נשאר לי מאתמול פירה תפוחי-אדמה,

ד2003

New member
נשאר לי מאתמול פירה תפוחי-אדמה,

מה לעשות איתו מלבד תזונה לכלב? איך ניתן להשתמש בו? הכמות יחסית גדולה.(6 תפודים גדולים) תודה ובוקר-טוב

ו י ק י 3

New member
פאי רועים, מילוי לבורקסים...

פאי רועים (כמו שאני אוהבת להכין)ו b a r b a i m a / מתכונים ו 14:43 | 14/06/05 להכין פירה מ- 10-12 תפוחי אדמה גדולים - את הפירה לטבל במלח, פלפל לבן ומעט אבקת מרק עוף. 1/2 ק"ג בשר טחון לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן עד שיזהיב להוסיף 3-4 שיני שום כתוש או קצוץ קטן ולטגן מעט(שלא ישרף) להוסיף את הבשר ולטגן אותו כ 3-4 דקות עד שכולו מלבין ולא נשאר אדום בכלל ולטבל ב: מלח, פלפל, אבקת שום-למי שאוהב הרבה , בהרט, פפריקה חריפה , (תבלינים לפי הטעם), ולטגן עוד 2-3 דקות.מאד מומלץ אבל לא חובה להוסיף לטיבול הבשר רוטב וורצ'סטר-אם אין אז סויה. להוסיף פטריות (עדיף שמפניון טריות או מקופסת שימורים) ולטגן. להוסיף 2 רסק עגבניות קטן-מהול בכוס מים רתוחים. ולטגן(בעצם לבשל על אש קטנה) עוד כ-5 דקות. כשהבשר מוכן לטעום שלא חסר תבלינים - לתת לו להצטנן. לקחת תבנית ולשמן מעט (אני אוהבת פיירקס אוואלי) ולשטח מחצית מכמות הפירה - את כל הבשר לפזר על הפירה - את מחצית הפירה שנשארה-לשטח על הבשר ולתנור-עד שהפירה למעלה משחים.

זאב לבן1

New member
הנה שרשור שהיה בנושא לא מזמן

השרשור ורק הערת אגב קטנה, אסור לתת לכלבים תפוחי אדמה.. ואם נותנים אז מבושלים ובכמות ממש קטנה.

ayeletelgabsi

New member
למה לא? אני יודעת שאסור להם שוקולד

אבל גם תפו"א? פעם ראשונה שאני שומעת..

זאב לבן1

New member
כי הם נחשבים ירק רעיל עבורם

כמו בצל ושום וכן כמובן שוקולד שיכול להיות גם קטלני עבורם. מצורף קישור בנושא.. אחד מני רבים אני מניחה..

choopi3

New member
לארוחת ערב - רעיון../images/Emo62.gif

לקחתי פירה שנשאר, ערבבתי עם ביצה טרופה, גבינה צהובה מגוררת, קצת חלב, מלח פלפל וטיגנתי בטפלון עד שהשחים - יצא מעדן, הקטנה אהבה. אפשר להוסיף לדעתי בצל ירוק, או ירק, בולגרית או מה שרוצים -כל זה עם סלט קטן ויש יופי של ארוחת ערב.

ayeletelgabsi

New member
אפשר קציצות מטוגנות או מבושלות

לערבב עם בשר טחון, בצל קצוץ, ירק קצוץ (פטרוזליה/ כוסברה/ שמיר/ כרפס לפי הטעם), פירורי לחם (אפשר גם סולת), לתבל לפי הטעם: פפריקה, אבקת מרק, כמון, מלח פלפל. הפירה מוסיף לקציצות כריספיות ומשדרג אותן.

למעלה