סופ"ש סגרירי משהו לפני שמתחיל החום הגדול - ספרו היכן טיילתם

montella

New member
סוף העולם שמאלה, ניצנה
שישי בצהריים יצאנו מהמרכז והגענו לדיונה שבבאר מילכה. הבחורים (7,4) השתוללו ונהנו. לקטן אמנם היה קל להתגלגל, אך הטיפוס היה קשה יותר. הגדול תפר את הדיונה למעלה ולמטה מס' פעמים.
את הלילה העברנו בחאן ניצנה, אוהל ומדורה, היינו לבד וכל החאן עמד לרשותנו.
שבת בבוקר התחלנו במסוף ניצנה, שם עובר הפסל הסביבתי 'נתיב השלום' העשוי 100 עמודים (על כ"א רשומה המילה שלום בשפה אחרת) עד לתל ניצנה.

הגענו לאטרקציה המרכזית - חמוקי ניצנה, 'פארק' סלעים קסום ומרשים של צורות עגולות, חלקות ומפתות...

משם לעצירת קפה תחת עצי האשל באנדרטת חטיבה 8, לאחר מכן א.צ בעזוז.
בדרך חזרה למרכז, הבחורים ביקשו עוד דיונות... אז הגענו לשלוחות הר קרן דבר שהזכיר לי את השירות הצבאי. אמרתי להם ש''הר קרן קיים והעולם שותק'', הם לא הבינו ובצדק, אך הסתבר שבסופו של דבר העולם לא שתק, מפני שאת הבסיס הצבאי הקטן העבירו משם לנק' אחרת...

מזגא מושלם, לא חם, שמיים בהירים ולפרקים נשבה רוח קרירה ונעימה.

montella

New member
חאן ניצנה מאורגן למופת ע''י בחור בשם
נדב.
יש שני אוהלים בדואיים גדולים (ושתי בקתות פרטיות עם מזגן למתעניינים...). מטבחון מאובזר ברמה גבוהה, מתחמים למדורות ואופציות למעשנה ומנגל. בד''כ אנחנו מעדיפים את האוהל הפרטי, אך הפעם כי טיילנו עם עוד משפחה, אשר לא הייתה מצויידת, נעזרנו בשירותי הלינה הללו. יש שירותים נקיים ומקלחות עם מים חמים. באופן אישי לא נוהג לרחוץ בחניוני לילה, אבל הפעם הפרטיות וגם הסדר משכו אותי למקלחת חמה/קרה בבוקר שבת...

מילי29

New member
ביום חמישי...
טיול שנתי של התכנית שלי לתל עזקה וחלק משביל הבורות והבארות בפארק בריטניה.
היה קצת חם ואין ספק שיותר מתאים לבקר במקום בחורף כשגם הכל ירוק מסביב.
לסיום החברה נהנו מODT בצל.
בדיעבד הייתי בוחרת איזור יותר מעניין ואטרקטיבי לצעירים, אבל לא הייתי מעורבת בבחירה.

מילי29

New member
סופש באזור ים המלח
בתכנון היה קמפינג והצפי לגשם הסיט אותנו דרומה. אם כבר דרומה, אז רצוי עם מים...מזג האוויר ממש שיחק לטובתנו!
כרגיל, אחרי צרות עם הרכב של הקיבוץ (הזמנו טרנזיט וקיבלנו רכב רגיל...), הגענו לעין פרת. בן הזוג כמעט חטף התקף לב במחסום חיזמה, אבל הגיע בשלום ליעד! מפאת גילם הצעיר של ילדי המשפחה הנוספת, ביקרנו רק בבריכות שקרובות יחסית לכניסה. היה ממש נעים ומקסים ובמזל גם היה מקום בחנייה התחתונה שקרובה לכניסה.
משם המשכנו לתצפית על מנזר סנט ג'ורג'. לא הלכנו אליו רגלית וגם לא רכבנו על חמור, אלא נדחסנו עם כל התיירים הקוריאנים והרוסים במרפסת התצפית...
הגיע הזמן להקים אוהלים. בהתחלה הגענו למנחת שליד מצוקי דרגות, אבל הרוחות היו חזקות והיו שם מכוניות שעשו "חראקות", אזלמרות הנוף היפה המשכנו הלאה לחניון השלט שליד מתחם מצוקי דרגות.
זה חניון מאוד מסודר עם עיגולי חצץ, מקומות למדורה והרבה מרחב לכולם. היה יחסית ריק ושקט. גם כאן היתה רוח, אבל היא שככה בהמשך. לא היו יתושים. היתרון/חיסרון (תלוי למי...) הוא התאורה ההיקפית של מצוקי דרגות. אנחנו היינו הכי קרובים אליה ועדיין היה לנו חשוך. בלילה היה לי קר (אבל רק אני התלוננתי...).
בבוקר, למרות שקמנו מוקדם, הגענו רק ב10:00 לנחל דוד. אאוץ'!! כזה עומס לא ראיתי מזמן! ההשתרכות אחרי אנשים גרמה לנו לקצר את המסלול ולשרוץ בעיקר במים. היה כיף, אבל עדיף ביום אחר או יותר מוקדם.
משם קינחנו בארוחת צהריים בעין פשחה עם טבילה בבריכות.
יפה שם ולמרות העומס יש מספיק שולחנות בצל ונקי. עצוב לראות איפה היה ים המלח בילדותי ואיפה הוא היום...לא הצטרפנו לסיור בשמורה החבויה, כי חלק ניכר מהילדים חרפו...

אלעד 1975

New member
תפסת אומץ
. מחסום חיזמא, מצפה יריחו

יאללה, אני שומר לך מקום לטיול הבא שלי בהר הבית

מילי29

New member
לי יש...
כל עוד אני לא לבד. פשוט העלמתי מידע בנוגע לדרכי ההגעה מבן הזוג...

למעלה