סודיות רפואית

מצב
הנושא נעול.

lior_r

New member
סודיות רפואית

סודיות רפואית
שלום רב, האם אדם חייב לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית בתהליך הקבלה לעבודה? הסיבה שאני שואל זה שאני חולה במחלה כרונית אשר עלולה לגרום לי להיעדר מהעבודה בממוצע 10 ימים בשנה ולא נעים לי שמעסיקיי ידעו על כך. אם לא אחתום מה עלולות להיות ההשלכות? ואם אחתום יש סיכוי שבכל זאת ישאירו אותי? אציין שמדובר בחברה ממשלתית. ממש תודה ליאור

שיר ורד

New member
ככלל

סודיות רפואית
שלום רב, האם אדם חייב לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית בתהליך הקבלה לעבודה? הסיבה שאני שואל זה שאני חולה במחלה כרונית אשר עלולה לגרום לי להיעדר מהעבודה בממוצע 10 ימים בשנה ולא נעים לי שמעסיקיי ידעו על כך. אם לא אחתום מה עלולות להיות ההשלכות? ואם אחתום יש סיכוי שבכל זאת ישאירו אותי? אציין שמדובר בחברה ממשלתית. ממש תודה ליאור
ככלל
אין חוק המחייב אותך לותר על הסודיות הרפואית. אך כנראה שאין גם חוק האוסר על המעסיק לדרוש ממך ויתור על הסודיות הרפואית. לכן, אם המעסיק מתנה קבלה לעבודה בחתימה על ויתור על סודיות רפואית, זו זכותו לעשות זאת. בדרך כלל, חברות לא פונות לקופות החולים ומבקשות מידע רפואי על מועמד/עובד והדרישה היא בעיקר למקרה שהעובד יחלה בעתיד ויש חשש שיתבע את המעסיק על רשלנות והם רוציםאת הזכות לקבל מסמכים שיוכלו להוכיח ההיפך. הבעיה היותר גדולה, היא במקרה שאתה נדרש לחתום על הצהרת בריאות ואז אם אתה נותן הצהרת שקר, וזה יתגלה, סביר שתפוטר מיד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה