נתקעתי עם הרבה לחם

חביתוש1

New member
נתקעתי עם הרבה לחם ../images/Emo20.gif

נשארו 2 חלות מיום שבת שאף אחד לא אכל. יש למישהו רעיון מה עושים חוץ מלביבות ?
חביתוש
 

חביתוש1

New member
כבר הרבה זמן אני מחפשת

מתכון לפודינג אנגלי. יש לך לתת לי ?
חביתוש1
 

יעלעל

New member
מעין פשטידה לארוחת בוקר או ערב

מורחים כ 10 פרוסות חלה בחמאה (אני מוותרת על זה מטעמי מצפון) מערבבים שמנת מתוקה, כוס חלב, 2-3 ביצים, קינמון, 3 כפות סוכר. מניחים שכבת פרוסות בתבנית מרוחה בחמאה, שופכים חלק מהתערובת ואז עוד שכבת חלה ואת שארית התערובת. מניחים להם לבלות יחד כמה שעות. הופכים את הכריכים (ומה שנשאר ספוג למטה עולה למעלה). המהדרין מורחים בין כל שתי שכבות קצת ריבה. מפזרים למעלה סוכר חום ועוד קינמון ומכניסים לתנור בחום בינוני לכ 30-40 דקות. אוכלים עם ריבה, שמנת חמוצה, או סתם. יופי של ארוחת ערב ליום סגריר אבל גם סתם יום רגיל. אצלינו הילדים מאור אוהבים לאכול את זה בבוקר עם קוטג'. יעל
 

יעלעל

New member
מעין פשטידה לארוחת בוקר או ערב

מורחים כ 10 פרוסות חלה בחמאה (אני מוותרת על זה מטעמי מצפון) מערבבים שמנת מתוקה, כוס חלב, 2-3 ביצים, קינמון, 3 כפות סוכר. מניחים שכבת פרוסות בתבנית מרוחה בחמאה, שופכים חלק מהתערובת ואז עוד שכבת חלה ואת שארית התערובת. מניחים להם לבלות יחד כמה שעות. הופכים את הכריכים (ומה שנשאר ספוג למטה עולה למעלה). המהדרין מורחים בין כל שתי שכבות קצת ריבה. מפזרים למעלה סוכר חום ועוד קינמון ומכניסים לתנור בחום בינוני לכ 30-40 דקות. אוכלים עם ריבה, שמנת חמוצה, או סתם. יופי של ארוחת ערב ליום סגריר אבל גם סתם יום רגיל. אצלינו הילדים מאור אוהבים לאכול את זה בבוקר עם קוטג'. יעל
 

חביתוש1

New member
תודה רבה

זה נשמע מצוין ואני חושבת שאני אכין את זה ליום שישי.
חביתוש1
 
קוקלע

קוקלע זו תוספת מסורתית נפלאה לחמין, שהיא פתרון נפלא ללחם ישן 1 חלה או כיכר לחם לבן (בני כמה ימים), ללא קרום 1 ביצה 1/2 שקית אבקת אפייה מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט אפשרי: 150 בשר בקר שמן, קצוץ בסכין בקערה עם מים משרים את החלה, למשך כמה דקות. כשהמים נספגים סוחטים היטב ומוסיפים את שאר החומרים. יוצרים מעין קציצה גדולה ומטגנים במחבת עם שמן עד להזהבה. צריך לקחת בחשבון שהקוקלע סופחת נוזלים, ולהוסיף אותם לחמין במידת הצורך.
 

דני אלה

New member
מתכון: פודינג לחם של מיכל לוי

מתכון: פודינג לחם של מיכל לוי רכיבים: 5 ביצים 1/2 כוס סוכר 2 מכלי שמנת לקצפת תמצית וניל 1 כוס ריבה משובחת 10 פרוסות לחם לבן או חלה אופן הכנה: (לקערת פיירקס עגולה או אובלית) 1. מחממים את התנור לחום בינוני (170-180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל תוך ערבוב, עד שמתקבל מרקם אחיד. 3. משטחים את הריבה על תחתית התבנית באופן שווה. מסדרים את פרוסות הלחם מעל הריבה ויוצקים מעליהן את תערובת הביצים. אופים כ 30 דקות או עד שהתערובת מתקשה. 4. מצננים כרבע שעה ומגישים (מומלץ להגיש חם) בעזרת כף מתוך התבנית. הערות: הצרפתים משתמשים בלחם כבסיס לסופלה חם. הגרמנים מכינים פודינג מלחם שיפון ומוסיפים לו קפה, ואילו האנגלים מערבבים את הלחם עם קצף ביצים. הנה גרסה טעימה, ללא לאומיות מוגדרת. המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה' מקור המתכון: מוסף "שף" של "לאשה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דני אלה

New member
מתכון: פודינג של קיץ – גרסה דיאטתית

מתכון: פודינג של קיץ – גרסה דיאטתית - אסטלה רכיבים: חומרים: 400 גרם פירות אדומים 100 גרם מים 80 גרם סוכר או תחליף מיץ מלימון אחד 90 גרם קורנפלור לכל ליטר נוזלים מקל וניל מקל קינמון גרידת תפוז חלה רגילה מתוקה לא טריה – בלי הקרום. אופן הכנה: הכנה: אם הפרי טרי יש להוציא ממנו נוזלים ע"י פזור סוכר והמתנה. בנוזלים הללו משתמשים במקום המים (בהתאמת הכמות). מבשלים פרי עם מים, לימון וסוכר. כשרותח מסננים במסננת עדינה ומודדים את כמות הנוזלים (הערה: לא לשים בכלי אלומיניום כי הכלי ישחיר מהפרי). ממיסים קורנפלור בקצת מהנוזלים (המדידה נועדה לקבוע כמות הקורנפלור לפי היחס דלעיל). מסננים את הקורנפלור לתוך המסה. מוסיפים חומרי טעם, מחזירים לאש, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד, בלי לשבור הפרי. ממשיכים עד שנוצרת מסה לא נוזלית. מכינים הסיר: מורחים בחמאה ומפזרים עליה סוכר. חותכים החלה לפרוסות שיהיו בגובה סיר, מניחים בהיקף הסיר כך שכל פרוסה תחפוף את השניה. שמים חלה גם בתחתית הסיר –?כך שלא יישארו חורים. מפזרים קצת סוכר על התחתית ושפכים פנימה את המסה. מכסים בחלה מלמעלה גם. מכניסים לתנור ב- 160 מעלות לרבע שעה. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

ווין תו

New member
פשטידת פורד

תבנית פיירקס גדולה 8 פרוסות חלה ללא קרום מרגרינה /חמאה 6 ביצים 3 כוסות חלב כפית חרדל 1 כפית מלח פלפל לבן 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק 2 כפות פטרוזליה קצוצה 200 גר' גבינה צהובה מגוררת למרוח את החלה במרגרינה/חמאה משני הצדדים לחתוך לקוביות ולרפד את הפיירקס. לערבב בקערה חלמונים , חלב, גבינה, חרדל, בצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל. להקציף חלבונים ולאחד עם התערובת. לשפוך על ההחלה שבפיירקס לאפות בתנור חום 180 עד שמזהיב. מקור: נרשם ע"י ווין תו
 

Lord_of_Code

New member
שאלה...

יש לך אולי.. במקרה.. מתכון ל.. פשטידת פיאט?... כי השכנים מחפשים פה פתרון לרכב הישן שלהם.
 

Lord_of_Code

New member
צריך...

מחלות מיוחדות או אפשר להשתמש בכל מחלה פשוטה? בסדר... בסדר... הלכתי...
 

liat ליאת

New member
מחלה פשוטה זה לא מספיק

כי צריך מחלות
ז"א ש-2 מחלות מינימום. אם משהו עדיין לא ברור, אני כאן בשביל לעזור
 

אהובה.א

New member
שאריות של חלה

לחתוך לפרוסות ולהכין טוסטים עם מרגרינה מרוחה , גבנ"ץ וקטשופ. לעטוף כל טוסט בשקית אוכל ולהקפיא. והנה יש לך טוסטים מוכנים לערבי חורף שאין לך חשק לבשל הרבה או לשבת בבוקר.
 
למעלה