נתפס השריר

• פותח הנושא zuzi
  • פורסם בתאריך

zuzi

New member
נתפס השריר

אני מתאמן לחצי מרתון בירושלים בשבוע האחרון כנראה קצת העמסתי יותר ממה ששרירי מסוגלים, מאתמול השריר ברגל ימין בשוק נתפס מה עושים האם להמשיך כרגיל או להוריד ק"מ האם זה סימן רע להמשך או שאין מה לדאוג ולמה זה קורה

הרבה קרח..

15 דקות קרח שעה מנוחה וחוזר חלילה כ- 4 פעמים ביום בנוסף קרח + מים חמים 1/3 זמן קרח 2/3 זמן מים חמים. מנונה של יום ולאחר מכן ריצה קלה שוב קרח ותקווה לטוב

רץ סביר

New member
התכוצויות-מישהו יודע להסביר?

תמיד תהיתי מה המקור להתכווצות הזאת ואיך למנוע.... הכוונה להתכווצות פתאומית ונורא כואבת של השריר בזמן מאמץ, ולא לDOMS (לי קורה בשריר התאומים אם אני מגזים ביציאות מהקיר בשחייה) דרך אגב מהניסיון שלי אם נחים יום יומיים זה עובר פשוט עובר

גלעד HPAT

New member
אחת השיטות היותר מוצלחות לשחרר שריר היא דווקא

להפעיל אותו כנגד עומס, ללא תנועה. כלומר אם השריר 4 ראשי שלך נתפס, אתה יכו שבת על כיסא מול קיר, בצורה רגילה ובמצב זה ל"דחוף" את הקיר עם הרגל התפוסה. ללא שאתה מרים אותה כדי שיווצר מצב בו אתה מפעיל את השריר אך לא מבצע תנועה. מה שנקרא הפעלה סטטית. השרירים בנויים כך שבכל כיווץ "עוברים לכוננות" כימיכלים של שחרור ולאחר הרפיית השריר נכנסים לפעולה. לכן באופן לכאורי נוגד הגיון דווקא הפעלת שריר תפוס גורמת לשחרורו ולא מתיחתו שדווקא עלולה לגרום לנזקים היות ומתיחה כזו משולה לנסיון למתוח דבר קשיח. תלוי במידת התפיסות ולכן גם ריצה קלה יכולה לעזור, במקביל כדאי לעשות את הפעילות הסטטית. הנ"ל עובד גם לשחררי צוואר תפוסים ובכלל. בכל מקרה יש לנהוג משנה זהירות בשריר תפוס ולא להפעילו בכוח אלא בצורה סטטית. רק טוב

גלעד HPAT

New member
במקרה שלך לא הייתי מנסה כי את שברי את הקיר

אבל אפשר להניח מגבת מקופלת על משקוף דלת ולדחוף. אישית אני עושה זאת כנגד התנגדות כף היד. פשוט את מגיע למלך ההר באילת במאי?

בעקרון אני רוצה

נראה כמו סוג הדברים שאני ממש אהנה מהם, אבל שמעתי שאילת זה דרומה לדיזינגוף, אז קשה לי להבטיח. איך זה יוצא יחסית להר ועמק?

zuzi

New member
כאב חד בברך

קיבלתי את הצעתכם ואכן עברו ההתכוצויות אבל כנראה שזה היה אזהרה ראשונה היום הלכתי לסיבוב רגלי והרגשתי כאב פתאומי וחד בברך כאילו זזה ממקומה לאחר מספר שניות זה עובר קרה כ-4 פעמים במשך ההליכה למשהו היתה בעיה כזו? אמרו לי שיש תחבושת שתומכת את הברך וזה יכול לעזור מה עושים שנשאר עוד שבועים וצריך להמשיך להתאמן

PhotoMania

New member
הולכים לפיזוטרפיסט או לאורטופד..

"מה עושים שנשאר עוד שבועים וצריך להמשיך להתאמן " - להתעלם מהבעייה כמו כאבים פתאומיים בברך בטענת אימון למטרה כזו או אחרת היא לא ממש הבחירה הטובה ביותר שלך לעניות דעתי.

ugross

New member
כ'גיבור' שהמשיך להתאמן עם כאבים חדים

בברך וסיים בהשבתה של 3.5 חודשים - המלצתי החמה - מכאבים חדים כמו שאתה מתאר בשום אופן לא להתעלם.

zuzi

New member
תודה על התגובות

קיבלתי אלך לאורטופד השבוע

גמדים את?

לצפון מגיעה רכבת...(יתרון בולט על אילת, בלי להשמיץ) אז את מוזמנת לבקר. נכון, זה ידרוש יציאה מארץ המרכז לחו"ל אבל אין תורים ודרכון בתוקף יתאים גם לפה

נסיעות לצפון - רק אחרי שייכנס שעון קיץ

"מגיעה רכבת" - מכירה אתכם כבר... יוצאת ב-12 בצהריים בשישי, חוזרת ב-12 בלילה בשבת... לפחות כשנוסעים לאילת אין את הפיקציה שזה קרוב. תודה על ההזמנה בכל מקרה, מקווה לנצל אותה בעתיד הנראה לעין!

זה כדי שמי שמגיע

ישאר כאן ביופי הצפוני
כי לחזור כל כך מאוחר ידרוש מונית ספיישל בואכה תחנת "השלום", "עזריאלי" וכו' "העתיד הנראה לעין" - תאריך בלתי נראה. אבל בפולניה... מחכים, על שרפרף קטן בכניסה לבית...
יש לנו סבלנות.

סיכמת את האולטרה?

פספסתי את הסיכום שלך או שלא כתבת? איפה מתאמנים באילת מהגבול עם ירדן לגבול עם מצרים הלוך-חזור, הלוך חזור?
אני כנראה באילת בסוף החודש, אזדקק לרעיונות ריצה / רכיבה.

למעלה