סטק טונה

sarali

New member
סטק טונה

כשהיינו בלונדון אכלנו במסעדה יפנית BANI HANA סטק טונה והיה מדהים. קניתי היום בסופר. יש למישהו רעיון איך לעשות אותו? שרה
 
סטייק טונה ברוטב חרדל ../images/Emo19.gif

סטייק טונה ברוטב חרדל - אהרוני רכיבים: 4 נתחי פילה טונה במשקל 200 גרם כל אחד מעט שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס טרי 4 כפות עירית קצוצה לרוטב: 3/4 כוס יין לבן יבש 2 בצלי אשלוט קצוצים דק 1 כף עלי טרגון טריים קצוצים חצי כוס שמנת מתוקה 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1 כף חרדל דיז´ון חריף מלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן הכנה: 1. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את היין, הטרגון ובצלי האשלוט. מביאים לרתיחה, מבשלים ומצמצמים עד שכמעט לא נשארים נוזלים בסיר. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה לאט, קובייה-קובייה, תוך טריפה במטרפת-יד עד שכל כמות החמאה אוזלת. 2. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל. מסננים את הרוטב ושומרים להגשה. 3. ממליחים ומפלפלים קלות את הסטייקים. מחממים מחבת מתכת גדולה (אם יש מחבת פסים, כזו עם בליטות מתכת מוארכות בתחתיתה, עדיף). שמים במחבת טיפונת שמן זית. 4. כשהשמן חם מאוד, מניחים את הסטייקים במחבת וצורכים היטב כ-2 דקות מצד אחד, עד שהדג שחום ופריך. הופכים וחוזרים על אותו תהליך. הדג צריך להיות עשוי מדיום-רייר או מקסימום מדיום. מוציאים מהמחבת. 5. מחממים את הרוטב, שמים את הסטייקים על צלחות הגשה, יוצקים מעט מהרוטב, מפזרים מעט עירית קצוצה מעל ומגישים. הערות: מקור המתכון: יום כתום
 
סטייק טונה בלימון סויה וג´ינג´ר../images/Emo19.gif

מתכון: סטייק טונה בלימון סויה וג´ינג´ר רכיבים: 4 פרוסות טונה טריה או קפואה בעובי 1/2 2 ס"מ 2 כפות מיץ לימון 1/2 1 כפות רוטב סויה 2 שיני שום כתושות 2 כפיות ג´ינג´ר טרי מגורד 1 1 כפיות שמן תירס 1 כפית סוכר מערבבים את כל החומרים פרט לטונה בקערה. מניחים את פרוסות הטונה)אם הדג קפוא מפשירים קודם לכן( בכלי רחב ויוצקים את המישרה על הפרוסות. מניחים לספיגת טעמים של שעה, הופכים לפחות פעמיים במשך זמן ההשרייה. מחממים את הגריל בתנור. מוצאים את הפרוסות מהמישרה ומניחים בתבנית אפיה, מכניסים לשלב העליון בתנור במרחק של 01 ס"מ ממקור החום ואופים כ-6 דקות את הצד האחד, במהלך הצליה יוצקים כף מהמישרה על כל נתח דג. הופכים וצולים עוד כ- 6 דקות את הצד השני ויוצקים שוב כף מהמישרה על הדגים, הדג מוכן כאשר נועצים מזלג בעדינות ובשרו נפרד מהעצם. מגישים מיד. הערות: מקור המתכון: אמא של צליל ואופק היישר מפסטו
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה