סוף העונה, אפשר בבקשה את מתכון

סימנים

New member
סוף העונה, אפשר בבקשה את מתכון

הסלוף שלך? ראיתי הערה שלך בעניין בשרשור של הרכישה הקבוצתית...
 
אין בעיה, מתכון לסלוף ../images/Emo13.gif

1 ק' קמח רגיל 25 ג' שמרית או שמרים יבשים 1/2 חב' מרגרינה רכה מאד 1-2 כפות מלח 1 שקית אבקת אפיה 3 כוסות מים פושרים לשים הכל ביחד, ונותנים לנוח שעה עד שתופח ללוש שוב ושוב תפיחה של חצי שעה ליצור כדורים בגודל כדור בייסבול בערך, ולהניח על משטח מקומח. מנוחה של חצי שעה נוספת מחממים גרילר, פותחים על כדור לעלה גדול ועבה קצת ומכניסים לגרילר עד שרואים שאפוי. תוספת שאני מוסיפה מתוקף היותי תימניה שגדלה על הפיתות של סבתא מרגלית ז"ל: להשרות 2 כפות גרגרי חילבה למשך הלילה, לסנן מעט מהמים ולטחון היטב עד קבלת משחה. כשמניחים את הפיתה בגרילר, לוקחים מעט מהחילבה הטחונה ומורחים באופן לא אחיד על פני הבצק וממשיכים לאפות כרגיל. טעים טעים טעים דוגמא לסלוף בתמונה, הפיתות שבצד שמאל, אומנם אלו פיתות עירקיות, אבל כך סלוף צריך להראות בגודל ובצורה (רק שעבה יותר) בתאבון
 

סימנים

New member
קודם כל, ר-ו-ב תודות, אני מחפשת...

את המתכון כבר זמן רב... שאלה בנוגע לבצק - האם הוא דיביק למגע? האם פותחים אותו עם קמח או באופן אחר? אני מתכוונת לאפות את הפיתות בטאבון (אין לי גרילר), מניחה שלא צריך לתת לבצק לתפוח שוב לפני האפיה. האם אכן כך?
 
למעלה