל כזו תצטרכי למצוא מעסיק שקשה לו למצוא עובדים בדיוק בתחום שבו יהיה לך ניסיון, ושיסכים להתאמץ לבקש עבורך אישור LMIA. דרך שנוסתה בעבר הייתה שותפות עסקית שגררה בקשה כזו, אבל יש לתפור את זה נכון וביסודיות. עוד דרך במידה והלימודים שלך הם לתואר ראשון, לבוא לקנדה לעשות תואר שני באותו תחום. אחרי הלימודים בקנדה, קל יחסית לקבל כאן תושבות קבע.

תתחילי מעניין הניקוד, ואחר כך תנסי לשאול שאלות ממוקדות.

מערכת הניקוד של אקספרס אנטרי
 

TrigATUSA

New member
מבחינתך

האפשרות הבטוחה ביותר היא להירשם של לימודי המשך (של לפחות שנה, נדמה לי) שאחריהם תהייה לך ויזת עבודה בקנדה והרבה יותר קל למצוא עבודה
&nbsp
האפשרות המהירה ביותר היא למצוא מעסיק קנדי שיעשה לך ויזת עבודה. בתחום שלך זה לא ילך בלי ביקור אישי והליכה ממאפייה למאפייה
&nbsp
יש כמה עסקי אוכל משמעותיים של ישראלים בקנדה - אני חושב על ארומה בטורונטו ועל BREKA בוונקובר, אולי שמה הבעלים הרחמן ירצה לעשות לך ויזת עבודה
 

michaelbl

New member
הנושא של קונדיטוריה בקנדה

להכניס מאפים קפואים לתנור בארומה לא ממש מצריך קונדיטור.
לגבי התחום בקנדה, עם הכרות מעמיקה עם הנושא, רמת הקונדיטוריה בקנדה נמוכה מאד ומי שקובע את הרף זה טים הורטון והסופרמרקטים שמוכרים זבל מתועש כך שחוש הטעם הקנדי מאד לא מפותח, אם זה מתוק ושומני אז זה טעים, זה בערך המוטו ובגלל זה אפילו במסעדות כשמזמינים קינוח רוב הסיכוי לקבל גוש שעשוי מקייקמיקס עם באטר קרים. אפילו אמדיאוס שמפורסמת בתורנהיל כאיכותית התדרדרה קשות באיכות המוצרים שהיא משתמשת בהם כדי לחסוך זזמן וכסף ומרגישים את זה בטעם ובמרקם. מעבר לכך קנדים שמרנים מאד אז תן להם סקונס, באטר טארטס או קאפקייקים לצעירים יותר וזהו.
אין ביקוש לקונדיטורים אמיתיים, הם רק צריכים אנשים שיודעים להזליף באטר קרים.
 

GeJuFan

New member
קשה לי להאמין שאין ביקוש

גם אם הוא נמוך- לקונדיטורים איכותיים. מחיפוש מהיר נראה שיש בתי קפה ומאפיות בקנדה. אני גם בשמחה מוכנה להתעסק רק עם שוקוליטרים.

מהחיפוש שלי עלה הלינק הזה עם רשימה של מקומות בוונקובר, הייתי רוצה להאמין שלטורונטו ולקוויבק יש גם רשימה דומה.
 

michaelbl

New member
גם קשה להאמין שאין ביקוש למהנדסי חומרה ותוכנה אבל זה המצב

קראת את הרשימה?
כמו שכתבתי בקורמ בלי לראות אותה, פאי, סקונס, קאפקייקים ועוגות מקושטות שלרוב זה קייק מיקס עם באטר קרים (=פסולת מזוקקת) והקנדים מלקקים את האצבעות.
תשכחי את מה שאת יודעת מקונדיטוריות בארץ.
אישתי קונדיטורית ובעלת מסעדה ומאפיה וכל פעם שניסינו לעשות דברים טיפה יותר ברמה זה לא נמכר (לא שטעמו ולא אהבו, זה פשוט לא נמכר). הם מסתכלים על זה ומתפעלים אבל לא יקנו, זה מפחיד את הקנדי הממוצע לנסות משהו חדש. בגלל זה בכל המסעדות הקנדיות יש פחות או יותר אותו התפריט ואותו הדבר בקונדיטורוית.
ואני אגלה לך עוד סוד אבל אל תספרי לאף אחד. מרבית המקומות שמוכרים מקרונים, ובמיוחד אלה שנראים כמו חנות תכשיטים, קונים אותם מוכנים קפואים, המשקיעיםנ מכינים לבד ממיקס מיוחד שמוסיפים לו מים וצבע מאכל. וזה מתמצת את הקונדיטוריה בקנדה.
 

GeJuFan

New member
קראתי את הרשימה

וגם נכנסתי לאתרים של הרשימה.
&nbsp
לא יודעת מה בארץ אני לא נמצאת בארץ כבר ארבע שנים און אוף.
&nbsp
אפשר להתעניין איפה אתה ואשתך גרים בקנדה?
 

michaelbl

New member
איזור תורנהיל בצפון טורונטו

AKA הגטו היהודי.
פה ושם תמצאי קונדיטוריה סבירה עד טובה, אבל מרביתן פסולת וגם אלה שנשמעות טוב על הנייר של האתר שלהן מתבררות כזבל מבחינת הטעמים והמרקמים. האמיני לי עברתי הרבה עוגמות נפש מתאורי קינוחים במסעדות כדי לגלות שזה דרעק.
 

idohatam

New member
לא קונדיטור ואין לי נסיון בתעשיה אבל בתור צרכן אני רוצה לחזק

את מה שמיכאל כתב. רוב מוצרי הקונדיטוריה שאני נתקלתי בהם היו מאוד ירודים ברמתם. אם זאת גרתי עד לא מזמן באיזור שלא היה ידוע בסטנדרטים הגבוהים שלו לגבי שום דבר מלבד בשר כך שיכול להיות הנק' המבט שלי קצת מוטה. יכול להיות שבוונקובר המצב קצת שונה.
 

TrigATUSA

New member
זה לא קשור

גם אם נקבל את דעתך שכל האפייה היא זבל, אני מכיר מישהו שקיבל WORK VISA SPONSORSHIP כדי לעבוד כאופה ב TIM HORTON (!!)
מה שאומר שקיימת אפשרות למצוא מעסיק כזה
&nbsp
לא מכיר את המטבח של ארומה, אבל ב BREKA ובעוד כמה רשתות קפה בוונקובר אם אופים הכל FROM SCRATCH ולא מפשירים קפוא מוכן מראש
 

GeJuFan

New member
תודה לשניכם

לימודי המשך הם לא אופצייה פשוט בעיקר מההספקט הכלכלי וגם כי פשוט לא בא לי כרגע.

אני לא חושבת שבארומה יש את סוג העבודה שאני מחפשת. הייתי רוצה- במידה וקנדה באמת תהפוך לאופציית הגירה - לקבל עבודה כי יש לי את הכישורים (ויש לי!) ובעל/ת העסק באמת רוצים להעסיק אותי ולא רק מרחמים של ״היא ישראלית/יהודייה״..
אני אבדוק את ברקה אבל כי לפי האתר נראה שהם מוכרים דברי אפייה וקונדיטוריה מהסוג שאני מכינה, השאלה כמה ממה שהם מוכרים הם אכן מכינים לבד.


יש לי שאלה לגבי העניין הכלכלי, אם בבעלותי בית ששוויי קצת מעל ל-300 אלף דולר קנדים שאינו ממושכן, והוא מכניס בשקט כ-15 אלף דולר קנדי בשנה משכ״ד האם זה יכול להיות לשמש בסיס טוב כהוכחה שמבחינה כלכלית אני לא יהיה עוול על מערכת הרווחה הקנדית (בהנחה שאני אמצע עבודה גם אם היא תהייה של שכר מינימום)?
 

GeJuFan

New member
תפוז וה-15 דקות עריכה שלו פיכס

לגבי הלימודים: יש גם את ההספקט הכלכלי אבל זה בעיקר חוסר רצון כרגע. אולי בעתיד. אחרי סיום הלימודים במאי פשוט בא לי רק להנות קצת מהחיים.
&nbsp
לגבי הבית: מדובר בדירה והיא בישראל.
והשאלת המשך לכך הייתה: שאם הדירה מכניסה 15 אלף בשנה זה כ-4 אלף מעל לסכום המינימלי שהם מבקשים ממי שמהגר כאדם יחיד. לא?
אני מעט מבולבלת בעניין הזה ואשמח לקבל קצת הבהרה.
 

TrigATUSA

New member
הכסף מהדירה לא עוזר לך בכלום

אין בקנדה שום תוכנית הגירה המבוססת על בעלות על דירה (או על 300K$).
אם הייתה כזו היו עוד 10 מיליון סינים בוונקובר כבר בשבוע הבא
 

GeJuFan

New member
זה לא מה שאני שואלת

אני לא שואלת אם יש תוכנית הגירה על בעלות דירה- אני יודעת שגאונה אני לא אבל עד כדי כך מטומטמת אני גם לא. השאלה שלי היא: האם השווי של הדירה וההכנסה ממנה יכולים לשמש כסעיף לטובתי - כלומר אם נציג ההגירה בקנדה עובר על הבקשה ההיפוטתית שלי האם העובדה שיש לי נכס שווי כמה מאות אלפי דולרים והכנסה קבועה מאותו נכס (הכנסה של מעל ל-1000 דולר קנדי פר חודש) יעזרו כהוכחה ראשונית לכך שאני לא אפול כנטל את משלם המיסים הקנדי?
 

TrigATUSA

New member
no

approving a work permit has completely other criteria - nothing to do with your financial means

the employer has to show they were not able to hire someone locally and that you have skills that are in shortage
 

GeJuFan

New member
שוב תודה על התגובות

אני אבדוק את כל החברות, אבל נראה ממבט ראשון שזה לא בדיוק מה שאני מחפשת. אני מחפשת משהו שהוא high end ועם קצת יותר מגוון מרק עוגות. מסעדות מהסוג היוקרתי זו גם אופצייה.
 
מה לגבי דברים מחוץ לטורונטו וונקובר?

בקלגרי, אחת המאפיות הנחשבות ביותר בתחום ה artisan bread שייכת לישראלי לשעבר. בחור מאוד סימפטי בשם אביב. חפשי sidewalk citizen.
 

estee from ynet

New member
The links are for all of Canada

I didn't pick the winners. Depending on the link that you have looked at, different restaurants were picked as the winners.
The Global News link even includes a map of Canada:
http://globalnews.ca/news/1871553/c...ts-toronto-dominates-montreal-earns-top-spot/
https://shawglobalnews.files.wordpress.com/2015/03/canadas-top-restaurants.jpg?quality=70&strip=all

The previous links do not include bakeries, but even though she was looking for high-end restaurants in BC., the links are for the best restaurants in whole of Canada.

The Maclean's link:
http://www.macleans.ca/society/life/50-best-restaurants-in-canada/

In the Vacay link:
http://vacay.ca/2014/05/2014-top-50-restaurants-in-canada-raymonds-in-newfoundland-is-no-1/
Raymond of Newfoundland and Labrador came in as No. 1 in 2014 & 2015
http://www.raymondsrestaurant.com/

Farmer's Apprentice of Vancouver was No. 4
http://www.farmersapprentice.ca/

Vij's of Vancouver was no. 5
http://www.vijs.ca/

Hawksworth of Vancouver had been picked as No. 6
http://toprestaurantsincanada.com/blog/hawksworth-vancouver

Charcut of Calgary came as no. 14
http://www.charcut.com/#about

Model Milk of Calgary was No. 19
http://www.modelmilk.ca/

The Huffington Post & Air Canada's pick:
http://www.huffingtonpost.ca/2015/10/22/best-restaurants-canada-2015_n_8349398.html

Especially for you, these are the 10 top restaurants in Calgary:
http://www.avenuecalgary.com/Restaurants-Food/10-Best-Restaurants-in-Calgary-in-2015/
http://www.cbc.ca/news/canada/calgary/john-gilchrist-best-new-restaurants-2015-1.3385605

Best Bakeries:
http://globalnews.ca/news/1942890/edmonton-shop-makes-buzzfeed-list-of-best-bakeries-in-the-world/
http://www.buzzfeed.com/jonmichaelp...rld-you-need-to-eat-at-before-you-d#.bngJ9d35
Edmonton's Duchess Bake Shop is No. 4
http://duchessbakeshop.com/
The 2015 pick is similar with a new pick for no. 1:
http://canadas100best.com/category/canadas-100-best-restaurants-2015/
http://canadas100best.com/canadas-100-best-restaurants/
I found the Side Walk Ctizen Bakery:
http://sidewalkcitizenbakery.com/
 
למעלה