סגול 59

double M

New member
LOL.....

אפשר עוד כמה?

DJ$upreme

New member
משהו לגבי זה שהזין שלו עומד

דום בזמן הצפירה ביום השואה. וגם היה משהו על "שולט בחרוזים כמו היטלר בגרמניה" ועוד כמה יציאות. - אנחה -

tomoshe

New member
אבל ...אבל ...אבל...

"שולט בחרוזים כמו היטלר בגרמניה" זה דימוי יפה, ולחלוטין לא מזלזל בשואה - אם כבר אז רק בגרמנים ובהיטלר. ולגבי הזין שלו שעומד בצפירה - זה עדיין יותר טוב מחרדים שבכלל לא עומדים בצפירה. אבל בוא נעזוב - אני רואה שהנושא הזה מרגיז פה אנשים וחבל. מותר ליהודים לצחוק על השואה - אני חושב שהם הרוויחו את הזכות הזו בדם.

da^Lord

New member
אני לא הבנתי את הדימוי

"שולט בחרוזים כמו היטלר בגרמניה" באיזה חרוזים היטלר שלט בגרמניה? טוב נווו... הבלהבלה קטן.

DJ$upreme

New member
לא יודע.

לגבי סגול, אני אומר בזהירות ובעדינות שיש לא מעט שורות שלו שאני פשוט מתעב, מתעב, מתעב. טריוויאליזציה של השואה, היא תופעה חמורה ואפילו דוחה. סאב עשה את זה (בלי כוונות רעות) ב"מתפלל", ולצערי סגול עשה את זה לא מעט. כשאתה משתמש ביצירת אמנות שלך בדימוי מהשואה, אתה חייב להבין את ההקשרים המידיים שהאזכור של השואה מעלה אצל קבוצות רחבות מאוד של אנשים, ולהתאים את מה שאתה אומר לזה, אחרת - יצאת אידיוט. זה כמו להגיד קקי ופיפי, ומילים אחרות שאסור, בשביל לצאת הילד הכי כלי. טיפול הומוריסטי בשואה ובתופעת היטלר יכול להיות בהחלט נכון ואפילו חזק, אבל יש הומור ויש הומור. צפו ב"דיקטטור הגדול", או ב"להיות או לא להיות", ותבינו על מה אני מדבר. לעומת זאת, בדיחות הסבון למיניהם, והדימוי הטפשי של זין שעומד בצפירה או היטלר ששולט בחרוזים, זו טריוויאליזציה לשמה, וזה מעיד בעיקר על אינפנטיליות מסוימת.

EmGee

New member
בקשר למתפלל של סאבלימינל:

אני לא רואה שום דבר רע בזה. הוא בסך הכל נתן דוגמאות של אסונות בעם היהודי אז הוא אמר בין השאר ´6 מיליון אחים מתים בגלל הנאצים עם הגזים´ הוא לא צחק על זה הוא הדגיש את זה

tomoshe

New member
נו טוב - אני אסביר

אם היה מדובר במגמה - טריויאלזציה לשם הזעזוע ולשם תשומת הלב שחוזרת על עצמה - ניחא - מסכים איתך שזה נראה פאתטי. אבל מבדיחה וחצי להסיק שהבנאדם מזלזל בשואה? רוצה התערבות שחצי מהמשפחה שלו נשרפה באושוויץ? אצלי זה הרבה יותר מחצי. ובאסון וורסאי נהרגה מישהי ששירתה איתי שנתיים בצבא - ואני עדיין צוחק שאומרים לי שרוצים לשנות שם את שם הרחוב ל - כ"ג יורדי התקרה. כל אחד ודרך ההתמודדות שלו עם השכול. ליהודים מותר לצחוק על השואה - לגרמנים לא. ליפנים מותר לצחוק על שואה גרעינית - לאמריקאים לא. וכו´. ואגב - הדיקטטור הגדול לא כזה מצויין - קצת ילדותי. אני בטוח שראית את "המפיקים" של מל ברוקס - בדיחת שואה אחת גדולה אבל מעולה ומכובד ומצחיק.

tomoshe

New member
והערה אחרונה -

"יצירת אומנות"? נו. נסחפנו. קצת ראפ. שיר אגו ותו לא. כמו שאני לא אחשוב שסאב הוא בהמה שוביניסטית חשוכה בגלל השיר "תני לי". כולה שיר כייפי ומשעשע וזהו. ככה גם הסגול.

ראםJarasMan

New member
הכינוי "סבון" "סבוניים" וכו´

פשוט גועל נפש... אם הייתי חי באותו תקופה בטח כבר הייתי "מטפל" בהרבה מאוד אנשים על ההתבטאויות האלו. אני לא מבין איך אפשר להגיד למישהו דבר כזה אחרי החביות שעברו עליו שם!! ובקשר לסגול 59- באמת אידיוטי וסתם מנסה לעורר פרובוקציה. סאב ב"מתפלל" לא אמר משהו לא בסדר לדעתי.

da^Lord

New member
אתה רואה? גם אתה לא הבנת.

הוא לא מתכוון שהיטלר שולט בחרוזים, אלא בגרמניה. ולכן לדעתי זה דימוי ממש ממש מטומטם, והנסיון להשמע מתוחכם נכשל בגלל הרדידות של המשפט הזה, וגם לא נראה לי שהמשפט כתוב נכון מבחינה הגיונית/תחבירית, אבל בהיפ-הופ מקובל לסלוח על כאלה שגיאות משום מה.

double M

New member
אני לא מבין מה לא בסדר במשפט הזה...

מבחינת הדימוי. הוא לא מתכוון שהיטלר גם שלט בחרוזים. הוא מתכוון שהיטלר שלט בגרמניה ובאותה מידה הוא עצמו שולט בחרוזים. מה לא ברור?

DJ$upreme

New member
זה ברור לגמרי

ומה שברור הוא שזה דימוי טפשי וילדותי. כלומר, הוא שולט בחרוזים כמו שהיטלר שלט בגרמניה. ואיך היטלר שלט בגרמניה? היטלר היה מנהיג מאוד פופולרי שהגרמנים תלו בו תקוות רבות, אך הוא אכזב אותם קשות. היטלר הנהיג משטר של פחד ואימה כלפי חלק מתושבי גרמניה, אבל הבטיח שגשוג וצמיחה עבור הרוב המכריע. היטלר ניצל תקופה של שפל כלכלי ושפיפות קומה לאומית על מנת למכור לבני עמו אידיאולוגיה מטורללת עד פסיכוטית. עכשיו אתה מוזמן להחליף את המילה היטלר במילים סגול 59 (כבר ממש כיף, להקשיב למישהו שמדמה את עצמו להיטלר, תאמין לי שאם זה היה בשיר מחו"ל מישהו כבר היה נצלב מזמן) - ואת המילה גרמניה במילה חרוזים, ולהסביר לי איזה מהמשפטים שניסיתי להציע בעבור תיאור הדרך שבה היטלר שלט בגרמניה, עושים לך היגיון כלשהוא, ולו המעוות ביותר. מה, החרוזים מעריצים את סגול 59 ומצפים ממנו לשגשוג? או אולי הם מפחדים ממנו? אולי הם נהנים מזקיפות קומה לאומית לפתע פתאום? טוב, סליחה שהרחבתי, זה פשוט כל כך אידיוטי בעיני, וחבל, כי היציאות האלה הורסות את הרושם הכללי כלפי סגול, שיש לו לדעתי יכולות לא רעות.

double M

New member
אוקיי ועכשיו שהבנתי למה התכוונתם...

אני מסכים לגמרי. ובאמת יש לו יכולות טובות ויש לו כמה דימויים ממש טובים.....

or001

New member
בלי קשר לכל הזיוני שכל שלו על השואה

הוא חרא של ראפר, והוא כל היום מדבר על כמה שהוא זיין גדול וכמה שהוא טוב וענק. למרות שאף אחד לא ממש אוהב אותו ו/או מקשיב לו

tomoshe

New member
מה לא ברור?

היטלר שלט בגרמניה באופן שהוא הצליח להביא אומה שלמה על כמעט מאה מיליון תושביה, ללכת אחריו בעיניים עצומות - עשה בהם כברצונו - כחומר ביד היוצר הם היו תחת שלטונו - שליטה מלאה וטוטאלית. סגול שולט בחרוזים באותו אופן - עושה בהם כרצונו - מצליח לגרום להם להיות בדיוק מה שהוא רוצה - שליטה מושלמת בחריזה ובליריקה. זה ההסבר. ויש בו הגיון. זה שהוא מוגזם, מקומם ולא ממש מציאותי זה משהו אחר - אבל הדימוי סביר.

kodman

New member
סגול 59

גר בגבעת זאב, שזה ישוב פה ממש קרוב לירושלים, הוא עובד בירושלים אני חושב. וכן הוא בן אדם אחד
kodman

kodman

New member
סגול 59 ../images/Emo82.gif

גר בגבעת זאב, שזה ישוב פה ממש קרוב לירושלים, הוא עובד בירושלים אני חושב. וכן הוא בן אדם אחד
kodman

2PAC4EVER

New member
אני בטוח שיענו לך תשובה יותר

טובה מזאת אבל אין לו חברים בהרכב... מסיבה הפשוטה... שהוא לא הרכב הוא ראפר ירושלמי ,קיבוצניק לשעבר- סמולעני בהווה שהוציא כבר 2 דיסקים ויראה פלטינה רק אם הוא יהיה לקס לוגר

למעלה