סידרת שאלות מטרידות

מצב
הנושא נעול.
סידרת שאלות מטרידות

סידרת שאלות מטרידות
אני עובד מזה 13 שנה. הוצאתי לחופשה כאשר במהלכה נקראתי בוקר אחד והודיעו לי על פיטורי כעבור שבועיים מיום הודעת הפיטורין בע"פ קבלתי מכתב פיטורים. האם המעביד יכול להודיע לעובד על פיטוריו בעת שהעובד נמצא בחופשה וזה פוטר אותו מתשלום חלקי של זמן ההתראה? כמה זמן ממכתב הפיטורים על המעסיק לשלם לי את כל המגיע לי? האם זכותו של המעסיק לפרוס את סכום הפיצויים לתשלומים קטנים שיכולים להתפרס למשך שנה? האם החוק אינו מגדיר הגבלת זמן לסגירת החשבון בין המעסיק לעובד?

שיר ורד

New member
תשובות

סידרת שאלות מטרידות
אני עובד מזה 13 שנה. הוצאתי לחופשה כאשר במהלכה נקראתי בוקר אחד והודיעו לי על פיטורי כעבור שבועיים מיום הודעת הפיטורין בע"פ קבלתי מכתב פיטורים. האם המעביד יכול להודיע לעובד על פיטוריו בעת שהעובד נמצא בחופשה וזה פוטר אותו מתשלום חלקי של זמן ההתראה? כמה זמן ממכתב הפיטורים על המעסיק לשלם לי את כל המגיע לי? האם זכותו של המעסיק לפרוס את סכום הפיצויים לתשלומים קטנים שיכולים להתפרס למשך שנה? האם החוק אינו מגדיר הגבלת זמן לסגירת החשבון בין המעסיק לעובד?
תשובות
1. המעביד רשאי להודיע לעובד על פיטוריו במהלך החופשה. 2. כדי לענות על שאלה זו נכונה אנא ציין את: מועד התחלת החופשה וסיומה, מועד מתן מכתב הפיטורים, מועד כניסת הפיטורים לתוקף ומה נאמר לך לגבי התקופה שבין תום החופשה לבין מועד כניסת הפיטורים לתוקף? האם יש קשר כלשהו בין סיבת היציאה לחופשה לבין סיבת הפיטורים? 3.פצויי פיטורים יש לשלם ביום סיום יחסי עובד מעביד, אחור של עד 15 יום לא יחשב כהלנת פצויים. את כל יתר התשלומים עליו לשלם במועד תשלום השכר הקבוע. 4. המעסיק לא רשאי לפרוס את תשלום הפצויים.

סדרת תשובות

סידרת שאלות מטרידות
סדרת תשובות
ההודעה המוקדמת במקרה שלך הינה בת 30 יום. אפשר שבתוכה תהיה חפשה שנתית שאורכה לא יעלה על שבועיים. על המעסיק לשלם לך את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום שיסתיימו יחסי עובד מעביד. המעביד אינו יכול לפרוס את התשלומים אפילו לא לשני תשלומים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה