סיימת תואר באדריכלות? עזרה!

יוני1616

New member
סיימת תואר באדריכלות? עזרה!

אני מחפש בוגרי תואר באדריכלות שסיימו את הלימודים בשנים האחרונות. באמת, אם יש פה אחד כזה- בבקשה פנה אלי! תודה!

יוני1616

New member
שלום!

אני 'מחפש את עצמי' כרגע- מנסה לברר מה אני רוצה ללמוד בשנה הבאה. אחת האפשרויות הרציניות זה אדריכלות, אבל אני חושש מכמה דברים: 1. 1. אני לא באמת יודע מה אדריכל עושה. תמיד אהבתי להסתכל על הפרסומים בעיתונים על דירות (אלו שמלמעלה מראים לך את מבנה הדירה). אני מתלהב מבתים מעוצבים. אני מתלהב מעיצוב של גבס וספוטים וכד'.. קיצר, זה מושך לי את העין והייתי רוצה להיות קרוב לדברים האלה בחיים. אבל אני חושש שהעבודה האמיתית של האדריכל אינה מה שאני 'מדמיין'. 2. שאני לא אמצע עבודה. ולחילופין, שמעתי שממש לא מרוויחים בזה. 3. אני לא יודע כמה יצירתי צריך להיות. יש לי ראש לשבת ולסרטט, אבל אם צריך להיות 'כמעיין המתגבר' וכל הזמן לחשוב על דברים מקוריים- אני לא יודע כמה אני אצליח. אשמח אם תהייה איתי בקשר במייל- [email protected] תודה!

G23L

New member
בכללי

לחפש את עצמך זה טוב אפילו בריא הייתי אומר... .אתה צודק, מה שאתה מדמיין - זה ממש לא זה (במובן מסויים). מכיוון שמה שאתה רואה זה התוצאה הסופית של המון שעות מחשבה ועשייה. ממה שאני מבין אתה בעצם נמשך יותר לעיצוב פנים. -שזה לא רק בחירת השיח המתאים לספה אלא גם יכול להיות תכנון חלל, רהיטים, תאורה. הכל עד הפרט האחרון.... מהמצב בשוק/בארץ, אם אתה כבר סגור על הכיוון אז כדאי לעשות תואר באדריכלות ולאחר מכן לנסות להשתלב בעיצוב פנים. זה עדיף על למידת תואר בעיצוב פנים. בזמן הלימודים אתה הולך לאכול הרבה "קש" כפי שאומרים.שנה ראשונה הכי קשה - יש המון לילות לבנים אחר כך לומדים לנצל יותר נכון את הזמן עם יש ראש על הכתפיים. יהיו גם הרבה אכזבות בזמן הלימודים. מהסיבה שזה אומנות - או שאוהבים את זה ונקשרים לזה או לא...ואיך להגיד לא כל המרצים יודעים לתת ביקורת בונה ועניינית. אם יש לך אפשרות/קשרים משפחתיים/חברתיים תנסה למצוא עבודה כבר בזמן הלימודים בתחום - יקל על החיים שלך מאד. מה קורה אחרי הלימודים? בוא נגיד שקבוצה מאד מצומצמת של משרדי אדריכלים יסכימו לקחת אותך לעבודה אם אין לך ניסיון. למה? כי יודעים שסטודנטים שסיימו רק עכשיו ללמוד לא יודעים כלום מהחיים שלהם. אז משהו צריך ללמד אותך מחדש ועוד לשלם לך על זה. יש גם מצבים שחייבים להשאר שעות נוספות במשרד. כך שזה סוג של עבודה שדורשת המון זמן, מאמץ נפשי , התמדה ורצון. מה לגבי שכר? כשכיר לפחות בשנים הראשונות "לא קל" המצב אחר כך משתפר אך לא בהרבה. עד כמה? הכל תלוי בך ובמקום העבודה. כעצמאי - השמיים הם הגבול. מציע תריץ חיפוש בגוגל - שכר אדריכלים - תראה מה אתה מקבל. לגבי יצירתיות - אל תדאג. בזמן הלימודים יכניסו לך את זה טוב טוב לראש. אני יכול להוסיף, שאם אתה עדיין לא סגור עם עצמך לגבי אדריכלות - תנסה לבדוק מקצועות יותר ריאליים. מצטער אם אני הורס לך את האשלייה, אבל המקצוע הזה לא ממש מוערך (מכל הבחינות) - וזה כול את עיצוב פנים והנדסה אזרחית.

יוני1616

New member
וואו, תודה רבה

גם אם המקצוע לא מוערך, באופן אישי אותך אני מאד מעריך על התגובה המושקעת הזאת =) שמע, נשמע מבאס. אז מה, הולכים למדעי המחשב ולחיי עושר בהיי טק?..

G23L

New member
...

אתה תחליט מה שמתאים לך רק תבדוק טוב . דבר עם אנשים בתחום שמעניין אותך. כי בסופו של דבר מדובר על העתיד שלך... בהצלחה

פיטנגו4

New member
מה שלא תשמע מכל בוגר טרי

זה כמה דומה (!) יש בין שני המקצועות הללו, לפחות בשלבים יותר מתקדמים: יש פרוייקט שהוא ה"בייבי" שלך. הפרוייקט כולל הרבה שלבים והרבה אנשים מבצעים אותו. אתה כמתכנן מגלה מה הצרכים, לוקח מצב קיים ומציע מצב מוצע. יצירתיות מאד דומה (באופן מפתיע), שמתבטאת באופן אחר לגמרי. ההבדל הכי משמעותי הוא חשבון הבנק. משכורת התחלתית למתכנת זוטר בוגר 3 שנות לימוד היא פי 3 מזו של אדריכל בוגר 5 שנות לימוד. אחרי 10 שנים המשכורת של האדריכל עלתה קצת, ושל המתכנת שהופך לראש צוות/מנהל פרוייקט וכו' הוכפלה. רוב אנשי ההיטק השכירים מרווחים פי כמה וכמה מרוב האדריכלים, שכירים או עצמאיים. השאלה אם תהיה מאושר בהייטק ולא תסבול בהרגשת החמצה נוראית יומיומית... על זה רק אתה תוכל לענות. אם האדריכלות בדמך, שום כסף לא יהפוך אותך למאושר. מה שלא תבחר, תמיד אפשר לעשות הסבה בגיל יותר מתקדם.
כמובן שזה קצת יותר מסובך כאשר יש משכנתא+ילדים... בהצלחה!

למעלה