סטפ 1,2

lilachh

New member
אני רוצה לראות אם הבנתי נכון:

את מתכוונת שעל עץ שרוסס בצבע ספרי את מורחת סטפ1 ואחר כך סטפ2
אז בוודאי שצריך פטינה..אחרת לא יראו את הסדקים כי הם שקופים.

סילי מי

New member
באותה הזדמנות-שאלה על פיצוצים../images/Emo59.gif

יש אפשרות להשתמש בסטפים ע"מ ליצור פיצוצים על מראה? מדובר על מראה חלקה שחשבתי לעשות לה קצת פיצוצים בצדדים. השאלה אם צריך למרוח את הסטפים (והפטינה) על צבר אקרילי, או שלא...?

שאלה ללילך:

מה ז"א שהפיצוצים שקופים? אם אני צובעת עץ נגיד באדום - הפיצוצים לא אמורים להיות בצבע של העץ שמתחת?

musha

New member
נראה לי שאת מתכוונת לקרקל...

צובעים בסיס (אצלך אדום) על זה קרקל ואז שכבה נוספת של צבע, ואז הפיצוצים יהיו בצבע אדום. במקרה הזה לא צריך פטינה.

Noga222

New member
לא לילך אבל...

נראה לי יש בלבול בין קרקל לפיצוצים. עפ"י המילון שלנו (בעריכת סיגליות) והמאמר של אביבה: קרקל חומר ביניים אותו מורחים בין שתי שכבות צבע שונות . הקרקל יוצר ריאקציה עם הצבע העליון , עקב כך נוצרים סדקים והצבע התחתון נחשף מבעד לסדקים . פיצוצים אפקט הפיצוצים - סדקים הנוצרים משימוש בחומרים סטפ1 ,2 . סטפ 1+2 שני חומרים לקבלת אפקט של פיצוצים על גבי משטחים. החומר השני גורם להתכווצות החומר הראשון ועל ידי כך מתקבלים סדקים עדינים, אותם נראה רק כאשר נדגיש אותם על ידי החדרת הפטינה.

musha

New member
אף פעם לא ניסיתי פיצוצים על מראה-

אבל לא נראה לי שזו בעיה. ראיתי פה עבודות מהממות על זכוכית עם פיצוצים שלא היו צבועות באקריל ובשבוע שעבר ראיתי במלאכת מחשבת ספל שעשו עליו פיצוצים בלי לצבוע ואמרו לי שזה מחזיק טוב. הכי פשוט זה לקחת כוס זכוכית פשוטה ולנסות עליה.

סילי מי

New member
ועוד שאלה לגבי הפטינה../images/Emo157.gif

האם אפשר למלא את הפיצוצים בצבע כלשהו (אקרילי? שמן?) זאת ע"מ לגוון בצבעים? מה יש בפטינה שאיתה נכון למלא את הסדקים? (יא, אני נורא קרציה היום...

lilachh

New member
פטינה זה בעצם למלא עם צבע+שמן פשתן

או שמן תינוקות במידה ואין שמן פשתן. כלומר. כל צבע יילך. השמן נועד להחליק את הצבע בצורה קלה , נוחה ונקייה יותר. הצבע יכול להיות כל צבע שמן/אקרילי.

ואם זה לא מספיק מסובך...../images/Emo67.gif

אז תרשו לי להוסיף סיבוך: *** אבל חסכוני *** אני כבר זנחתי את הפטינה לפני הרבה זמן: אחרי ששכבת הסטפ 2 מתייבשת (אני נותנת לה 24 שעות בד"כ) לוקחת מעט משחת נעליים שבאה בקופסה העגולה על ספוג ובעדינות מורחת להדגשת הפיצוצים. זה אפשרי כי סוג המשחה הזאת היא שמנונית. וזה הרבה יותר נוח, נקי זול

lilachh

New member
זה בהחלט אפשרי ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ואפשר גם

להשתמש בצבע ורניט לעץ.

מאיושית

New member
עוד שאלה קטנה...

אפשר למלא את הסדקים בצבע אקרילי במקום בפטינה
ז"א- אני רוצה בעבודה אחת שלי למלא את הסדקים בזהב, ןאין לי פטינה זהב- אפשר במקום זה להשתמש בצבע איקריל זהב
ואם כן, איך
תודה מראש

למעלה