סחף אדמה ושיפוע

mazior

New member
סחף אדמה ושיפוע

ערב טוב

בעוד מס חודשים אתחיל בהקמת גינה בביתי כשאר נכון להיום האדמה עירומה לחלוטין למעט עשבייה, חרציות וכו.
השטח כולל מסלעה בגובה 80 סמ בשטח 40 מר אותה אני מוריד מטעמי עיצוב וניצולת שטח.
מאחר והשטח בשיפוע, אדריכל נוף שמסייע ומלווה יעץ כי יש לחפור תעלה לאורך גבולות השטח בעומק 10-30 סמ ולמלאו בטון ע"מ למנוע סחף אדמה בחורף. קשה לי להתחייב על השיפוע כרגע מאחר וכמויות הקומפוסט הרבות עניינכם האדמה מהמסלעה שתפורק ישנו אותו.
שאלתי הן-
1. האם הפתרון המוצע הגיוני ונכון?
2. לפי חישובי יהיה צורך בכ 12-14 קוב בטון למילוי תעלה שכזו בעומק 30 סמ, כסהכ מדובר ב 40 מטר אורך. האם החישוב נכון?
3. האם יש פתרון זול יותר?
4. מאחר וזו עבודה בינונית ומאחר ואין גישה רכבית לחצר, איך לעזאזל מערבבים 14 קוב בטון מהר וביעילות (ולא במריצה....)
5. איזה יחס בטון מתאים למטרה זו?
תודה

Rebeccan

New member
בנגב יותר מעט גשם, בצפון יותר

זה כדי להזכיר לך שגם האזור בארץ חשוב.

וכי הקרקעות השונים מתנהגים אחרים - וכמויות הגשמים משפיעות בהחלט על הסחף...

jeshu

New member
בנגב סחף הקרקע קורה כשכן יש גשם והוא ניכר. כמו כן, מספיקה סופה גדולה בודדה כדי ליצור סחף ונזק משמעותי. הראו גם שבמקומות רבים בעולם רוב הסחף מגיע מהאזורים הרגישים יותר.

בנוגע למניעת הסחף - צריך לחפות את הקרקע. זה כבר יגידל את חידור המים לקרקע ויקטין את הסחף. המסלעה צריכה להיות מכוסה צמחים ומכוסה בחומר מחפה קרקע. אני בספק אם פיתרון הבטון הוא הכרחי.

mazior

New member
תודה על המענה. השטח באזור

פרדס חנה. אין לי תמונה או שרטוט שאני יכול להעלות לכאן אבל בגדול,יש בית, שמסתיים במרפסת פתוחה (פרגולה וקרמיקות על הרצפה). המסלעה ממשיכה אותה. אחריה- הגיעה, כשנפרד הגובה בינה למסלעב כאמור 80 סמ.
השטח כולל כשוטר המסלעה שיפורק הוא של כ 280 מ"ר.
בתכנון מתוכו יהיו כ 90 מר דשא (מצוין כי משמעותי לעצירת סחף), לאורך צידי הגינה כמו פרי (כשמונה), אזור הסבה (יציקה ופרגולה נוספת), בקצה צד אחד אזור משחקים קטן.
ב-ג-ד-ו-ל זה המתאר והתכנון

jeshu

New member
90 מ"ר דשא?! קצת הרבה תראה, למיטב הבנתי, אתה לא גר באזור עם בעיית שטפונות קשה (מה שגורם לסחף קרקע). באזורך, אני חושב שיהיה מספיק אם תשמור על הקרקע מכוסה - אם לא בצמחים חיים, אז בחומר צמחי יבש שמחפה את הקרקע. אם יש איזה מגרש חנייה או בניין שמתנקז על הגינה שלך, אז עשוייה להיות בעיית סחף רצינית יותר.

אגב, אם כבר לדבר על שטיפון - לפני כמה ימים פירסם פה אדם נחמד שיש לו בגינה הגדולה שלו בור לאיסוף מי גשם שמחלחל אל מי התהום. אולי תייצר איזה מקום כזה שיקלוט נגר מהמסלעה ומהמרזב שלך.

mazior

New member
תודה על המענה. השטח באזור

פרדס חנה. אין לי תמונה או שרטוט שאני יכול להעלות לכאן אבל בגדול,יש בית, שמסתיים במרפסת פתוחה (פרגולה וקרמיקות על הרצפה). המסלעה ממשיכה אותה. אחריה- הגיעה, כשנפרד הגובה בינה למסלעב כאמור 80 סמ.
השטח כולל כשוטר המסלעה שיפורק הוא של כ 280 מ"ר.
בתכנון מתוכו יהיו כ 90 מר דשא (מצוין כי משמעותי לעצירת סחף), לאורך צידי הגינה כמו פרי (כשמונה), אזור הסבה (יציקה ופרגולה נוספת), בקצה צד אחד אזור משחקים קטן.
ב-ג-ד-ו-ל זה המתאר והתכנון

Rebeccan

New member
כדאי לך לשבת ולשרטט

גם אם באמצעים ידניים - את המתאר הכללי -

את כיווני השמש וכו'

mazior

New member
שרבוט ומסלעה

מצ"ב שרבוט של מה שאמור להיות...בהמשך לבית יש המרפסת. כרגע בהמשך אליה המסלעה, בגודל כמעט זהה לזה של המרפסת
חשבתי על מיקום הסלעים (גדולים...) בקצה כדי לתת תמיכה, אך הייתי מעדיף לא (רק מבחינה עיצובית ופונקציונאלית)
היו לי גם שרטוטי תלת מימד, אנסה לראות אם אני מוצא ויכול להעלות

mazior שלום אומנם אנחנו משועבדים למרשתת

אבל לא ניתן לתכנן פתרון לגינה בשלט רחוק ואד בלי מפה טופוגרפית ובלי צילומים מלמעלה ומהצדדים וגם אז לא ראוי לתכנן מבלי לבקר במקום !

כללית (ואני כותב ע"ס שעסקתי בנושא שימור מדרונות די הרבה עם מהנדסים ומומחי שימוק קרקע) ניתן ליצב מדרונות רק באמצעות צמחיה בתנאי שננטבים נכון המים הבאים מחוץ למדרון.
כמו שכבר כתבו חיפוי צמחי או שבבים מגדילים משמעותית את חידור המים מאיטים את זרימתם וכך מונעים סחף.
אני הייתי מסתמך כאן רק על כיוונים ולימוד היקף הבעיה היתר מחייב תכנון מסודר..

אני יודע שיש מהנדסים שלא סומכים על הצמחים אבל כל פעם מחדש מתברר ששימוש נכון בצמחים טוב מבטון הוכח גם בכביש 6 .

mazior

New member
תודה רן. אז מרחוק, ללא מפה ותצלום,

אני מבין שמנסיונך כשהשיפוע נוכל אבל לא מוגזם היית מסתמך על דשא וחיפוי.
אציין שלא תהיה כמעט קרקע חשופה (דשא, חלוקי נחל, שבבים...) וכפי שנראה בשרבוט מסביב שיחים ועצים.
במצב שהקרקע שלי גבוהה מזו של השכנים משני צידי הגינה בכ 5 סמ האם צפויה לי בעיה כלשהי?

mazior שוב יותר ממה שכתבתי אינני יכול להמליץ

יש לראות בשטח או לקבל לפחות מפות מדויקות של החצר שלך ושל שכניך מסביב ותצלומים.

בהצלחה

jeshu

New member
עקב תופעות קרקע שונות לעיתים הסחף במדרון תלול עשוי להיות נמוך מזה שבמדרון מתון. בקיצור - לייצב בלי קשר לגודל השיפוע.

למעלה