סדנא מצולמת ל"מקלובה" שלי

bigjack

New member
סדנא מצולמת ל"מקלובה" שלי

משרים 4 כוסות אורז במים רותחים לחצי שעה ומסננים
 

bigjack

New member
מוסיפים חלקי עוף ותבלינים

כפית זעפרן, כפית כורכום, מלח, פלפל, כפית מוסקט טחון. מטגנים עד שהעוף מזהיב
 

bigjack

New member
מוסיפים מים רותחים לכיסוי

מבשלים 30 דקות, ומוציאים את חלקי העוף.
 

bigjack

New member
חותכים כרובית ו-2 חצילים

הכרובית לחצאי פרחים והחצילים לפרוסות עבות
 

bigjack

New member
מטגנים את הכרובית

אני השתמשתי בשמן שטיגנתי בו את הקציצות מהשרשור השני, וזה רק הוסיף טעם
 

bigjack

New member
מטגנים שיני שום פרוסות במעט שמן

אני הוספתי גם מעט שומן כבש לטעם,
 

bigjack

New member
מוסיפים 500 גר' בשר טחון

ומטגנים עד לשינוי צבע של הבשר תוך כדי פירור הבשר עם מרית עץ
 

bigjack

New member
מתחילים לסדר את הסיר

עם פרוסות בצל עבות בתחתית
 

bigjack

New member
מעל מסדרים פרוסות תפוחי אדמה

ממליחים, אוטמים את החורים עם מעט אורז ומהדקים. אני מהדק את השכבות בעזרת המכשיר של הפירה
 

bigjack

New member
מסדרים מעל את חלקי העוף המבושלים

בשכבה אחידה, אוטמים עם מעט אורז ומהדקים
 

bigjack

New member
מערבבים את הבשר טחון עם האורז

השקדים והצנוברים
 

bigjack

New member
מוסיפים לתערובת האורז 4 כפיות מלח

עבור האורז ומערבבים
 

bigjack

New member
מסדרים שכבה מתערובת האורז והבשר

על החצילים ומהדקים
 

bigjack

New member
מעל הכרובית שכבה מתערובת האורז

מהדקים ושוב שכבה של חצילים
 
למעלה