סוכר

סוכר

קראתי בעיתון הארץ לפני כמה ימים כי סוכר לבן מזיק לבריאות מאוד. מה דעתכם? ואם אכן מזיק, מה נותר לנו לאכול? הרי חוץ מהמרק, לפעמים גם בו, בכל מיני המזונות שלנו יש סוכר לבן
 

סלע 1

New member
כמו כל דבר בחיים, זה עניין של איזון

מה שמזיק זה לא סוכר. מה שמזיק זה יותר מידי סוכר, ו"יותר מידי" זו כמות הסוכר שפחות או יותר כולנו בתזונה המערבית צורכים. ואגב, זה לא משנה לצורך העניין אם מדובר בסוכר לבן, סוכר חום, סירופ מייפל או דבש. כולם משפיעים באותה הדרך וגורמים לשינויים חדים ברמת הסוכר בדם - והשינויים החדים הללו הם בדיוק מה שגורם לנזק. האדם מאז ומעולם צרך מוצרים המכילים סוכר. כלקטים ציידים אבות אבותנו ניזונו מלא מעט פירות. העניין הוא שכמות הסוכר היחסית וגם הריכוז שלו בתזונה שלנו כיום גדולה לאין ערוך ממה שהיה בעבר. אני לא חושב שצריך להפסיק לאכול מוצרים המכילים סוכר אלא לצמצם את הצריכה שלו ככל האפשר. הכל עניין של איזון ופרופורציה.
 
סוכר

מדובר לא בסוכר טבעי. מדובר בקפה מותק סוכר, תה ממותק סוכר, עוגות, שוקולדים, סלטי פירות וכאמור גם יש מי שאוכל את המרק עם קצת סוכר
 

yuvalfrr

New member
סוכר

סוכר הוא סוכר , בין אם בתה ובין אם בקורנפלקס. ההבדל הוא שבסוכר לבן/חום , הסוכר מהווה 100% מהתכולה. בכל אופן , הבעיה עם עוגות , שוקולדים , קפה ממותק וכד' היא שצריכתם (מעל המומלץ) גורמת להפרשת אינסולין , כאשר האינסולין אחראי בין היתר על צבירת שומן במאגרים לשעת מחסור וכאשר הוא בפעולה הוא אף "נועל" תאי שומן קיימים ומונע את פירוקם. אם הכל נעשה במידה (1-2 כוסות קפה ביום עם 1-2 כפיות סוכר ופרוסת עוגה או שוקולד יחיד ביום) ההשלכות זניחות.
 
למעלה