נראה לי שהגעתי למקום הנכון...

itzik shpitzik1

New member
נראה לי שהגעתי למקום הנכון...

אני ממש מותש מלבשל כל פעם את אותם מאכלים.גם לכם יש אותה בעיה ? אני מחפש לחדש את ארוחות הצהרים\ערב שהסתכמו עד היום ב: ספגטי שניצל נקניקיות אורז,אורז עם שעועית,עוף בתנור עם תפו"א,כבדי עוף. די נמאס .גם הילד כבר לא ממש אוכל,אולי בכלל נמאס לו מאותו אוכל , תעזרו לי למצוא מאכלים אחרים בזמן הכנה סביר,עד שעה נניח ושלא דורשים מצרכים חריגים... אני מודה מודה מודה לכל מי שיעזור לי .
 

pirge

New member
קציצות גזר - ברוטב

05:45 | 20/12/04 קציצות גזר אפויות חלומיותו pirge / מתכונים ו 12:40 | 23/06 קציצות גזר אפויותו pirge ו רבע קילו גזר מגורר 3 שיני שום 3 כפות קמח רגיל 2 ביצים מלח פלפל רוטב: קופסה קטנה רסק עגבניות כף צ'ילי כף קטשופ כוס וחצי מים ר ו ת ח י ם פפריקה מלח כפית סוכר 2 כפות מיץ לימון להכין קציצות מהגזר לטגן אותם על מחבת "טפלון" עם מעט שמן. רק שיישתזפו משני הצדדים. להפוך בעדינות ולהניח את הקציצות בתבנית אפיה. מרתיחים את חומרי הרוטב בסיר. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים בזהירות את הרוטב בין הקציצות שיכסה אותם כמעט עד למעלה. אופים בתנור מחומם מראש בחום 175 מעלות כ-40 דקות. אפשר גם לבשל בסיר על הגז.
 

pirge

New member
חיטה כנזיד

חיטה שלי שקית חיטה בצל קצוץ 4 כפות שמן כף גדושה סילאן 6 שזיפים שחורים מגולענים 6 תמרים יבשים מגולענים כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כף גדושה רוטב צ'ילי כף פפריקה מתוקה חצי כפית קינמון 3 בטטות שלמות קלופות מכניסים לסיר גדול את השמן והבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהבטטות) ומטגנים כ-5 דקות בבחישה. ממלאים את הסיר במים רותחים. מרתיחים. מנמיכים להבה. וממשיכים לבשל על להבה קטנה כשעתיים. אחרי כשעה ורבע, להטביע את הבטטות השלמות בתוך התבשיל כשרק חצי מהבטטה בתוכו והחצי השני בולט כלפי חוץ. ממשיכים לבשל בסיר מכוסה. סך כל הבישול כשעתיים. תבשיל נפלא וריחני. מתאים גם לאירוח חברים ביום חורפי.
 

pirge

New member
מג'דרה - סוגת

מצרכים: 2 כוסות אורז סוגת פרסי קלאסי כוס עדשים ירוקים של סוגת 2 בצל קצוץ דק 3 בצלים פרוסים מלח, פלפל שחור 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון 1/4 כפית קינמון 1/8 כפית כמון שמן לטיגון אופן הכנה: •משרים את אורז סוגת פרסי קלאסי כחצי שעה במים קרים. מסננים. משרים גם את העדשים. מסננים את העדשים ומכסים במים, מרתיחים כחצי שעה, בלי מלח. •מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן לצבע זהוב, מוסיפים לעדשים. מוסיפים את האורז והתבלינים, וגם כוס וחצי מים רותחים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות, מערבבים מדי פעם בעדינות. מכבים, מכסים ומניחים כך עשר דקות. •בינתיים מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן חם לצבע שחום כהה ומסננים. עורמים את המוג'דרה בצלחת גדולה, מקשטים בבצל המטוגן מלמעלה. נהוג להגיש עם יוגורט. \ טחינה.
 

pirge

New member
פשטידת ספגטי

פשטידת ספגטי תבנית 24 משומנת ולפזר עליה מעט פירורי לחם 300 גרם ספגטי רחב מבושל לפי הוראות היצרן. מסונן. להכניס לקערה את הספגטי עם : כ-50 גרם גבינה בולגרית מפוררת 50 גרם צהובה מגוררת 100 גרם גבינת שמנת 4 כפות חמאה מומסת 4 ביצים טרופות 4 כפות פירורי לחם תבלינים : מלח פלפל אפשר להוסיף כפית אבקת מרק בצל או פטריות אגוזים קצוצים גס בצל ירוק קצוץ 100 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל למאפה. לערבב הכל ביחד לשמן את המאפה למעלה במברשת עם מעט שמן זית ולפזר כ-2 כפות פירורי לחם. לפזר 100 גרם גבינת פרמז'ן באופן שווה על פני המאפה. לאפות כ-30 דקות. חום 175 מעלות. להגיש חם. סלט טרי ליד.
 

pirge

New member
נקניקיות במחבת עם ת"א.

נקניקיות ותפוחי אדמה במחבת- מהיר שמתי בסיר3 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה ובישלתי לריכוך כמעט מלא. אפשר להכין יום קודם........ 3 נקנקיות מופשרות חתוכות לעיגולים די גדולים חתכתי את תפוחי האדמה לריבועים די גדולים. השחמתי במחבת 2 בצלים בינוניים קצוצים והוספתי תבלינים. עשבי תיבול של קנור, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה,מעט פפריקה חריפה, הוספתי למחבת את תפוחי האדמה והנקנקיות והקפצתי בעדינות דקה שכל התבשיל יתאחד עם התבלינים. הורדתי את האש ללהבה הכי קטנה כיסיתי את המחבת הרמטי במכסה תואם. השארתי כ-30 דקות להתבשל. התבשיל קיבל צבע חום אדום ונראה אסטתי ויפה. לא מוסיפים שום נוזלים. אפשר לתבל כמובן בטעם שאוהבים. אפשר נקניקיות צמחיות.
 

pirge

New member
דג נסיכה ללא עצמות ברוטב מתוק

07:32 | 02/01/05 דגים ברוטב אדום ואפשר עם חומוסו pirge ו מתאים לילדים. אפשר לוותר על החומוס. להכין את הדגים בסיר שטוח ולהשתדל שכל הדגים ייכנסו בשכבה אחת. פרוסות יפות של דג הנסיכה 3 שיני שום חתוכים לחצאים בצל גדול פרוס פרוסות דקות 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות 3 כפות קטשופ 4 כוסות מים חמים כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה מלח פלפל שחור אם אוהבים: כמון:כוסברה:פטרוזיליה כף מיץ לימון טרי סחוט – מוסיפים רק בסוף הבישול. מטגנים בצל ומזהיבים ומוסיפים את השום לכמה דקות. מוסיפים את הרסק , הקטשופ והתבלינים ומטגנים ביחד כדקה. מוסיפים בערך 4 כוסות מים חמים. מוסיפים את התבלינים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה 5 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הדגים. . נותנים רתיחה אחת. ומנמיכים להבה. מבשלים כ-20 דקות. כאן, אם צריך מוסיפים מעט מים חמים שהדגים יתבשלו ברוטב. לא הרבה......... ממש לפני שסוגרים את האש מוסיפים את מיץ הלימון. אפשר להוסיף לתבשיל כוס חומוס גרגרים של סנפרוסט בשלב שמכניסים את הדגים לסיר.
 

limim

New member
מתכון: הקציצות של מיקי

מתכון: הקציצות של מיקי רכיבים: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (הודו או מעורב הודו ובקר) 1 ביצה 1 בצל מגורד 1-2 כפות פירורי לחם כפית אבקת מרק מלח לפי הטעם לרוטב: 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום קצוצות 4 כפות רסק עגבניות 2-3 כפות חומץ הדרים 3 כפות סוכר (להוסיף לפי הטעם) מלח - לפי הטעם אופן הכנה: מערבבים את החומרים לקציצות יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מטגנים את הבצל לרוטב במעט שמן, ומוסיפים לו את השום.מטגנים עד השחמה.מערבבים את שאר החומרים עם כ-2 כוסות מים. מוסיפים לבצל ומביאים לרתיחה.כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה, מגלגלים כדורים מהבשר ומכניסים לרוטב.מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.כדאי לטעום לפני שמכבים את האש ולהוסיף מלח או סוכר לפי הטעם. הערות: הערות של רותי: אני מכינה מתערובת בשר טחון:הודו+עוף+בקר, כל סוג נותן לתערובת טעם משלו. לא לוותר על החומץ!!!זה נשמע אולי מוזר אבל הוא מדגיש את הטעמים האחרים ברוטב.לתוצאה הסופית אין טעם של חומץ (בעלי מאוד אוהב את המתכון והוא שונא חומץ). הערות: מקור המתכון: מיקי ויינמן יצא מהמם. מקור המתכון: פורום בישול לילדים- RUTHIE1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
משה בתיבה - גלילת נקניקיה בבצק

מתכון: משה בתיבה - גלילת נקניקיה בבצק עלים רכיבים: 500 גרם בצק עלים מרודד חבילת נקניקיות חרדל ביצה + 1 כף שמן - להברשה אופן הכנה: לפתוח את בצק העלים ולפרוס רצועות לרוחב ברוחב 5 ס"מ (חישוב רצועות הבצק הוא עפ"י הנקניקיה. הבצק צריך לעטוף רק את אמצע הנקניקיה) למרוח את הבצק במעט מאוד חרדל להניח את הנקניקיה מעל רצועת הבצק ולגלגל 2 גילגולים. להבריש בביצה+שמן (אם רוצים אפשר לפזר שומשום/קצח) לחרוץ X משני צידי הנקניקיה ולהניח על תבנית משומנת. לאפות כ- 30 דקות בחום בינוני או עד להזהבה. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-מדינת ישראל1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: פיצה דקיקה וקריספית

מתכון: פיצה דקיקה וקריספית רכיבים: לבצק: 250 גרם קמח 1/2 כף שמרים יבשים 1/3 כף סוכר 1/3 כף מלח 2 כפות שמן קנולה 3/4 כוס מים חמימים (+-) לרוטב: 8 כפות גדושות עגבניות מרוסקות 1/2 כפית אורגנו מיובש סוכר מלח פלפל שחור גרוס טרי 8 טיפות טבסקו (או יותר למי שאוהב חריף) ניתן להוסיף גם 1 כפית שום כתוש, למי שאוהב אופן הכנה: מערבבים את רכיבי הבצק. מרדדים את הבצק (דק) על משטח משומן. מניחים על מגש פיצה עגול ומשומן. חותכים השוליים המיותרים. מפזרים את הרוטב ומעל מפזרים את התוספות ואת הגבינות הרצויות. מתיזים מעל מעט שמן זית מכניסים לתנור חם אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב (בערך 20 דק') לקראת סיום האפייה מורידים את המגש לתחתית התנור להשחמת הבצק (להזהר שלא ישרף) ****** לא מתפיחים את הבצק******* הערות: מקור המתכון: שירזי1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
קציצות טונה

אני מערבבת בקערה: בערך כוס אורז מבושל 2 קופסאות טונה (עם מים זה יותר דיאטטי, כמובן, אבל עם שמן יותר טעים ויותר יושב על התחת. תבחרי...) בערך 1/2 כוס קמח מצה או פירורי לחם "כמה שתופס" 2-3 ביצים בד"כ אני שמה קצת מיץ לימון ולפעמים בצל גדול מרוסק מערבבת טוב טוב. שמה בצד לספיגת טעמים משו כמו שעה-שעתיים יוצרת קציצות שטוחות ומטגנת במעט שמן. עכשיו: כל הפואנטה זה שאפשר לשחק עם זה. אני מוסיפה בד"כ גם קצת ירקות קפואים מבושלים (5 דקות במיקרו) וקצוצים או שאני שמה סתם שאריות של ירקות מבושלים - כך אני גם "דוחפת לאיתי ירקות - על הדרך" אפשר לדחוף רסק עגבניות אפשר לדחוף שאריות תפו"א מבושל אפשר לדחוף עגבניה מרוסקת תירס יוצא מגניב בפנים טופו טחינה מנסיון שלי: הקציצות הכי טעימות שיצאו לי היו אלו שפשוט דחפתי לתוכן את כל השאריות מקור המתכון: limim
 

limim

New member
מתכון: סלט פסטה קר עם חזה עוף

- אין במאמרים - מתכון: סלט פסטה קר עם חזה עוף רכיבים: חבילת פסטה, מבושלת עפ"י ההוראות, מסוננת ומצוננת 1/2 חבילת לקט ירקות קפוא ומבושל לפי ההוראות (אפשר גם ירק אחד, כגון שעועית ירוקה קפואה . העיקר שיהיו ירקות שהגוזלים יוכלו להחזיק) 2-3 כפות קטשופ חזה עוף ("שניצל") חתוך לפיסות, מטוגן עם בצל ותבלינים כגון תערובת גריל עוף או אבקת מרק עוף מלח, פלפל אופן הכנה: מערבבים. משאירים 1/2 שעה לספיגת הטעמים. זהו. הערות: מקור המתכון: limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
פריקסה דיאטטי, קל להכנה

