סיוטי לילה

לימור ב

New member
סיוטי לילה

ראשית אציג את עצמי: אם ל-3, הגדולה עולה ל-א'. מדובר בילדה בוגרת, מבינה עניין שהגידול שלה הלך 'חלק' וללא בעיות מיוחדות, עד לפני כחודשיים - מאז חיי אינם חיים. היא מתעוררת מידי שעתיים לבדוק שאנחנו לא נרדמנו בשמירה. אם היא מוצאת אותי ואת בעלי ישנים היא פוצחת בבכיות ומעירה את הקטנים יותר. גם כשאנחנו ערים היא לא ישנה רגוע אלא יוצאת ממיטתה. הבקרים שהיו רדומים מתחילים לאחרונה מוקדם מן הרגיל (בשעה 5 בערך) וזה מתסכל. ניסיתי להבין ממה זה נובע, כשלקחתי אותה לשיחה בפארק. היא מסבירה שהיא מפחדת וזהו. היא אפילו מחייכת בבישנות כשהיא נזכרת בהיסטריה שתקפה אותה בלילה. קשה לי להצביע על מאורע כלשהו שקרה בזמן האחרון ובכל זאת אני משתוקקת למצוא דרך לטפל בזה לטובתה, כי היא עייפה במהלך היום. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה כהיסטרית ופחדנית-על, כך שאני לא מתפלאת על התופעה, אבל מאוד רוצה למצוא פתרון. אודה על כל הכוונה מכם!

חני ב

New member
בוקר טוב וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הייתי מתיעצת דבר ראשון עם רופא המשפחה (או רופא ילדים) ומבקשת הפניה לפסיכולוג (רק אתם ההורים לא עם הילדה) כדי לנסות להבין מה קורה לה. אולי כדאי לברר בגן כיצד היא מתנהגת, כיצד היא מתפקדת. האם חלו שינויים חדשים בבית? הולדת תינוק? מעבר דירה? משהו שאולי יסביר את הפחדים שלה?

לימור ב

New member
הבעיה היא שאני מתגוררת בחו"ל

ולא סומכת על פסיכולוג מקומי. אני מקווה להגיע לארץ בעוד כחודש ומיד לטפל בזה אך חשבתי לנסות בינתיים פתרונות זמניים... בנוגע לשינויים - אין שינוי ספציפי שאני יכולה להצביע עליו, ובגן היא כרגיל ה"פרח של הכיתה" (אמרה לי המורה
). אני כל-כך מתוסכלת! תודה על קבלת הפנים

חני ב

New member
יש אפשרות שתישן איתכם?

או שאחד מכם יעבור למיטתה (מבחינת נוחות) ולראות אם גם אז היא מתעוררת בבהלה? או שמישהו מכם ישן על ידה?

לימור ב

New member
זה רעיון!

בייחוד שהבעל בחו"ל וריק לי בחדר
אקווה שזה לא יעודד את האחרים ל'היתקף' בסיוטים גם-כן כדי לזכות בפרס הזה... ננסה הלילה. תודה!

אל תביאו אותה למיטתכם בשום

אופן. תישנו אתם בחדרה, על מזרן, או לחילופין אתם במיטתה והיא על מזרן. אל תשנו רע ברע. בתקווה שיעבור מהר.

romi 5

New member
פעם חשבתי כמוך

שזה "רע" והרגל לא טוב. כיום? אוהבת את זה.

../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

מצטרפת להמלצות של חני. אצלי אגב, הגדול, חווה תקופה של סיוטי לילה בשנה האחרונה (טפו טפו- עבר כבר...), בהיותו בן 10. היו לילות שהיה מתעורר פעמיים-שלוש בלילה. היה סיוט מבחינת העייפות. עבר לו.

מלמלה

New member
כמו הקודמות המלצה לפנות לרופא

אם לא פסיכולוג רופא ילדים ולבקש בדיקות אולי יש משהו שמפריע לה - בלי הפחדות נראה לי ששוה בדיקה רפואית אולי ראתה סרט או שמעה סיפור בגן על אירוע מפחיד?

למעלה