סחיטת גבינה לעוגה

סחיטת גבינה לעוגה

שלום לכולם, שמי נעמה, אני רוצה להכין ליום שישי עוגת גבינה קרה, לפי המתכון צריך לסחוט את הגבינה, כלומר לשים אותה בתוך טיטול ולהשאיר אותו תלוי מעל הכיור 4 שעות על מנת שייצאו מהגבינה כל הנוזלים.

התהייה שלי אם אפשר לעשות את זה במזג האוויר הנוכחי, הגבינה לא תתקלקל?

תודה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
א. לא תתקלקל

ב. חיתול (מהסוג הישן) ולא טיטול.
&nbsp
ג. גם אם תניחי בחיתול בתוך מסננת ותשימי במקרר זה יעבוד.
&nbsp
ב ה צ ל ח ה
 
חחח אני עדיין לא אמא אז לא מבדילה


כן, חיתול מבד

&nbsp
תודה רבה, עזרת לי מאוד
 
עוד שאלה בבקשה

אם אני שמה את זה בחיתול בתוך מסננת במקרר, אני יכולה להשאיר את זה גם כל הלילה ובבוקר להכין את העוגה? או לחלופין, לשים בבוקר לפני שאני יוצאת לעבודה ואז כשאני חוזרת בערב להכין את העוגה?
&nbsp
תודה
 

TCHM

New member
לא חיתול ולא שמיתול....

לא ציינת על איזה גבינה מדובר כי לא כל גבינה צריך לסנן (לא לסחוט
)
גבינות ללא צורך בסינון הן 'טוב טעם' 'כנען' והן הטובות ביותר להכנת עוגות גבינה.
אם את מתכוננת להשתמש בגבינות רכות מסוג 9% לנקב בעזרת קצה סכין את תחתית
הגביעים וגם את הניילון שסוגר מעל ולהניח במסננת על קערה.
ואם את בכל זאת רוצה לסנן עם "חיתול" מגבת מטבח רב פעמית תעשה את העבודה.

ולאמר לך בסוד...אין צורך כלל לסנן את גבינות, אני לא מסנן.
 
מדובר בגבינה לבנה רכה

במתכון לא מצויין כמה אחוזים, חשבתי להשתמש ב-5% כי בעוגה יש הרבה רכיבים שמנים:
ביסקוויטים
קילו גבינה לבנה, מסוננת מנוזלים
2 שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
100 ג` חמאה רכה
200 ג` סוכר (כוס)

הבנתי שצריך לסנן כדי שהעוגה תהיה יציבה יותר...
 

utoo

New member
לא לתלות בחוץ. עכשיו קיץ

מוצרי חלב ובשר בחוץ נוטים להרבות בחיידקים. אין שום בעיה לשים את הגבינה עם הבד או החיתול במקרר. לא מוצאת שום סיבה להשאיר בחוץ.
 
אז לא אתלה בחוץ

אשים במקרר, על מגבת בתוך מסננת מעל קערה עמוקה שהנוזלים יטפטפו
 

TCHM

New member
זאת עוגה של ניקי ב


במתכון כתוב גבינה 9%. לא חובה לסנן, יש מספיק מייצבים.

לתחתית:
150 גר' ביסקויטים
100 גר' חמאה
 
חחח גדול


נכון שזו עוגה של ניקי, אבל זו לא העוגה שאתה מסתכל עליה, אני רוצה להכין את "עוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים"...
 

TCHM

New member
אני מכיר את כל המתכונים של ניקי ב


תכיני כפי שהיא כותבת
 

kriz

New member
אני לא מסננת

ואני משתמשת בגבינה 5%.
השמנת והאינסטנט מספיק מייצבים.
&nbsp
אמנם אני לא עושה לפי המתכון של ניקי אבל הרכיבים די דומים, הנה הממתכון שלי:
&nbsp
עוגת גבינה פירורים/KRIZ
&nbsp
חומרים:
לבצק ולפירורים:
1.5 כוסות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
&nbsp
למלית:
מיכל שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר לבן
חבילה אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. שמים בקערה את כל חומרי הבצק והפירורים למעט החלמונים. מעבדים מעט בידיים עד שהחמאה מתאחדת עם יתר החומרים.
3. מוסיפים את החלמונים ומעבדים מעט מאוד את הבצק רק עד לקבלת תערובת פירורים לחה.
4. מחלקים את תערובת הפירורים ל-3. שני שלישית מהפירורים מהדקים לתחתית תבנית משומנת (אני שימנתי בספריי שמן) ואת השליש הנותר שמים בתבנית נפרדת, גם היא משומנת, אך לא מהדקים.
5. אופים את 2 התבניות במקביל כ-15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצצנים.
6. הכנת המלית: מקציפים במהירות גבוהה (מתחילים בנמוכה כדי שלא יהיה ענן אבק במטבח): שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל. מקציפים עד לקבלת קרב יציב.
7. מקפלים את הגבינה ותמצית הוניל לתוך הקרם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
8. שופכים את התערובת על התחתית ומיישרים בעזרת מרית.
9. מפוררים בידיים את הבצק האפוי לפירורים ומפזרים מעל העוגה.
10. מעבירים למקרר להתייצבות לכמה שעות טובות, עדיף לילה שלם
 
למעלה