נתב אלחוטי אדימקס 6204

izzy g

New member
נתב אלחוטי אדימקס 6204

אשמח לשמוע מניסיונכם איך הנתב עובד בתוך דירה. אני מעוניין לחבר 3 מחשבים שולחניים לנתב הזה בתוך דירת 4 חדרים רגילה (אין ממד באמצע או מפלסים שונים) , טווח של לא יותר מ10 מטרים בין הנתב למחשב המרוחק ביותר. אשמח לשמוע ממשתמשים אם יש איתו בעיות (ניתוקים וכו') או שהוא עובד בצורה אמינה. האם יש הפרעות גדולות מדברים כמו טלפון אלחוטי, סלולרי וכו'?

rafid1

Active member
מנהל
3 מחשבים בדירת 4 חדרים ?

הנתב הזה עובד טוב רק במצב של 4 מחשבים בדירת 3 חדרים...

shloga

New member
לא לגעת!!!!!!

הראוטר הזה הוא ראוטר מודם,ומכיוון שכך הטווח שלו קצר נורא! הכנסת המודם למכשיר הורידה לו את הטווח משמעותית. אני עובד בתמיכה טכנית ומתעסק עם הנתב הדפוק הזה מדי יום,אני נאלץ לאלתר המון דברים כדי שהלקוחות יגלשו או בכלל יתחברו אלחוטית לראוטר הזה. הבאתי אותו גם אלי הביתה לבדיקה.התקנתי אותו וקנפגתי אותו אופטימלית,במחשב שמתי כרטיס אלחוטי של אדימקס גם,ולמרות שהם היו במרחק של פחות מ-20 ס"מ(לא מגזים),הסיגנל היה באיזור ה-60%. קניתי לאחותי את ה-6114 של אדימקס בדירת 3 מפלסים והוא עובד כמו תותח כמעט בכל נק' בבית.

rafid1

Active member
מנהל
האמת - עד היום לא הבנתי --->

מדוע אנשים קונים נתב שכולל מודם - א. בשק נותנים אותו חינם ב. אינו יכול לשמש לכבלים אז לשם מה זה טוב בכלל ?

rokey33

New member
ת:

רק לפני שמגיעים למסקנות מהירות שים לב: חברת אדמיקס מפיצה שני דגמים של 6024. 1-br-6024wg -נתב אלחוטי ללא מודם. *יש לציין שיצא עוד דגם חדש בסדרה br-6023wg . 2-ar-6024wg -נתב אלחוטי כולל מודם adsl .

izzy g

New member
-->>>

אני מעוניין ממילא בדגם ללא המודם. תודה רבה על התשובה. מה לגבי כרטיסי הרשת? האם יש הבדל משמעותי בין USB ו PCI? האם יש דגם ספציפי שעובד טוב עם הנתב הזה?

ron14

New member
יש לי את ה 6114

הוא בסדר , אך יש בעיה בקליטה בחלקים מסויימים מהדירה . ולא , לא מדובר על מרחקים עצומים . מדובר על מרחק ( בקו ישר ) של כ 10 מטר . כאשר בדדרך יש מעבר של 3 קירות בלוקים. האם יש איזה פרמטרים שכדאי לי לבדוק בהגדרות שלו ?

ADC1

New member
ת:

עידכון קושחה וגם עידכון דריברים במתאם יכול לפתור את הבעיה של המרחקים/ניתוקים. מה גירסת הקושחה הנוכחית שיש לך, כולל גירסת הדריבר של המתאם האלחוטי?

ron14

New member
פרטים

תודה על התגובה - מצורף פרטים נתב edimax 6114wg Hardware Version Rev. A Boot Code Version 1.0 Runtime Code Version 1.83 כרטיס רשת אלחוטי intel pro/wirelles 2200bg מנהל התקן מתאריך 29/10/2004 גרסת מנהל התקן 9.0.1.9

ADC1

New member
ת:

לגבי הנתב BR-6114WG ראה קושחה לעידכון בקישור 1(העידכון על אחריותך). לגבי המתאם בדוק בקישור 2

ron14

New member
התקנתי את עדכון הקושחה של הנתב

את קליטת הנייד לא יצא לי עדיין לבדוק . אך קליטת מחשב כף יד שבכלל הייתה גרועה , השתפרה פלא פלאים. כך שהבעיה נפתרה . תודה

westicom

New member
לגבי כרטיס הרשת האלחוטי המובנה

בנייד שלך. יתכן והוא מוגדר למצב אוטומטי של חיסכון בחשמל/עצמת שידור וזה בהחלט יכול לגרום לבעיות קליטה. היכנס להגדרות הכרטיס , ובחר שישדר בעוצמה המירבית ללא מצב חיסכון. קצת יאכל את הסוללות, אבל הקליטה תשתפר פלאים. באחד הכתבות , ראיתי שחבר בשם CARMONLE , ציין שנתקל בבעיה זו בעבר. אני אישית גם נתקלתי בבעיה זו. בהצלחה וחג שמח!

duduamar

New member
לא מסכים...

לי יש את הדגם הזה, כולל המודם, והוא קולט נפלא בכל רחבי הבית, ויש לנו בית די גדול. הוא קולט בסביבות ה60% גם ממרחק של כ15 מטר עם לפחות 3 קירות באמצע.

cheif

Member
מנהל
הסבר והצעה

אותו נתב יכול לפעול נפלא בבית אחד וגרוע בבית שני. הסיבות לכך שונות ומגוונות ונובעות ממיקום הנתב, אופן סידור החדרים בבית, מיקום המחשבים בבית וכיוב'. מומלץ לכולכם לקרוא את הפרק האחרון במאמר הזה על דרכים לשיפור הקליטה האלחוטית של נתבים בסביבה ביתית.

ron14

New member
לא כתבתי את זה כדאי לפסול את הנתב

אני דווקא מרוצה ממנו. כתבתי כדאי לקבל יעוץ אם כדאי לי לבדוק הגדרות מסוימות ברגע זה אני בתהליכים כדאי לבצע שידרוג לקושחה

למעלה