סוגייה מעניינת לדיון

יערית

New member
סוגייה מעניינת לדיון

מוצאת את עצמי במרכז העיר הנפלאה -טירה :)) עומדת בכספומט להוציא כמה גרושים מזומנים לשטיפת הרכב, תוך שניות התקבצו סביבי שלושה ילדים קבצנים מושיטים אליי ידיים ופיתקאות בערבית ומבקשים כסף ממ מאחוריי ישבה ילדה על מחצלת, קבצנית שלא הושיטה יד, אבל העיניים שלה ביקשו ממני... תוך שניות במוח שלי חולפת מחשבה קשה : "למה לי לתת כסף לערבים? אני מעדיפה לתת אותו לעניי עירי " וזה לא שיש לי אפשרות להיות רחבה בעיניין, אך בד"כ מי שמושיט יד, אמא שלי לימדה אותי לתת. המחשבות האלו מיד התחלפו במחשבות קשות, הכל עיניין של שניות, חשבתי שאם לא אתן להם כסף, משהו מסוכן יכול לצאת מהסיפור ואולי הם ישלפו סכין וידקרו אותי? ואולי מחכה לי מישהו ליד הרכב וישדוד אותי? בלחץ מסויים, פתחתי את הארנק ומסרתי לכל אחד 5 ש"ח וטסתי לכיוון הרכב. במבט חטוף ראיתי שהם פנו לכמה מקומיים אחרים, ואף אחד לא פתח ארנק ושלף להם משו. חשבתי על זה הרבה אחר כך, עד עכשיו בעצם, המחשבות שהיו לי באותם רגעים הם לא בד"כ מה שאני חושבת לא בזמן אמת ,והנה בזמן אמת, לא תרמתי כסף בצורה אדיבה ונקייה כפי שבד"כ אני עושה. למה בעצם? ילדים עניים עומדים מולי , איך העזתי לחשוב בצורה כזו באוטומט? טוב...עכשיו אתם, אל תחששו לכתוב תגובות, מה שמרגיש לכם כתוצאה מההתנהגות שלי אשמח לקרוא. ועכשיו כשחושבת על זה, כולה 20 ש"ח גרמו לי להיות גזענית ולמה....?

יערית

New member
ו...?

לא ענית לי לגבי המחשבות שתקפו אותי ועדיין שם :)) שכל אחד יעשה את הנתינה שלו בדרך שבה הוא מאמין, אין טוב או רע, נתינה בכלל היא מבורכת.

ובלי קשר לתרומות

אני פחדנית איומה. נועלת דלתות כשנוסעת בצמתים וברחובות עירוניים. לא לוקחת טרמפיסטים כבר שנים. הגזענות האישית שלי היא תוצר של חינוך קיבוצי ארוך שנים. לשמחתי, אני יותר שנים מנסה למגר אותה מהשנים שחונכתי אליה. יש שיפור. בשורה התחתונה כולנו גזעניים כלפי קבוצות אוכלוסייה כאלה ואחרות וסובלניים הרבה יותר כלפי פריטים מהקבוצות הללו.

Rtitan

New member
כולה 20 ש"ח גרמו לך להיות גזענית??

אני חושב שהסיטואציה כולה היתה לא אחת שאת מורגלת בה וההתמודדות בה העירה נקודות מחשבה שלרוב כבר אינן עולות. נייפה את המציאות כמה שנייפה - הערבים ואנחנו לא מתים אחד על השני, אנחנו רק מתים אחד ליד השני. כשיש מתיחות בין קבוצות - אנחנו תמיד נתכנס אל הקבוצה הביתית שלנו, זה רק טבעי... וכדוגמה אספר לך שבצמתי הגליל את מוצאת לא פעם (לפחות זה היה נכון ללפני שנתיים) מקבצי נדבות שמביטים בך ומתחננים לנדבות. אני מודה ומתוודא שתמיד העדפתי לא לתת כלום ולא מתבייש לומר שהלאומיות שלי לעומת שלהם היתה חלק מהעניין - אם אני תורם, אני רוצה לדעת למי, ורוצה לזה יהיה למי שקרוב אלי. למה? כי זו מערכת הערכים שגדלתי עליה, כי זה ניסיון חיי אחרי כמה פעמים שהמפגש עם ערבים לא היה מי יודע מה ניסיון נעים, כי למדתי להתייחס אליהם ב-"כבדהו וחשדהו" - מאד מאד בזכותם, וכי אני אנושי - אני לא מלאך, ולא צדיק, ולא חסיד אומות עולם. אם מישהו יאמר שאני גזען - יהי כן. אני גם לא תורם לחרדים. מצד שני - בתור תורם איברים ברור לי שהאיברים שלי עשויים להגיע יום אחד לערבי, חרדי וכל מה שביניהם - ועם זה ממש אין לי בעיה כי זו תרומה שאני בטוח שתגיע אל מי שצריך, שלא כמו נדבות שיש עליהם שאלה גדולה מאד... ודרך אגב, אנקדוטה לסיום: - הסרסור של הילדים הללו נהנה מאד מראות אותך מביאה לו 20 שקל במכה אחת. תקראי איך שיטת הילדים הקבצנים הללו עובדת (כמו שיטת האימהות הערביות בצמתי הגליל עם תינוקות שאינם שלהן אפילו).

20 השקלים...

היו רק טריגר למה שחבוי בך... אבל זה בסדר. ממש כמו ש'והלאה' כתבה והפתיעה אותי, בכל אחד מאיתנו קיימת גזענות כזו או אחרת כלפי קבוצה זו או אחרת. הגיוני. עם או בלי קשר - אני לא נותן אפילו 10 אג' ברחוב.

כי זה

יושב אצלנו בפנים עמוק על היסטוריה ארוכה של שנאה, דם ומלחמה וכאחת כמוך שעברה חוויה לא קלה לפני שנים מתארת לעצמי שזה פי כמה וכמה יותר קשה ולמרות כל זאת באופן אישי כשנתקלת בילדים קטנים ולא חשוב מאיזה גזע, דת ולאום לא יכולה לעמוד בפניהם ובפני העיניים שלהם, התמימות שלהם שעדיין לא הושחתה נמצאת שם . . . .

ye44

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מה נהיה איתך בתור תושבת אזור השרון ? את לא מכירה את הטריקים שלהם ? תראי מה קורה בעיירה הפסטורלית טייבה יש להם בבית הספר מגמת קבצנות כיתה א עד ו תחנות דלק , תיכון יענו ז עד ט תמרורי
גיל 16 ואילך זה "ביקורי בית "
הדבר היחידי שאני אתרום להם זה סנדביץ' עם דאבל פסטרמה ומי עדן בטעם ענבים "ממנטה" וזה בתנאי שהם יעלו על
ויטוסו לאחים שלהם במצריים ירדן סעודיה או לכל הרוחות

יש גירסת שליפים? ../images/Emo178.gif../images/Emo192.gif

לדעתי זה פחות קטע של גזענות ויותר קטע של סלקצייה נדיבותית
אין לי ספק שאילו כל ילד יהודי בישראל ובתפוצות היה חי מעל קו העוני (
) לא היית מהססת לתת מכיסך ומנדיבות ליבך לכל ילד עני אקראי, ולא משנה מי בוא או מאיפה הוא בא העובדה שעצם התרומה מתחבר אצלך באופן אוטומטי ל"אחד משלך"
זה הכי לגיטימי והכי נורמטיבי ואפילו מתבקש אם מסתכלים על זה מזווית מאד מסויימת
ואני באופן אישי לא רואה שום קשר בין המגילה הלא קצרה בכלל שכתבת כאן
לבין גזענות כלשהי אבל מה אני יודעת מהחיים שלי... אני לא סובלת עוגה 'כושית'

יש לך ראש קרימינאלי ה-מנהל ../images/Emo190.gif

איפה אתה עומד בעניין וואפל בלגי אחרי הניקוד שהם נתנו לנו באירווזיון?

WinWin8

New member
סיטואציה כמו שאת מתארת

מבוססת על אינטואיציה רגעית,רגשית ולא על דרך חיים. ראית את מבטי הילדים המשוועים למה שלילדיך זה מובן מאלו, רחמיך נכמרו והרגש האימהי פעל את פעולתו. באותו הרגע זה לא היה משנה אם הם ערביים, יהודיים, דרפוריים, כושים או What Ever . ילד הוא ילד ולא משנה כלום. בחלוף האמוציות התחיל לפעול הרציונל והתחלת לשאול את עצמך את השאלות שאותן אל מעלה בפורום. לי אין ספק! י צ א ת ג ד ו ל ה
. האיחול הכי טוב שאני יכול לאחל לך לאור הנסיבות: שתמיד, תמיד תהי בצד הנותן. זו זכות גדולה!

בעיקרון

לא תורם להם שקל לא קונה מהם כלום ולא מפחד מהם,לא בטירה ולא בכפר קאסם. את התרומות שלי אני מתעל למקומות אחרים.

נתינה היא דבר חשוב שאתה עושה מהלב

נתינה הינה דבר אשר אנו עושים למען הזולת ללא ציפיה לתמורה ללא כונה להפיק רווח כלשהו דבר הבא מהלב ,ללא חרטות הוא צורך עמוק ופנימי , והרגל אשר יש עלינו להשתדל לעשותו המון למען האחר דבר זה בא לידי ביטוי בתחומים רבים בחיי היום יום שלנו, כשאני רואה מישהו ברחוב הלב שלי נקרע איני יכול שלא לעזור לו... ילדים רעבים ללחם/ יהיה קשה לי לעבור ברחוב ולא לעזור. לא משנה 10 אג' או 5 שקל. עשית מצווה תרמת מהלב... אני גם בחיים שלי היה לי הרבה מאוד כסף ומעולם לא חסכתי מרעבים. גם אם אני אצטרך להוציא את הפלאפל או השווארמה למישהו אחר אין לי בעיה. מישהי ליד הכספומט שהיתי באיזו עיר יום שישי בוכה חבל"ז "אין לי אוכל לילדים עיזרו לי אנא מכם" ישר הוצאתי 50 שקל מסרתי לה וכל השבת היה לי רע רע עם מה שראיתי כי מאוד כאב לי... ילד יהודי ערבי נוצרי לא משנה מי הוא בעיני הוא בן אדם ראשית כל... ואת לא גזענית עשית מצווה אלוהים זוכר הכל... לעולם את לא תדעי מי עומד מולך ומה הבן אדם עבר וכמה שהוא סבל.. מנסיון של חיי אני אומר לך את זה.. אל תצטערי על מה שעשית .עשית מעשה טוב תרמת מהלב.. שיהיה לכולם שנה טובה ובהצלחה
)

Jefara

New member
כל הכבוד

תגובתך מעידה על האישיות הנפלאה שיש לך. רוצה להוסיף שהכוונה ממעשה קובעת המעשה אם הוא מעשה טוב או רע. היא יכולה לתת כסף לערבים, אבל אם זה בגלל פחד זה לא מעשה טוב. צריך לתת באהבה לתרום לאחרים זה מעשה נפלא. תמשיך כך . בהצלחה

איזה עניי עירך ואיזה נעליים את מבטאת את הסימפטום הישראלי הידוע של התייחסות לחמישית מאזרחי המדינה כנפקדים נוכחים, וזה לא משנה כמה תתבלי במילים יפות את העניין. לעניי עירך לא תנקפי אצבע, אז בואי נהיה יותר יצירתיים ונמצא תירוצים כמו "ערבים הם לא ציונים" או "אני מעדיפה לשתות קפה עם חרדים" וכיו"ב.

kamuti

New member
צריך שניים לטנגו

עדיף להתייחס ל20% מאזרחי המדינה כנפקדים נוכחים מאשר להתייחס ל80% ככאלו ועם כמה שזה ישמע גזעני, בעוד שאותנו מחנכים לקבלת האחר ולשלום, אותם מחנכים לגזענות ולמלחמות. האויב הציוני לוקח לו את כל הטוב ובגלל זה רע לכם וכו'... אז וואלה, אם היו לי כמה אגורות בכיס אז אולי כן הייתי נותן אותם לערבי, אבל לא הייתי מצפה לאותו יחס.

למעלה