סט כלי כסף ומטבעות זהב עתיקים..

mikmik000

New member
סט כלי כסף ומטבעות זהב עתיקים..

שלום לכולם :)
לאחרונה אני ואחיותיי ירשנו סט כלי כסף משנת 1876, שככל הנראה מקורו ברוסיה (על פי החותמת, ממה שהצלחנו לקרוא זה נקרא "סזיקוב").
הסט כמעט מלא, יש לנו 18 כפות, 18 מזלגות, 18 סכינים (אם כי רק שישה מהם בעלי הלהב המקורית, השאר הוחלפו לפני כמה עשרות שנים), 3 כפיות ושתי כפות הגשה גדולות.

מצורפת תמונה של החותמות שעל גבי הסט. למישהו יש מושג מה אומר המספר 84? או יכול באופן כללי להגיד לי משהו יותר על הסט מהחותמות האלו?

בנוסף, מאחר ומדובר בירושה, עוד לא החלטנו אם למכור את הסט ולחלק את הכסף בנינו, או לחלק את הסט. סביר להניח שערכו גבוה יותר כשהוא ביחד, ומכאן החלטנו לקחת את הסט כולו להערכה מקצועית לפני שנחליט סופית מה לעשות איתו. מצאתי כל מיני מעריכים באינטרנט אבל רובם נראים לי לא מאוד מקצועיים, והם גם קונים את הכסף\זהב, מה שמדאיג אותי שהמחיר שיתנו לא יהיה מדוייק.
יש לכם אולי המלצות למעריכי עתיקות אמינים בישראל אשר ידעו להעריך את ערכו של הסט?
וכמובן שאם יש לכם גם הערכה בעצמכם, כחובבי אוספים, לכמה הסט יכול ליהיות שווה - אשמח לשמוע.

(בתגובה הבאה אכתוב גם על מטבעות הזהב)

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור!

mikmik000

New member
ומטבעות הזהב..

לגבי מטבעות הזהב, מדובר במטבעות זהב מהסוג שכתוב עליהם-
"georgivs v d.c.britt:eek:mn:rex f.d.ind:imp"
כאשר בצד אחד פרצוף ובצד השני לוחם על סוס.

מקצת מחקר באינטרנט, גיליתי כי מדובר במטבעות הנקראים סוברין.
עם זאת, לא הצלחתי להבין אם יש כאלו יותר ופחות נדירים, מאחר וכתוב באינטרנט שהם שווים את משקלם בזהב ותו לא.

רציתי לדעת אם זה אכן נכון, מאחר ושוב, קיים עניין החלוקה ביני לבין אחיותיי.
אלו המטבעות שיש לנו:

מטבע אחד מ1903
ארבעה מטבעות מ1911
שלושה מטבעות מ1912
שלושה מטבעות מ1913
מטבע אחד מ1918
מטבע אחד מ1921
מטבע אחד מ1922
מטבע אחד מ1930
מטבע אחד מ1931

כולם במצב די טוב (לא מושלם, כן טיפה שחוקים, אבל בסך הכל במצב ממש טוב וניתן לראות ולקרוא את כל הכתוב עליהם בלי בעיה).

אשמח לשמוע, אם ידוע לכם, אם מתוך המטבעות האלו יש חלק שיהיו שווים יותר\פחות? אולי כאלו נדירים יותר?

ובהמשך לשאלה המקורית שלי, גם את מטבעות הזהב חשבנו לקחת להערכה בכל מקרה, ככה שאם יש לכם גם המלצות על מעריכי מטבעות\זהב (זה יכול ליהיות מישהו נפרד מהמעריך של כלי הכסף או אותו בן אדם), אשמח לשמוע גם בעניין הזה.

תודה רבה! :)

תיכף ייכנס רוזן וייתן לך הערכה מדוייקת

לגבי המטבעות. חבל לשלם למעריך.
לגבי כלי הכסף, אתמול במכירה בגלריה בן עמי היו סטים כאלה.תוכל להיכנס ולראות בכמה נמכרו וזה ייתן לך מושג.

רוזן71

New member
תשובה..

בס"ד

מטבעות סוברין נסחרים לפי מחיר הזהב הגלום בהם היום כ-$400 למטבע.
שנות הנפקה עד 1918+ 1930 ברשימה שצרפת, $400 למטבע
שנות הנפקה 1921 ו-1922 עם האות P מחיר זהב. אות S או M שווי אלפי דולר למטבע.
שנת הנפקה 1931 אות P או CA מחיר זהב. אות M כ-$450.
האות (נראה היטב בעזרת לופה) צריך להימצא במרכז הקו מתחת לרגלי הסוס מעל שנת ההנפקה.
בסוברין אנגלי אין אות.

בקשר לסט הסכו"ם מרוסיה. העובדה שאיננו מושלם מורידה בהרבה את הערך המוסף מעל מחיר הכסף. אבל עדיין מחירו יהיה מעל מחיר הכסף. בכמה? תלוי במצב הכלים וביכולת המיקוח.

בברכה.

mikmik000

New member
תודה רבה :)

אם מישהו יודע גם עוד פרטים על סט כלי הכסף, אשמח לשמוע..

ואשמח לקבל גם המלצות למישהו שיכול להעריך את כלי הכסף.. בטח יש כאן מישהו שהשתמש במעריך בעבר?

בעניין כלי הכסף

אני לא יודע מה השווי שלהם אבל לפי החותמות אני יכול לומר לך שהכלים האלו נוצרו בעיר סנט פטרסבורג

המספר 84 אומר שהכלים מכילים 87.5% כסף

למעלה