סיום אימפריה מכה שנית

advanced soul

New member
סיום אימפריה מכה שנית

כחובב אסטרונומיה התמונה האחרונה היא ממש מוזרה. לוק וליאה מסכלים על גלקסיה (לא ברור עם גלקסיה שלהם (של מלחמת הכוכבים) או גלקסיה אחרת) על רקע שמי כוכבים. כידוע, אין כוכבים בין גלקסיות וכל הכוכבים שאנו רואים בשמים שייכים לגרקסיה שלנו כאשר אנו מסתכלים עליהם מתוך הגלקסיה קלפי חוץ. כמובן אפשר לראות בטלסקופ גלקסיות אחרות... אבל גם רואים שמים מלאי כוכבים (כאילו גם בתוך הגלקסיה) וכאילו מסתכלים על הגלקסיה שלהם מבחוץ... למישהו יש הסבר? לדעתי ניתן להסביר זאת רק ע"י כך שהכוכבים האחרים הם למעשה גלקסיות רחוקות ולא כוכבים בודדים.

לא נראה לי

לא נראה לי שג'ורג' לוקאס באמת חשב על נתונים פיסיים או אסטרונומים כשהוא כתב את התסריט

Jedi Force

New member
אין קשר בין הדברים.

כול התפאורה לא קשורה ממש לתסריט, אלא אנשים אחרים שדואגים לתפאורה לפי ההנחיות של ג'ורג' לוקאס. ובכל מקרה, אם אתה עושה סרט מדע בדיוני, הרי ברור מאליו שהכוכבים יהיו כמו שהם אמורים לראות. אני לא ממש זוכר את הסצינה האחרונה ב"האימפריה מכה שנית", אם מישהו יוכל להשיג לי תמונה לגבי השאלה כאן, אני בטוח שאוכל לענות.

Jedi Force

New member
אמממ...

כן, כמו ש-advanced soul אמר, שבמילים אחרות התמונה לא הגיונית. אני מוכן להסיק מסקנה שייתכן והיא הכי נדושה ולא נכונה, אבל עדיין אולי היא הצודקת. אנחנו מדברים על סרט בשנות ה-70-80, והנה השאלה שלי לפנכם: האם בתקופה הזה ידעו על גלקסיות וכול מה שסביבן? אני מאמין שכן, חקר החלל החל עוד בתקופת גלילאו, אז אם כן ידעו, אז החבר'ה של לוקאס עשו טעות. אם לא ידעו, אז אולי בעריכה של הסרט החדש עשו שיפוץ? (התמונה היא מהעריכה המחודשת של הסרטים?) מה דעתכם?

Jedi Force

New member
זה לא קשור אם לוקאס ידע...

כול מה שאתה רואה בסרט זה לא רק כי "לוקאס" מאחורי זה. אנחנו מדברים על הפקה שלמה, עם לא מעט אנשים שעובדים בה. פשוט לא נראה הגיוני שאם היה ידוע על הגלקסיות, אף אחד מכול אלה שהפיקו את הסרט, במיוחד אלו שדאגו לתפאורה והתייעצו עם אסטרונמים איך כול החלל אמור להיראות לא שמו לב שיש כאן טעות לא קטנה?

advanced soul

New member
לא ברור למה הם התכוונו בתמונה

האם המרד אכן נמצא מחוץ לגלקסיה. כי זו התמונה היחידה אשר איננה בבירור מתרחשת בתוך גלקסיית מלחמת הכוכבים. תמונה מוזרה

אבל הסרט לא מנסה לשקף מדע בידיוני

הוא לא מתרכז כל כך במדע בדיוני "טהור". העלילה היא לא על מדע בדיוני, ולכן לא מחויבים לשלב בה דברים הגיונים. גם הפורס לא קיים במציאות והוא מופיע, זה לא קשור.

advanced soul

New member
לא מסכים...

1. נכון שזו פנטזיה ולא מדע בדיוני, גם צלילי החלליות נעות בריק של החלל ללא אוייר לא הגיוניים. אבל: מי שמתחיל את הסרט ב"לפני זמן רב, בגלקאסיה רחוקה מאוד" חייב לעמוד בקצת אמינות אסטרונומית. פנטזיה פנטזיה, אבל כוכבי הלכת אצלו עדיין כדוריים ולא מרובעים. 2. לא הוכחת שהפורס לא קיים במציאות
) ואם לא פורס - אז משהו בקונספט דומה. פורס יכול להיות תחליף לאנרגיית הצ'י שקיומה מזמן מוכחת, משתמשי בה אנשים ששוכבים על חרבות ושוברות לבנים על הראש. רייקי, צ'יגון וטכניקות אחרות הידועות כבר אלפני שנים. אבל זה לא הנושא.

advanced soul

New member
וודאי שהיה ידוע. אני יודע זאת בוודא

גלאקסיה ראשונה (גלקסיית אנדרומדה) נצפתה ע"י גליליאו ברגע שבנה את הטלסקופ הראשון. אבל בלי קשר לכך נושא הגלאקסיות היה ידוע עוד בתחילת המאה הקודמת

gloom

New member
מה יש מתחת לספינה../images/Emo35.gif../images/Emo66.gif

יש שם ספינה כזאת... ואני לא כל כך הבנתי את השאלה שלך.. הרי אנחנו בכדור הארץ ורואים כוכבים, אבל אם נהייה מחוץ לגלקסיה שלנו אנחנו נראה עדין כוכבים, ואפילו נאה אותם יותר טוב כי זה בין גלקסיה לגלקסיה אז ברור שנראה כוכבים נדמה לי וזאת רק השערה, כי נאי לא ממש אסטרונום, אבל אתה אפעם לא יכול ממש לצאת מגלקסיה, כי כשאתה יוצא ממנה אתה ישר מגיע לריק, שבוא יש שאריות של כוכבים בודיים.. נו טוב כנראה שלא..

advanced soul

New member
לצערי אתה מפגין חוסר ידע אסטרונומי

1. מתחת לספינה יש גלאקסיה ספירלית 2. אין כוכבים בין גלאקסיות, אתה מתבלבל בין גלאקסיה (מערכת כוכבים) למערכת השמש (מערכת כוכבי לכת סביב כוכב בודד או כפול (השמש)). אם נצא מהגלאקסיה - ניראה רק גלקסיות. כל הכוכבים שאתה רואה בשמיים שייכים לגלאקסיה שלנו בלבד 3. ואתה לא חייב לצאת מהגלאקסיה כדי שיהיה שם ריק. ריק קיים גם בין כוכבי לכת, בין כוכבים ובכלל כמעט בכל מקום מעבר לכדור הארץ. 4. אני לא טוען שיש מספר כוכבים בודדים שאולי נפלטו מהגלאקסיות ונעים בחלל. אבל הם כל כך נדירים שאתה לא תפגוש אותם וודאי שלא יגרמו ל"שמי כוכבים"

gloom

New member
כן כנראה../images/Emo66.gif

בכל מקרה- הנה משהו לא הגיוני- הספינה בגודל של כל הגלקסיה (אלא אם כן יש איזה תעתוע של גודל או משהו כזה) ובריק לא התכוונתי למשהו כזה.. אבל למשנה אז כן, נדמהל יש שלוקאס הפגין איזה חוסר ידע אסטרונומי.. אבל לא נדמה לי שזה באמת הפריע למישהו.. (אולי לכמה אסרטונומים.. אבל לא לקהל הרחב בכלל)

advanced soul

New member
מה הקשר לספינה? אל תגזים

הגלאקסיה היא ברקע מאחורי הספינה (שנות אור רבות מאחוריה) ולא לצידה :) אם אתה מצטלם על רקע פירמידה, אני לא טוען שאתה בגודל הפירמידה

למעלה