סופר פארם - מעשה שכך היה...

einat162

New member
רק שיש מוצרים שזה הריח שלהם

כמו למשל קרם הידיים של ניוטרוג'ינה - בעיקר כי לא דוחפים לשם תמציות ריח מלאכותיות.

אבל אם המוצר טוב- כלומר עושה את מה שאמור לעשות מלחח בקרם או נותן צבע (שפתיים, לחיים) ולא גורם לפריחה- אני בהחלט מוכנה לשלם פחות.
 

evike

Active member
מנהל
גם לווזלין יש ריח וזלין ולעוד מוצרים

אבל זה שונה מריח וזלין לא נעים שיש למוצרים לא טריים, ובעיקר לכאלה שהריח האופייני שלהם שונה.
 

einat162

New member
תראי- אם המוצר מסריח אני לא אשתמש

או אקנה מן הסתם... זה כמו חלב או גבינה שאני לוקחת מהמקרר - אם עבר התאריך כמה ימים הוע יעבור אצלי את מבחני הריח וטעם. אם מוצר קוסמטי שאני משתמשת בו (ואני משתמשת בדברים די קבועים) מסריח- אני אחזיר אותו.
 

qyp

New member
אבל פתיחת המוצר כדי לרחרח אותו מקצרת את חייו

כיום על מוצרים רבים של קוסמטיקה וטיפוח מסומן אורך החיים שלהם החל מהפתיחה (במקרים רבים חצי שנה או שנה). הסיבה היא שפתיחת המוצר גורמת לחדירת אוויר ולתחילתו של תהליך חימצון והתפרקות החומרים הכימיים במוצר. בכך שאת לוקחת מוצרים מהמדף ופותחת רק שביל להריח, את משרתת את עצמך אבל פווגעת בלקוח התמים שיקנה מוצר שנראה חדש לגמרי ולא יידע שהוא כבר נפתח לפני חודש ואורך החיים שלו קצר מהרגיל.
 

einat162

New member
באופן כללי אני לא פותחת - חוץ מסבונים נוזליים

וגם ככה מספיקה סקירה קצרה של המדף כדי למצוא בקבוק או שניים שהפתיחה שלו כבר שחוקה בגלל שהיו עוד שבדקו לפני

זה כמו לא לקחת את העיתון הראשון בערימה,
או הסידור של הסופרמרקט ששם תאריכים ישנים יותר מקדימה, והחדשים יותר- מאחורה.
וזה לא רק אנחנו הישראלים (ראיתי התייחסות ל2 הנ"ל בסרט/סדרה בריטית ואמריקאית).

מה שתיארת נראה לי יותר קריטי בדברים כמו קוסמטיקה יוקרתית- ואלה בד"כ סגורים הרמטית גם ככה (למרות שאני לוקחת בעירבון מוגבל את כל ה-"קומפלקס ויטמינים שמזין את העור למראה צעיר").
 

evike

Active member
מנהל
אני פותחת אך ורק מוצרים שאני מתכוונת לקנות

ולא סתם כדי לברר את ריחו.
אם הריח של המוצר הוא טרי, אני לוקחת אותו. אבל אם יש לו ריח וזליני, אז כמובן לא אקח אותו, ואף אעיר על כך לדיילות.
כך, שאני לא גורמת לקלקול המוצר.
הרי אילו פתחתי אותו רק בבית והריח היה וזליני, הייתי מחזירה אותו בכל מקרה. וזה סתם בזבוז זמן.
 

einat162

New member
זה לא שאני נכנסת לחנות להסניף דברים

אצלי מדובר בקנייה ודאית- רק צמצום דילמה בין 2-3 סבונים נוזליים (זה בערך הדבר היחיד שיוצא לי לרחרח).
 

evike

Active member
מנהל
ריח וזלין זה לא ריח מסריח

זה סתם ריח לא נעים, שאופייני למוצרים לא טריים.
 

prizman

New member
הלוואי שהחיים היו כה פשוטים.

כלומר, הם אכן פשוטים ולכן גם משעממים ועלינו מוטלת החובה להפוך אותם למעניינים.

בואי ניקח לדוגמא אורז, מוצר פשוט ובנאלי.
תסכימי איתי ודאי שאורז לבישול רגיל, לריזוטו ולסושי הם סוגי אורז שונים לחלוטין.
נתמקד באורז לבישול בלבד. הלכת לסופר ואית בקבצה הזו אורז תאילנדי, אוז הודי ואולי
עוד שניים שלושה. בחרת במשהו, היה לך בסדר ובו תשתמשי לבישול מעתה ואילך.

בעיניים שלי זה נראה קצת אחרת. נישאר עדיין באורז לבישול ונתעלם מהעובדה שיש שני
סוגי בישול עקרוניים של אורז דביק ומה שאצלך רגיל, נישאר ברגיל.
גם בו יש מעל 20 זנים, נניח שלאחר נסיונות רבים גיליתי את הזן החביב עלי. עכשיו את
הזן הזה מגדלים באזורים שונים ובשיטות שונות.
צריך לאתר את המוצלח מתוכם.

תעשי מכפלה של כל הנסיונות האלו וצאי מנקודת הנחה שאני אוכל בבית מקסימום פעמיים
בשבוע אורז ותביני מדוע שש שנים לא הספיקו למחקר הזה גם בהנחה שאני קונה כל פעם
שקית של ק"ג אחד בלבד.

נשמע לך מופרך?
תראי כמה מילים נכתבות בעולם על יין. נניח שאהבת יין קברנה סוביניון של רקנאטי מבציר 2000 ,
עדיין לא בטוח שתאהבי את המרלו של רקנאטי מאותה שנה, את הק"ס של הרי גליל מאותה שנה
ואפילו לא את הק"ס של רקנאטי מ 1999.

ככה זה
 

einat162

New member
פלצנות עולה כסף... אני מדברת בתכל'ס

אורז רגיל- כן יקר או לא יקר, יכול או לא יכול להרשות לעצמך.

וכן, אם להשתמש בדוגמא שלך- מופרך בעיני : אי אפשר לצפות שאורז מזן "רגיל" שהושקה במי מעיינות של האלפים, באדמה שהוזנה מקומפוסט מיוחד שעבר פירוק ע"י תולעי משי, שקר כלשהו- יהיה זול. אולי זה פונקציה של גביית כסף נוסף על גב הלקוח, אבל באמת שהדברים האלו עולים יותר כסף.
מי שמוכן לשלם כי רק זה טעים לו או עושה לו הרגשה טובה כי צורך מוצר בידיעה מסויימת- והוא לא מוכן ללכת על אופציה זולה יותר- שלא יתלונן.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
 

prizman

New member
זכותך לחשוב שלרצות לאכול טעים זו פלצנות

וזכותך לחיות רק כדי לשרוד.
אצלי הנאה היא מרכיב מהותי בחיים, לא מוצא בהם טעם בלעדיה, ואוכל טוב הוא
אחת מההנאות.
לא זכור לי שהתלוננתי, להפך. אני מאוד שמח בדרך שבחרתי.
 

einat162

New member
זה עניין המידתיות פה -

ועכשיו אני מדברת באופן כללי על הציבור הישראלי:
אבסורד בעיני לצרוך מוצרי פרימיום שהמחיר שלהם מאוד גבוה (בגלל המיקום שממנו באים, אופן הגידול וכו'), בגלל החתירה לדקות הטעם המדוייקת (ולא למשל, רגישות רפואית), וגם להתלונן על מחירים גבוהים. זאת בחירה, העדפה.

אוכל טוב זה בהחלט אחת מהנאות החיים - השאלה כמה רחוק הולכים, וכמה מוציאים על אותה "הרפתקאה קולינרית". בשבילי פינוק זה מיכל גלידת בן אנד ג'ריס בצק עוגיות, או בירת גינס כהה וקרה. לא מוצרי בסיס, ולא מוצרים זולים (יחסית).
הזכרת יין:
כנראה שאני אהנה מיין שמחירו 500 ש"ח - אולי יותר, אולי פחות- מיין שמחירו 100 ש"ח לבקבוק- אבל 100 ש"ח זה הגבול המקסימלי שאני מוכנה להוציא (למרות שאני יכולה להרשות לעצמי יותר).

אנשים (ישראלים) חיים ומבזבזים יותר ממה שיש להם - טיסות לחו"ל, אוכל, ביגוד- כי זה העולם המערבי שאנחנו מנסים להשתייך אליו (תרבות הצריכה).
 

sailor

New member
דו שיח של חרשים

הוא לא כותב על ישראל והפרופורציות שונות לגמרי.
 

prizman

New member
זה פורום

שגם אם ארמני שהיגר לטנזניה ירצה לכתוב בו
זכותו לא נופלת מזכותך.
 

einat162

New member
כן- אבל רוב הכותבים חיים ומתייחסים לישראל

ולכן בניגוד לפורומי "ישראלים ב...." בתפוז, כאן בפורום צרכנות הנחתי שאתה גר ומתייחס לישראל.
 

prizman

New member
זה בסדר, אין בעיה.

הקבועים כאן יודעים שאני בחו"ל וגם מההודעות שלי בשירשור היה ניתן להבין את זה
אבל מקובל לחלוטין שלא שמת לב לניואנסים.

רק יום טוב לכולנו.
 
למעלה