היי
למה זה דחוף?
יש זמן עד פסיכומטרי יולי. אם תיגש לאבחון עכשיו, (מה שלא סביר כי לוקח איזה חודש עד שלושה לקבוע תור לאבחון), זה יהיה לא מספיק זמן לפני הפסיכומטרי אז עדיין לא תקבל התאמות=הקלות.
התהליך של קבלת התאמות בפסיכומטרי הוא הרבה יותר מסובך מאשר במוסד לימודים, והם עושים מלא וועדות כדי לאשר ומאשרים רק מקרים יחסית "קיצוניים". אני מכירה כי פשוט עבדתי קצת באגף. לא כל אחד שעשה אבחון יקבל התאמות בפסיכומטרי. לגבי מוסד לימודים זה מקרה אחר, מקבלים הכרה באבחון והמלצותיו רק ממקומות אבחון מורשים שהאוניברסיטה מכירה בהם (וכל אוניברסיטה יש לה רשימת תנאים משלה, אבל לרוב, יש רשימה אחת של מקומות מוכרים שעורכים אבחון דרך מת"ל ומוכרים).
האם לעשות אותו?
תלוי האם אתה מרגיש קושי מיוחד בלימודים ולקויות למידה שהיו קיימות גם בימי היסודי\חט"ב\תיכון? או שהיום חשבת על לעשות אבחון רק לשם קבלת הקלות במבחנים?
אם אין לך לקויות למידה, אז לא!
ז"א מאיפה שתדע בכלל? אז בדר"כ מרגישים קשיים מיוחדים או בעיות כבר במהלך הלימודים הקודמים לפני מוסד אקדמי (יש מקרים מעטים שלא מרגישים לפני).
זה לא עניין של שווה את הכסף או לא. אם אין לך לקויות למידה, אז גם באבחון לא ימצאו כאלו (בתיאוריה), אלא אם תזייף. אבל גם לזיופים המערכת והאנשים שמאבחנים מסוגלים לזהות.
הבעייה הגדולה היא שיש הרבה מקומות פרטיים שבשביל הכסף, לא אכפת להם אם אתה מזייף, בכל מקרה ימצאו ויחרטטו משהו. וזה מצב עצוב מאוד ועגום, מכיוון שאנשים בעלי כסף פונים לאבחון ומזייפים בעיות ומקבלים הקלות במבחנים, ומתחילה זילות של האבחון, המקצוע, הקלות שבקבלת ההקלות\התאמות. והרבה אנשים שאין להם אפשרות כלכלית לכך, לא יפנו לאבחון.
במוסד שלי, שמעתי לא מעט אנשים שאומרים שייה לפני תקופת המבחנים שנזכרו לחשוב על זה, "יאללה נמצא איזה מקום נשלם ונסיים את זה, בא לי הקלות".
אני לא אומרת שאתה כזה, אני מקווה מאוד שלא, אבל אם אתה פונה לייעוץ, אבחון, וכו', תהיה כנה עם עצמך והמאבחנים.