שינשן היחידה
New member
סדנת לחמניות בצורות
בס"ד אז יום שישי אחרי שהחלטתי שאני לא אופה חלות {מחוסר חשק}, ואחרי שהייתי בדכאון מהחלטה זו {אפילו בכיתי},ואחרי שהבעלול כבר היה בדרך לקנות חלות התקשרתי והודעתי נחרצות שאני מכינה חלות ואני לא מוותרת {כבר 3 חודשים שאני כל שבת אופה חלות} שאל אם להביא עוגה, אז הודעתי שאני גם יאפה עוגה כי אם כבר מנפים קמח והמיקסר בחוץ אז כמה דק' והעוגה בתנור. כמו כל הדברים שלא הלכו לי יום שישי, גם הקמח סירב להינפות והבעל כבר הספיק לחזור, המשיך לנפות הקמח במקומי ובנתיים הפרדתי ביצים לעוגה, הוספתי חומרים ועד אז הקמח היה מנופה ומוכן יעודו. העוגה נכנסה לתנור, הבעל שטף את קערת המיקסר ואני התחלתי להכין את הבצק. ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים ביצה חצי כוס {חד"פ}שמן 3 כוסות {פלוס מינוס} מיים חד"פ {תלוי במזג האויר והקמח} חצי כוס סוכר כפית גדושה מלח שמתי את הקמח בקערה מעליו את השמרים ובאתי לשים הסוכר, וכמובן עוד תקלה אין סוכר!! נגמר!! טוב לפני שמתחיל שוב להיות עצובים מזה ולהכנס לחוסר מעש לקחתי את הסוכר חום {דמררה} ושמתי ממנו במקום. עליו שפכתי את הביצה התחלתי לערבב במיקסר הוספתי כוס מיים ומלח תוך כדי לישה וכך שמתי את יתרת המיים. כשהבצק התחיל להתגבש הוספתי את השמן ולשתי {ה k mix האדום
} במשך 10 דק'. אחרי הלישה נגעתי בבצק שהיה נעים מאוד למגע והתחלתי לדבר אליו כמו לאיזה תינוק. היה בצק ממש גמיך ורך ממש כמו האחיין שלי, אמרתי לו שאני יודעת שהוא יהיה חלות ולחמניות מצויינות ונתתי לו לנוח שעה ורבע. אחרי המנוחה חילקתי את הבצק לכדורים חלק הכנתי לחמניות בצורות שהחלטתי לצלם את השלבים ולהעלות כאן. וחלק ל-2 חלות הקלועות מ- 6 {3 כפולים} שממש קל לקלוע אותם. ואחרי כל החפירות הנה התמונות {האיכות לא משהו...}
בס"ד אז יום שישי אחרי שהחלטתי שאני לא אופה חלות {מחוסר חשק}, ואחרי שהייתי בדכאון מהחלטה זו {אפילו בכיתי},ואחרי שהבעלול כבר היה בדרך לקנות חלות התקשרתי והודעתי נחרצות שאני מכינה חלות ואני לא מוותרת {כבר 3 חודשים שאני כל שבת אופה חלות} שאל אם להביא עוגה, אז הודעתי שאני גם יאפה עוגה כי אם כבר מנפים קמח והמיקסר בחוץ אז כמה דק' והעוגה בתנור. כמו כל הדברים שלא הלכו לי יום שישי, גם הקמח סירב להינפות והבעל כבר הספיק לחזור, המשיך לנפות הקמח במקומי ובנתיים הפרדתי ביצים לעוגה, הוספתי חומרים ועד אז הקמח היה מנופה ומוכן יעודו. העוגה נכנסה לתנור, הבעל שטף את קערת המיקסר ואני התחלתי להכין את הבצק. ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים ביצה חצי כוס {חד"פ}שמן 3 כוסות {פלוס מינוס} מיים חד"פ {תלוי במזג האויר והקמח} חצי כוס סוכר כפית גדושה מלח שמתי את הקמח בקערה מעליו את השמרים ובאתי לשים הסוכר, וכמובן עוד תקלה אין סוכר!! נגמר!! טוב לפני שמתחיל שוב להיות עצובים מזה ולהכנס לחוסר מעש לקחתי את הסוכר חום {דמררה} ושמתי ממנו במקום. עליו שפכתי את הביצה התחלתי לערבב במיקסר הוספתי כוס מיים ומלח תוך כדי לישה וכך שמתי את יתרת המיים. כשהבצק התחיל להתגבש הוספתי את השמן ולשתי {ה k mix האדום
