סיירת או ניירת

סיירת או ניירת

(משפט חמוד) עכשיו ברצינות, אני מתלבט נואשות (!). אם לבקש מהקצין מיון תפקיד יותר שכלתני שיתן לי משהו באזרחות כמו: מודיעין / מחשבים / קשר. או לבקש תפקיד קרבי כמו: מוד``ש / נ``מ / הנדסה. אני טיפוס שאוהב אתגרים אינטלקטואלים ופחות מיתרשם מפעילות גופנית. מצד שני אמרו לי שלהשתפשף בצבא זה רק בקרבי. ‏

Amazing18

New member
../images/Emo6.gif

תראה חבוב, כבר אמרתי את זה בעבר, ואומר שוב.. הקטע הזה, שלחשב מה לעשות בצבא שיעזור לי בעתיד - הוא אדיוטי. זה בדיוק כמו שהיתה בתיכון - החיברת מגמות עפ"י מה שיעזור לי בלימודים אחרי הצבא!!! [מחשבה ילדותית לגמרי כן?] לבסוף במקום מחשבים בחרתי מגמת ספרות קולנוע ונהנתי בה כמו שמעולם לא נהנתי משיעור בבית הספר. אם כך, אל תחשוב על מה יעניק לך התפקיד בעתיד [שסביר להניח שאם לא תהיה טכנאי/חשמלאי/רכז תשלומים כל הדברים הבסיסיים האלה.... לא כל כך יוכלו לעזור לך], תחשוב על מה הולך לעשות לך טוב ב3 שנים הבאות, מה הולך לממצות אותך, מה הולך למלא אותך בכל כך הרבה טוב [עד כמה שאפשר..]. בנודע לקרבי או ג'ובניק , אני יכולה לצאת ילדה קטנה וצרוח לך "כן! תהיה לוחם!" אבל אני לא אקח על עצמי אחריות שכזו, אני מניחה שמי שרוצה להיום לוחם מרגיש את זה בפנים. ככה עצה שלי בכלליות .. תעשה מה שיעשה לך טוב עכשיו, לא בעוד 3 שנים ולא בעוד 10 שנים. תהנה מהרגע, אל תחשב מהלכים. החיים זה לא משחק סנוקר, תהנה מהם
בהצלחה בכל דרך שתבחר..

ממרם?

עוזר ועוד אייך באזרחי. ובכלל אני צריך עוד להשלים בגריות. ואולי גם ללמוד מקצוע או שפת תכנות תוך כדי לתפוס את כול הגוזלים במכה אחת.. גם לימודים צבא עבודה.

צנצןדבש

New member
שום קצין מיון שפוי לא ישלח אותך לממ

רם. אם אתה מתכוון בשימוש במושג ממרם לקורס תיכנות צה"לי. עזוב שאתה גם צריך לחתום קבע לשנתיים וחצי. אולי קיימת אפשרות שישלחו אותך לקורס מחשבים בסיסי ביותר שבסופו אתה תישלח ליחידה מסויימת להיות מפעיל מחשב (ז"א מטפל בבעיות שמתעוררות) או ליחידת מחשוב כלשהי (נניח ממר"ם) לתמיכה הטלפונית. כמובן שקיים סיכוי שבמהלך השירות תוכל להתפתח קצת בכיוון המחשב, אולי אפילו ללמוד שפת תכנות באופן עצמאי (או במקרה נדיר מאוד אם יהיה צורך ביחידה אליה נשלחתה) וכמובן יהיה לך זמן פנוי להשלים בגרויות.

למעלה