סבל מטיפות עיניים כטיפול נגד גלאוקומה

סבל מטיפות עיניים כטיפול נגד גלאוקומה

שלום,
אני צעירה בת 45 שאובחנה עם גלאוקומה לפני שנתיים ומקבלת 3 סוגי טיפות לאיזון הלחץ. ניתוחים יורדים כרגע מהפרק היות שהעיניים שלי עברו לאסיק להסרת משקפיים והקרנית גם כך דוקקה. (הבעיה שהקרנית גם עם טופוגרפיה מעניינת ולא חלקה כך שהתאמת משקפיים בעייתית עד בלתי אפשרית, אבל זה בסוגריים כרגע).
הטיפות שלי- אזופט, Combigan וTravatan הן כרגע הקומבינציה היחידה שבאמת מורידה את הלחץ יפה, אמהמה- בשל טיפטוף כל כך הרבה חומר משמר (כנראה) נוצר יובש נוראי בעיניים שגם מציק לי במשך היום וגם מעיר אותי בלילה ודורש ממני שהזליף עוד סוגי חומרים מסככים כמו ויסקו ג'ל , סיסטיין, הקפסולות החדשות ומשחקת ויסקו טירז ללילה. סיוט בלתי נגמר!!!!!!!
מה עושים?
ניסיתי את הכדורים להורדת לחץ, למרות שהרופאה שלי ממש לא היתה בעד והרגשתי ממש לא טוב. יתכן שזה היה מקרי ולא קשור ואולי כדאי לנסות שוב?
האם יש רעיונות חדשניים שעוד לא חשבנו עליהם?
אני ממש לא רואה את עצמי ממשיכה ככה עוד איזה 50- 60 שנה שאני מתכננת לחיות

אודה תאוד לתשובתך

טיפול נגד גלאוקומה

הסיבות לאי נוחות בעיניים מטיפות גלאוקומה הינם לרוב בשל גירוי ויובש בשל פגיעה במשטח החיצוני של העין על ידי חומרים משמרים הקיימות בטיפות ובשל דלקת אלרגית מהטיפות.
אפשר לנסות מספר דברים, תחילה אפשר לנסות ולהחליף את הטיפות בטיפות אחרות ( יש להתייעץ עם רופא עיניים מטפל) שנית ישנה כיום מגמה להשתמש בטיפות ללא חומרים משמרים, יש בשוק לצערי רק סוג אחד כיום בארץ ואולי כדי לפחות לשנות לסוג זה בינתיים. האופציה האחרת היא לדון באפשרות של
טיפול בלייזר להורדת הלחץ ואולי להפחית על ידי כך את כמות הטיפות הנדרשות על מנת להוריד את הלחץ ובסופו של דבר את הגירוי העיני.
בברכה,

למעלה