לא סיימנו והמלחמה עוד לא נגמרה.האם סיימנו את המלחמה באיראן בניצחון?
גם לא, ראה את התקיפה היום עם החיסול של נעים (השערה שלי, ראה הרחבה בתגובה #2 שלי בשרשור השני)אשאל שאלה קלה יותר. ואת חיזבללה ניצחנו?
אני מניח שהדאגה שלך לגבי סיום המלחמה היא כנראה בשל ניצחונו של המנהיג העליון נתניהו וסגנו איתמר בן גביר בשדה הקרבהאם סיימנו את המלחמה באיראן בניצחון?
אשאל שאלה קלה יותר. ואת חיזבללה ניצחנו?
ניסיתי לצפות בערוץ 14 כל החג והיה מסך ללא תנועה אם איזה כיתוב כזה. אולי משהו חסם אותם.אגב, למה שלא תצפה בערוץ 14? שם מגישים חדשות ולא עוסקים בפוליטיקה.
אם תצפה בערוץ הזה מבטיחך שלא יהיו לך יותר שאלות לשאול אותי
אתה תדע הכלללללללללללללל.![]()
חחחחחחח ג'קי.ניסיתי לצפות בערוץ 14 כל החג והיה מסך ללא תנועה אם איזה כיתוב כזה. אולי משהו חסם אותם.
אז עברתי לאתר האינטרנט של הערוץ ושם עדיין האיראנים הפציצו אותנו.
תגובה שמעידה על חוסר הבנה.אני מניח שהדאגה שלך לגבי סיום המלחמה היא כנראה בשל ניצחונו של המנהיג העליון נתניהו וסגנו איתמר בן גביר בשדה הקרב
וזה כמובן לא עושה טוב למנדטים של השמאל בבחירות הבאות.
לגבי החיזבאללה, אולי בערוצים שאתה צופה בהם לא סיפרו לכם את זה,
שוב, כי זה לא עושה טוב לרייטינג שלכם
וזה רק משפר עוד יותר את מעמדו של המנהיג העליון נתניהו וסגנו איתמר בן גביר.
אבל בוא אני אספר לך..
אתמול מהשעות הקטנות של הלילה יצאו 50 מטוסי קרב של חיל האוויר של המנהיג העליון נתניהו וסגנו איתמר בן גביר
ותקפו ברחבי ביירות 100 נקודות של החיזבאללונים.
מחבלי ראדואן החליפו לאחרונה מקומות מסתור אך המודיעין של צבא המנהיג העליון נתניהו וסגנו איתמר בן גביר מצא אותם ותקף אותם
זה מבחינת החיזבאללה אסון כבד וביירות נראית כיום כמו עזה.
ואתה יודע מה הכי יפה בסיפור הזה?
שהסיפור הזה עוד לא נגמר.
יש גם צד לא יפה בסיפור הזה, נפל חייל גולני מגדוד 13 סמ"ר טובאל יוסף ליפשיץ הי"ד.
בעוד אנחנו כואבים כל חייל שלנו שנופל בקרב, הם מצידם לא מזיז להם שימותו מיליונים
הם אוכלים מוות בארוחת הבוקר.
הם פשוט נהנים מכל אזרח/שוטר/חייל שלהם שנהרג.
מקווה שהתשובה שלי סיפקה את סקרנותך.
אגב, למה שלא תצפה בערוץ 14? שם מגישים חדשות ולא עוסקים בפוליטיקה.
אם תצפה בערוץ הזה מבטיחך שלא יהיו לך יותר שאלות לשאול אותי
אתה תדע הכלללללללללללללל.![]()
אתה סתם משנן עכשיו את ישראל זיו.תגובה שמעידה על חוסר הבנה.
ישראל לא הפסיקה את המלחמה כי ניצחה אלא כי כפו עליה.
וגם אם היינו ממשיכים במלחמה ללא הסדרה או הסכם בסופה
זה לא נצחון.
אוקי אמשיך להמתין.אתה סתם משנן עכשיו את ישראל זיו.
אין לך משהו לחדש לי?
צה"ל הכריז שהאש בלבנון נמשכת, בדרג המדיני שתיקה: "במקום מופלטות - כנסו קבינט"
ישראל לא הפסיקה שום מלחמה, אם תתאזר בסבלנות אז בעוד שבועיים תראה ניסים ונפלאות גם באיראן.
איפה?אוקי אמשיך להמתין.
ניפגש עוד שבועיים.
אמנם אני לא הנשאל, אבל אני לא כל כך מבין את השאלה. לגבי השאלה הראשונה: המלחמה טרם הסתיימה, אז כיצד אפשר לקבוע כבר עכשיו אם מדובר בנצחון אם לאו*? לגבי השאלה השניה, כנ"ל ואף ביתר שאת.האם סיימנו את המלחמה באיראן בניצחון?
אשאל שאלה קלה יותר. ואת חיזבללה ניצחנו?
אני בוחן ניצחון אם יש מטרות למלחמה והן הושגו.אמנם אני לא הנשאל, אבל אני לא כל כך מבין את השאלה. לגבי השאלה הראשונה: המלחמה טרם הסתיימה, אז כיצד אפשר לקבוע כבר עכשיו אם מדובר בנצחון אם לאו*? לגבי השאלה השניה, כנ"ל ואף ביתר שאת.
* אמנם לאלו -ואני ביניהם- שבוחנים נצחון במלחמה על-פי שאלת השגת מטרותיה, בהחלט אפשר לדבר כבר עכשיו על נצחון מול אירן. אבל יש הרואים זאת אחרת (כלומר בוחנים אחרת את שאלת הנצחון-הפסד) וכמובן שבהחלט נכון שבחלק מהעניינים, או אולי מדויק יותר, בנקודה ספציפית אחת (הוצאת האורניום המועשר), עדיין מוקדם לקבוע זאת.
גם אני בוחן את שאלת הנצחון על-פי שאלת השגת מטרות המלחמה. אלא ש... היו למלחמה הזאת מטרות מוגדרות וכ90% מהם הושגו (למעשה 100%, אבל אני מקבל חריג אחד שלא באמת היה מטרה מוצהרת אבל עדיין חשוב לנו להשיגו בטרם תסתיים המלחמה).אני בוחן ניצחון אם יש מטרות למלחמה והן הושגו.
רק ברברים חושבים שאם הרגנו 5000 מאויבנו
השגנו את המטרות.
אולי. אבל זה כבר פחות תלוי בנו. בוודאי שזה לא חלק מהקריטריונים לקביעת נצחון-הפסד המערכה הנוכחית.אם תשאר השנאה בין הצדדים המלחמה תחזור.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.