נשים- אמהות וקריירסטיות

מצב
הנושא נעול.
נשים- אמהות וקריירסטיות

נשים- אמהות וקריירסטיות
אני עובדת בחברה גדולה כמנהלת צוות (תואר מהנדסת תעשייה וניהול) כשאר התקבלתי לעבודה, דבר שאירע לא מזמן התקבלתי כאשר מעסיקיי יודעים שיש לי ילד בן כמה חודשים, וכשעלה נושא שעות העבודה נאמר לי כי שעות העבודה הן ארוכות, כיום אני עובדת משעה שש וחצי כל בוקר עד ארבע חמש בערב. כשפניתי למעסיקיי בבקשה לצאת פעמיים בשבוע יותר מוקדם על מנת שיתאפשר לי להוציא את בני מהגן, נאמר לי כי לא רק שאיני יכולה אלא צריכה אף להישאר בעבודה עד שבע שמונה בערב,כל ערב ושאם העניין לא מוצא חן בעיניי אני מוזמנת להתפטר..למרות שהם מעדיפים שלא אעשה זאת.. שאלתי היא מהן הדינים לגביי נשים אמהות המנהלות קריירה והאם בקשת מעסיקיי לגלית ואם אכן אתפטר אקבל אבטלה?

שיר ורד

New member
בעיה ידועה ללא מענה חוקי

נשים- אמהות וקריירסטיות
אני עובדת בחברה גדולה כמנהלת צוות (תואר מהנדסת תעשייה וניהול) כשאר התקבלתי לעבודה, דבר שאירע לא מזמן התקבלתי כאשר מעסיקיי יודעים שיש לי ילד בן כמה חודשים, וכשעלה נושא שעות העבודה נאמר לי כי שעות העבודה הן ארוכות, כיום אני עובדת משעה שש וחצי כל בוקר עד ארבע חמש בערב. כשפניתי למעסיקיי בבקשה לצאת פעמיים בשבוע יותר מוקדם על מנת שיתאפשר לי להוציא את בני מהגן, נאמר לי כי לא רק שאיני יכולה אלא צריכה אף להישאר בעבודה עד שבע שמונה בערב,כל ערב ושאם העניין לא מוצא חן בעיניי אני מוזמנת להתפטר..למרות שהם מעדיפים שלא אעשה זאת.. שאלתי היא מהן הדינים לגביי נשים אמהות המנהלות קריירה והאם בקשת מעסיקיי לגלית ואם אכן אתפטר אקבל אבטלה?
בעיה ידועה ללא מענה חוקי
אם תתפטרי וצברת תקופת אכשרה לדמי אבטלה תצטרכי להמתין 90 יום בטרם תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה. ניתן לערער על הדרישה והמתנה של 90 יום , אבל אז עליי יהיה להוכיח שהמעביד דורש עבודה בשעות חריגות וזאת בהנחה שגילו של התינוק נמוך מ-9 חודשים. את יכולה לנסות ולעשות אחד משני הדברים: להודיע למעסיק מה השעות שאת מוכנה להשאר בעבודה , ואם זה לא מוצא חן בעיניו שיפטר אותך. הוא אומנם יוכל אולי לפטרך ללא הודעה מראש (לפצויים כנראה אינך זכאית בכל מקרה) אך אז לא תצטרכי להמתין 90 יום לדמי אבטלה. אפשרות שניה, היא לבקש מהמעסיק אישור בכתב שהוא דרוש שתעבדי משעה 6:30 ועד 19:00 או 20:00. זה יוכל לעזור לך בערעור מול הביטוח הלאומי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה