סדנת לחמניות בצורות

סדנת לחמניות בצורות

בס"ד אז יום שישי אחרי שהחלטתי שאני לא אופה חלות {מחוסר חשק}, ואחרי שהייתי בדכאון מהחלטה זו {אפילו בכיתי},ואחרי שהבעלול כבר היה בדרך לקנות חלות התקשרתי והודעתי נחרצות שאני מכינה חלות ואני לא מוותרת {כבר 3 חודשים שאני כל שבת אופה חלות} שאל אם להביא עוגה, אז הודעתי שאני גם יאפה עוגה כי אם כבר מנפים קמח והמיקסר בחוץ אז כמה דק' והעוגה בתנור. כמו כל הדברים שלא הלכו לי יום שישי, גם הקמח סירב להינפות והבעל כבר הספיק לחזור, המשיך לנפות הקמח במקומי ובנתיים הפרדתי ביצים לעוגה, הוספתי חומרים ועד אז הקמח היה מנופה ומוכן יעודו. העוגה נכנסה לתנור, הבעל שטף את קערת המיקסר ואני התחלתי להכין את הבצק. ק"ג קמח 2 כפות שמרים יבשים ביצה חצי כוס {חד"פ}שמן 3 כוסות {פלוס מינוס} מיים חד"פ {תלוי במזג האויר והקמח} חצי כוס סוכר כפית גדושה מלח שמתי את הקמח בקערה מעליו את השמרים ובאתי לשים הסוכר, וכמובן עוד תקלה אין סוכר!! נגמר!! טוב לפני שמתחיל שוב להיות עצובים מזה ולהכנס לחוסר מעש לקחתי את הסוכר חום {דמררה} ושמתי ממנו במקום. עליו שפכתי את הביצה התחלתי לערבב במיקסר הוספתי כוס מיים ומלח תוך כדי לישה וכך שמתי את יתרת המיים. כשהבצק התחיל להתגבש הוספתי את השמן ולשתי {ה k mix האדום
} במשך 10 דק'. אחרי הלישה נגעתי בבצק שהיה נעים מאוד למגע והתחלתי לדבר אליו כמו לאיזה תינוק. היה בצק ממש גמיך ורך ממש כמו האחיין שלי, אמרתי לו שאני יודעת שהוא יהיה חלות ולחמניות מצויינות ונתתי לו לנוח שעה ורבע. אחרי המנוחה חילקתי את הבצק לכדורים חלק הכנתי לחמניות בצורות שהחלטתי לצלם את השלבים ולהעלות כאן. וחלק ל-2 חלות הקלועות מ- 6 {3 כפולים} שממש קל לקלוע אותם. ואחרי כל החפירות הנה התמונות {האיכות לא משהו...}
 
והשלבים...

בס"ד מתחילים מכדור בצק בגודל כדור טניס {כך נחלק את כל כמות הלחמניות שאנו רוצים מהבצק}
 
../images/Emo202.gif2

בס"ד פותחים בעזרת מערוך משומן קלות את כדור הבצק ליריעה מלבנית, על משטח משומן קלות!
 

1winnie

New member
אין כמו בצק לחלות כדי להפיג כל דיכאון ../images/Emo24.gif

איכות התמונות לא משנה כלום את טעם החלות אני כבר מרגישה, וזה מה שחשוב
אגב במקום לנפות לבד - יש מכונה חשמלית מעולה, מנפה בקלי קלות (ויש גם להוסיף נפה לקמח מלא). רק הבוקר ניפיתי 3 ק"ג קמח איכסנתי בקופסאות וישר למקרר (זה יספיק בקושי עד סוף השבוע). אם אני מנפה יותר אני מכניסה חלק מהקופסאות למקפיא.
 
זהו שבעלי תכננן לקנות לי את זה

בס"ד יחד עם המתנה שקנה לי ליומולדת, ודווקא שהיה נגמר והבטיחו שיביאו את זה שבוע אחרי, ובנתייים שמעתי כבר מכמה שזה מתקלקל מהר! אז אמרתי שבנתיים לא יקנה עד שאדע מה קורה עם הנפה הזו. אגב נפה + מיקסר...... {וגם 2 תנורים שיש לי} ובאמת החיים לאפיית שמרים תהיה קלה בהרבה!!!
 

רותי410

New member
יש לי נפה כזאת, אמנם אני לא מנפה בכמויות

מי יודע מה, אבל יש לי אותה כשנתיים והיא לא התקלקלה. יש לי רק נפה רגילה. אין לי מקום בארונות לעוד נפה לקמח מלא. אבל אני קונה קמח מלא מנופה ושמה במקפיא או יש עכשיו קמח מלא שאפשר לנפות בנפה רגילה. (ניפיתי, אבל נדמה לי שבין היתר, מתנפה גם חלק מהקליפה, וחבל)
 
אני לא נתקלתי בבעיה לנפות קמח מלא

בס"ד כתוב שאפשר לנפות את זה.... של שטיבל את משתמשת הרבה בקמח מלא?
 

רותי410

New member
לא משתמשת מעט מאוד בינתיים. רוצה

להשתמש יותר. לא משתמשת לעוגות ועוגיות רק לפיתות, לחם וחלות. ואכן, הקמח של שטיבל מתנפה טוב בנפה החשמלית הרגילה. הקמח האחר שקניתי - לא כל כך. כל פעם אני קונה מה שאני מוצאת. לא מחפשת קמח מיוחד.
 

1winnie

New member
זה לא מתקלקל בכלל!

בלי לפתוח פה ל... כמובן, אבל אני משתמשת בנפה החשמלית ה-מ--ו-ן !!! ואין איתה שום בעיות. אני מנפה, מנקה אחר כך טוב וזהו. בערך כל שימוש שלישי אני מנקה טוב גם אם מים חמים וסבון, והכל בסדר גמור. בדיוק לפי ההוראות. ממליצה לך בחום לקנות את הנפה - זה לא יקר, וחוסך הרבה מאמץ.
 
אם את אומרת

בס"ד אז אולי בכל זאת שווה לקנות אותה! כי לפי מה שידוע לי את משתמשת הרבה בנפה. כמה זמן יש לך אותה?
 

1winnie

New member
לפחות שנתיים

והיא באמת עובדת אצלי שעות נוספות. זה מאד שווה. תחשבי - היא מנפה קילו קמח תוך פחות מדקה אם את משתמשת גם בקמח מלא, אז כדאי מאד להזמין ביחד גם את הנפה הנוספת, כי אי אפשר לקנות אותה אחר כך לחוד
 

רותי410

New member
שינשן, נראה ממש נהדר. וטעיםםםם

שתי החלות והלחמניות הן מקילוגרם אחד של קמח?
 
תודה רבה!!!

בס"ד יצא לי מק"ג פחות 2 כוסות חד"פ של קמח שגנבתי לעוגה ועוד חתיכה של בצק להפרשת חלה ללא ברכה: 2 חלות בגודל של החלה שצילמתי ועוד 9 לחמניות
 
משאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח

בס"ד מורחים בזיגוג ביצה ולתנור. אני אופה על חום גבוה 5-7 דק' ומעבירה לחום בינוני לעוד 15 דק' בערך
 
למעלה