סאגת החלב 0% שומן של תנובה

אלי ו.

New member
סאגת החלב 0% שומן של תנובה

למי שלא שם לב, תנובה הפסיקו להוסיף חלבונים לחלב 0% שומן לפני מספר חודשים. במקום 4.3 גרם חלבון ל 100 גרם הם חזרו ל 3.2 כשהתקשרתי אליהם הם הסבירו לי ש"אנשים אוכלים יותר מדי חלבונים" הם לא ידעו לענות לי למה בחלב 1% מועשר עדיין יש 4.5 גרם חלבון. הם גם לא ידעו לתרץ למה הם מתיחסים לסטטיסטיקה על כלל האוכלוסיה בעוד חלב 0% פונה לשוק של אנשים שמגבילים את עצמם קלורית ולכן לעתים קרובות יש להם מחסור בחלבונים. התיאשתי ועברתי לחלב 1% מועשר. היום נכנסתי לחנות, ובדקתי שוב את החלב 0% וראה איזה פלא, הם שוב מעשירים אותו בחלבון ושוב יש בו 4.3 גרם חלבון ל 100 גרם. אני לא יודע כמה אנשים התקשרו להציק לתנובה, אבל מן הסתם זה עבד.

tommythecat

New member
אלי

ראשית כל, קבל ח"ח על ההשקעה והצרכנות הנבונה. אולי אני ספקן, אבל האם באמת תנובה חזרו לתסף את החלב עם 0% שומן? מניסיוני עם החאפריות הישראלית כל התרחישים הבאים אפשריים: 1. הכיתוב על עטיפות החלב 0% שומן תמיד ייצג נאמנה את כמות החלבון במוצר. 2. כל קשר בין הכיתוב על עטיפת ה 0% שומן לבין תוכן החלבון שבו במציאות הינו מקרי בלבד. 3. (1) ו-(2) עשויים להיות נכונים גם לגבי חלב 1% שומן. 4. וריאציות שונות של הסעיפים (1), (2) ו-(3). יחד עם זאת בוא לא נוציא דברים מפרופורציה. לכל היותר יהיה גרם חלבון פחות ל 100מ"ל. כלומר, אם אתה שותה חצי ליטר חלב ביום, הפסדת 5 גרם חלבון שזה לא ממש נורא. כל טוב, יוסי

pomelit

New member
בוא נגיד שמאז פרשת הסיליקון

אני מנסה להדיר רגלי מתוצרת תנובה... זה לא שאני חושבת שהאחרים ותר הגונים, אבל עוד לא תפסו אותם. (טוב, אני באמת ממעטת לצרוך מוצרי חלב בכלל, אז אולי קל לי לדבר)

tommythecat

New member
ישנם תחליפים

החל בחלב סויה שמשמש תחליף מצוין למי שאלרגי לחלב רגיל, וכלה במוצרים אורגניים. במשך תקופה מסויימת שתיתי רק חלב אורגני אולם מפאת המחיר הגבוה חזרתי להיות תלוי בחסדי תנובה והחלב המועשר שלהם. זו הבעייה הגדולה ביותר של החקלאות האורגנית - הם מתיימרים להיות חלופה לחקלאות הרגילה, אבל רק למראית עין. אתה צריך להיות שייך לאלפיון העליון כדי להרשות לעצמך לאכול מוצרים אורגניים על בסיס יומי. מחירן של ביצים אורגניות לדוגמא, הוא יותר מכפול ממחירן של ביצים רגילות. כל טוב, יוסי

גיא 22

New member
לגבי פרשת הסיליקון- קבל עדכון!

לפעמים התקשורת ממעיטה בפרסום כל העובדות המדעיות וישר עושה "עליהום"... אבל זאת התשובה שקבלתי מתנובה שהייתי במפעל בזמנו: אחראי שיווק מוצרי החלב טען כי הם הוסיפו סיליקון לחלב על מנת שהוא "ישקע" ולא ייצר בועות מה שגורם לחמצון מהיר של החלב בעת סגירת הקרטון. עוד הוא אמר כי לפי עובדות מדעיות בכוס מים יש יותר סיליקון ממה שיש בקרטון חלב ככה שהסיליקון לא ממש מזיק כמו שזה נשמע. אולי הוא צודק ואולי משקר...אבל שווה לשמוע את שני הצדדים.

אלי ו.

New member
הדאגה שלי היא בייחוד לחבר´ה בדיאטה

אני נמצא בפורומים של הרזיה, ושמתי לב למחסור קשה בחלבונים אצל הרבה חבר´ה שעושים דיאטה. אצלם תוספת של 5 גרם חלבון ליום משמעותיים. (לפעמים אני רואה בחורות שאוכלות בסביבות 10 גרם חלבון ליום) בנושא החאפריות, אולי אני תמים, אבל על האריזה מופיע שוב הכיתוב של "מועשר בחלבוני חלב" דבר שהורד קודם לכן. בדיקות (של כלבוטק נדמה לי) של אחוזי השומן במוצרי חלב הראו שהנתונים על האריזה היו די מדויקים, אז אולי דוקא בנושא הזה הם בסדר. (לפחות בדבר אחד) ועכשיו לקמפיין הבא: למה הקוטג´ דל השומן מתקלקל ברגע שהוא מגיע הביתה

למעלה