סוגי יצירות

רוהאנדה

New member
סוגי יצירות

מישהו יודע להסביר איזה סוגי יצירות יש ומה ההבדלים ביניהם? לדוגמה - יש פרוזה ויש רומן - מעולם אל הצלחתי להבדיל ביניהם ובטח שאין לי מושג אם יש עוד סוגים... (אגב - זה לא ללימודים או משהו אז גיא לא למחוק!)

פאביאן

New member
פרוזה היא סיפורת,

כלומר תחום ספרותי שנבדל משירה בהיותו קרוב יותר לשפה המדוברת ופחות כבול לכללי מקצב מוגדרים. רומן הוא סוג של פרוזה, נרטיב שמתייחס לדמויות בדויות המעורבות במספר ארועים שנבדלים בזמן ו/או מקום. רומן פרוזה יכול בין השאר לכלול גם סיפור אהבה. נובלה למיטב הבנתי היא רומן קצר (אבל אינני מומחית בתחום ובהחלט יתכנו פירושים נוספים שנשגבו מהבנתי). חוצמיזה יש כמובן גם מחזות שהם נרטיבים דרמטיים שנועדו להצגה בפני קהל ותסריטים שהם נרטיבים שנועדו להסרטה. אני מניחה שאולי גם ביוגרפיות מסויימות ובייחוד אוטוביוגרפיות המגוללות את קורות חייהם של פרטים אמיתיים יכולות להכלל בקטגוריה של יצירה. אבל סוגי כתיבה אחרים כמו מאמרים, ספרי לימוד וכו' לפחות בעיני כבר אינם מתאימים להדגרה הפשוטה של יצירה כתובה. עד כאן 50 שקל לידע אישי :)

Guy K

New member
נורא פשוט

פרוזה היא ספרות. יענו ליטרט'ור. כלומר כל מה שהוא לא אוטוביוגרפי או עיוני. רומאן הוא יצירה ספרותית המספיקה לספר שלם. סיפור קצר הוא סיפור מתומצת בד"כ וחלים לגביו כמה כללים (לא יהיו תיאורים מיותרים, למשל). נובלה היא סיפור קצר מורחב כשבהחלט ניתן להוסיף לה תיאורים מיותרים ודמויות משנה שלא קשורות לגרעין הסיפור.

פאביאן

New member
"סיפור על אהבה וחושך" של עמוס עוז

ו"המצאת הבדידות" של פול אוסטר למשל (בטח יש עוד אבל אלה יצאו לי כרגע בשליפה) הן שתי אוטוביוגרפיות שלדעתי בהחלט נכללות בקטגוריה של פרוזה.

פאביאן

New member
ואיך לשיטתך, יוגדרו כרכי

"בעקבות הזמן האבוד" של פרוסט? סליחה אם זה נקרא קנטרני אבל לא יכולתי להתאפק...

Guy K

New member
אין שום בעיה עם קנטרנות

במיוחד כשצודקים

למעלה