פאי רועים, מילוי לבורקסים...
פאי רועים (כמו שאני אוהבת להכין)ו b a r b a i m a / מתכונים ו 14:43 | 14/06/05 להכין פירה מ- 10-12 תפוחי אדמה גדולים - את הפירה לטבל במלח, פלפל לבן ומעט אבקת מרק עוף. 1/2 ק"ג בשר טחון לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן עד שיזהיב להוסיף 3-4 שיני שום כתוש או קצוץ קטן ולטגן מעט(שלא ישרף) להוסיף את הבשר ולטגן אותו כ 3-4 דקות עד שכולו מלבין ולא נשאר אדום בכלל ולטבל ב: מלח, פלפל, אבקת שום-למי שאוהב הרבה , בהרט, פפריקה חריפה , (תבלינים לפי הטעם), ולטגן עוד 2-3 דקות.מאד מומלץ אבל לא חובה להוסיף לטיבול הבשר רוטב וורצ'סטר-אם אין אז סויה. להוסיף פטריות (עדיף שמפניון טריות או מקופסת שימורים) ולטגן. להוסיף 2 רסק עגבניות קטן-מהול בכוס מים רתוחים. ולטגן(בעצם לבשל על אש קטנה) עוד כ-5 דקות. כשהבשר מוכן לטעום שלא חסר תבלינים - לתת לו להצטנן. לקחת תבנית ולשמן מעט (אני אוהבת פיירקס אוואלי) ולשטח מחצית מכמות הפירה - את כל הבשר לפזר על הפירה - את מחצית הפירה שנשארה-לשטח על הבשר ולתנור-עד שהפירה למעלה משחים.