סטודנטים , האם כדאי לעשות אבחון ?

Bar530

New member
סטודנטים , האם כדאי לעשות אבחון ?

שלום לכולם, אני בן 18, רוצ הלהתקבל לעתודה, וניגש לפסיכומטרי מועד יולי,
יש סיכוי שאם אעשה אבחון, אקבל התאמות לימודיות בפסיכומטרי ובאוניברסיטה.
האבחון עולה 2200 שקל, סכום שלא ממש בא לי להוציא עכשיו...
ולכן אני שואל האם אתם חושבים שאני צריך לעשות אותו ? עד כמה הוא עוזר באוניברסיטה ?
זה שווה 2200 שקל ?

דחוף !
תודה רבה מראש

yonatan1981

New member
חבל על הכסף

מכמה סיבות:
-עדיין צעיר ורוב הסיכויים שתחומי העניין שלך ישתנו בעתיד.
-שוק העבודה דינמי מאוד, גם אם תבחר מקצוע שאכן ניתן להרוויח בו שכר מכובד זה לא יבטיח לך שבעוד 5 שנים המצב אכן ישאר כך.
-האבחון ינסה להתאים לך תחום לימודי שמתאים ליכולות ותחומי העניין שלך, אתה באמת חושב שזה כל מה שאתה?
-לא משנה מה תבחר ללמוד, רוב הסיכויים שבשלב כל שהוא תצטער על כך שלא הלכת ללמוד משהו אחר אז חבל להוציא עוד אלפי שקלים כשבכל מקרה תתחרט בסוף.
עצה שלי-
פשוט תלמד טוב את שוק העבודה והמקצועות, אפשרויות הקידום, השכר הפוטנציאלי, ביקוש בארץ ובחו"ל, כמה זמן יקח לך להחזיר בחזרה את ההשקעה בזמן וכסף (ROI-RETURN ON INVETSMENTׂ) עם המשכורת הממוצעת בשוק.

בהצלחה

Bar530

New member
אבל..

תודה על התגובה המהירה, אבל לא שאלתי על כדאיות העתודה....
אני יכול להגיד שעשיתי הרבה שיקולים בנוגע לזה,
בכל אופן, השאלה שרציתי לשאול היא איזה התאמות אני יוכל לקבל באוניברסיטה עם האבחון ? ועד כמה זה כדאי והאם שווה להוציא על זה 2200 שקל.

אני הולך ללמוד מדעי המדינה ומזרח תיכון, ברור לי מאוד, שאחרי שאני אסיים את הצבא, לא אהיה לי מה לעשות עם זה . אבל אני הרבה זמן כבר יודע שאני רוצה ללמוד את זה ושאני אוהב את זה, ולכן אני לא אלך ללמוד משפטים/ כלכלה/ הנדסה כלשהיא רק בגלל שיש בזה כסף (אם יש ), כי זה לא מה שאני ארצה לעסוק בו בחיים שלי.

תודה שוב :)

yonatan1981

New member
עניתי רק על היעוץ

אם זה מעניין אותך ואתה יכול להתחיל להתמקצע בכך כבר במהלך השרות ולצבור ניסיון אז אין לך בשביל מה לעשות יעוץ.
תתפלא כמה דברים תוכל לעשות אחרי שירות צבאי מוערך (ואולי גם קבע) ועם תארי המשך שבהם תתמקצע בתחומים יותר מפורטים.
אפשר להרוויח הרבה יותר מעו"ד או כלכלן ואולי גם מהנדס אחרי שתצבור ניסיון וידע.

softouch

New member
היי

למה זה דחוף?
יש זמן עד פסיכומטרי יולי. אם תיגש לאבחון עכשיו, (מה שלא סביר כי לוקח איזה חודש עד שלושה לקבוע תור לאבחון), זה יהיה לא מספיק זמן לפני הפסיכומטרי אז עדיין לא תקבל התאמות=הקלות.
התהליך של קבלת התאמות בפסיכומטרי הוא הרבה יותר מסובך מאשר במוסד לימודים, והם עושים מלא וועדות כדי לאשר ומאשרים רק מקרים יחסית "קיצוניים". אני מכירה כי פשוט עבדתי קצת באגף. לא כל אחד שעשה אבחון יקבל התאמות בפסיכומטרי. לגבי מוסד לימודים זה מקרה אחר, מקבלים הכרה באבחון והמלצותיו רק ממקומות אבחון מורשים שהאוניברסיטה מכירה בהם (וכל אוניברסיטה יש לה רשימת תנאים משלה, אבל לרוב, יש רשימה אחת של מקומות מוכרים שעורכים אבחון דרך מת"ל ומוכרים).

האם לעשות אותו?
תלוי האם אתה מרגיש קושי מיוחד בלימודים ולקויות למידה שהיו קיימות גם בימי היסודי\חט"ב\תיכון? או שהיום חשבת על לעשות אבחון רק לשם קבלת הקלות במבחנים?
אם אין לך לקויות למידה, אז לא!
ז"א מאיפה שתדע בכלל? אז בדר"כ מרגישים קשיים מיוחדים או בעיות כבר במהלך הלימודים הקודמים לפני מוסד אקדמי (יש מקרים מעטים שלא מרגישים לפני).
זה לא עניין של שווה את הכסף או לא. אם אין לך לקויות למידה, אז גם באבחון לא ימצאו כאלו (בתיאוריה), אלא אם תזייף. אבל גם לזיופים המערכת והאנשים שמאבחנים מסוגלים לזהות.
הבעייה הגדולה היא שיש הרבה מקומות פרטיים שבשביל הכסף, לא אכפת להם אם אתה מזייף, בכל מקרה ימצאו ויחרטטו משהו. וזה מצב עצוב מאוד ועגום, מכיוון שאנשים בעלי כסף פונים לאבחון ומזייפים בעיות ומקבלים הקלות במבחנים, ומתחילה זילות של האבחון, המקצוע, הקלות שבקבלת ההקלות\התאמות. והרבה אנשים שאין להם אפשרות כלכלית לכך, לא יפנו לאבחון.
במוסד שלי, שמעתי לא מעט אנשים שאומרים שייה לפני תקופת המבחנים שנזכרו לחשוב על זה, "יאללה נמצא איזה מקום נשלם ונסיים את זה, בא לי הקלות".
אני לא אומרת שאתה כזה, אני מקווה מאוד שלא, אבל אם אתה פונה לייעוץ, אבחון, וכו', תהיה כנה עם עצמך והמאבחנים.

oromer

New member
מנהל
כדאי? זה תלוי

המרכז הארצי לבחינות והערכה ידוע בכך שהוא נוקשה במתן התאמות בבחינות שלו. לא כל מי שקיבל בבית ספר ויקבל באוניברסיטה/ מכללה יקבל גם בבחינה הפסיכומטרית.

לרוב, הם מאפשרים למי שיש אבחונים מגיל צעיר או קושי בולט מגיל צעיר. הם מבקשים תעודות בית ספר, מבחנים, מטלות מכתבים ממורים, וכל מסמך שיכול להעיד על קושי.
הסיכוי לקבל התאמות למי שבגיל 18 עושה את האבחון הראשון שלו (וכנראה שציוני בגרויות שלך די טובים אם אתה רוצה להתקבל לעתודה) הוא נמוך מאוד. כמובן שאני לא מכירה אותך, ויכול להיות שתקבל. גם עבר זמן מאז שאני עשיתי פסיכומטרי, אבל זה היה הלך הרוח, ואני לא חושבת שהוא השתנה.

האם זה שווה 2200 ₪? אנשים שלמדו וצברו ניסיון מתמחרים בסכום הזה את העבודה שלהם. אבל האם זה ייתן לך תועלת שתצדיק את תשלום הסכום הזה? רק אתה יכול לדעת. אני לא בטוחה שהייתי עושה במקומך כרגע.

לאוניברסיטה יכולים לתת לך התאמות, וגם סיוע מסוים במידת הצורך, אבל אם לא נזקקת לזה עד עכשיו הייתי מחכה לראות איך תתמודד עם האקדמיה.
החשיבה צריכה להיות הפוכה- יש בעיה? צריך לחשוב איך פותרים אותה. אתה רוצה פתרון לבעיה שלא הצגת, ושואל אם זה שווה את הכסף. לאדם מסוים זה יהיה שווה, כי רק ככה הוא יצליח. לאחר לא, כי זה לא ייתן מענה לשום צורך שלו.

למעלה