מתכון: פריקסה דיאטטי, קל להכנה רכיבים: אופן הכנה: לסלט: 1 קופסת טונה במים של 180 גר' 2 תפוחי אדמה מבושלים במים. כף גדושה של ממרח לימון 2 כפות סלט פלפלים וחצילים של וילי פוד (או רוטב אדמדם אחר אם אין). כפית מלח בצל חתוך לדקדק מערבבים טועמים ונזכרים באמיתי, עם טונה של שמן.... עכשיו אפשר להכין בצק של: 1 כוס קמח : אפילו מלא אם ממש ממש מקפידים שליש כפית שמרים יבשים + חצי כפית סוכר להתפחה. חצי כוס מים חמימים ועוד טיפה אם תצטרכו או פחות מעט מלח כפית שמן בשביל לעטוף את הבצק להתפחה. להכין מעיין כיסוי לסלט, להניח לתפיחה ולאפות בתנור...לברש מלמעלה בביצה.....לשמשם אם רוצים. אתם תהנו גם בלי הטיגון, תאמינו לי.....פריקסה של דיאטה.... ממרח לימונים: 2 לימונים עבי קליפה מומלץ, רחוצים, חתוכים בלי גלעינים 3 כפיות מלח 5-6 שיני שום חצי כפית צ'ילי חריף גרוס להכניס לכוס גבוהה ולערבב בבלנדר סטיק ולמעוך עד אחידות הומוגנית. הערות: המתכון הינו ל-2 פריקסה די גדולים בגודל של בורקס גדול זו מנה ל 2 "סועדים" אם מכינים ליד זה סלט ומשקה זו בהחלט ארוחת צהריים מלאה לכל דבר. אפיתי 4 פריקסה די גדולים ("פתחתי" את הבצק ומילאתי, כמו קובה) ויחד עם סלט זה מאוד משביע. מקור המתכון: פורום בישול לילדים-זושי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: חזה עוף עם פסטה ותבלינים

מתכון: חזה עוף עם פסטה ותבלינים רכיבים: בצל גדול ק"ג חזה עוף כוס וחצי של פסטה שבלולים 1 כפית מלח שמן לטיגון 2 כפיות פפריקה 1 כפית פלפל שחור 1 כפית כמון 1 כפית אבקת שום אופן הכנה: מבשלים את הפסטה ומקררים. חותכים את חזה העוף לקוביות, מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את העוף, ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. לפני ההגשה מוסיפים את הפסטה ומחממים תוך כדי ערבוב. ואם רוצים לתוספת צבע במתכון אפשר להוסיף ירקות, כמו פלפל אדום, גזר מגורר ופלפל ירוק חתוכים לקוביות ולטגן אותם בשלב טיגון הבצל ולהוסיף אותם לכל התערובת הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-monday הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: כדורי עוף סיניים

מתכון: כדורי עוף סיניים רכיבים: לכדורים: 500 גרם חזה עוף 1 בצל קצוץ דק 1 תפוח ירוק קלוף וקצוץ דק 2 כפות רוטב סויה 2 כפות קורנפלור 1 ביצה מלח, פלפל לציפוי: קורנפלור שמן לטיגון עמוק לרוטב: 1/4 כוס רוטב סויה 2 כפות חומץ 1 שן שום קצוצה 1 כפית סוכר אופן הכנה: להכנת הכדורים: מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה, ושומרים במקרר לפחות שעה. צרים מהתערובת כדורים כמו כדוריי פלאפל. מגלגלים את הכדורים בצלחת עם קורנפלור עד שיצופו סביב. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הכדורים. להכנת הרוטב: שמים בצנצנת את חומריי הרוטב, סוגרים במכסה ומנערים היטיב. מעבירים לקערית ומגישים עם הכדורים. ב ת א ב ו ן הערות: כדורים קטנים ופריכים והילדים מתים עליהם מתכון מקורי: אהרוני מקור המתכון: פורום בישול לילדים-לירי היחידה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

clcl

New member
איציק שפיציק1 ......

האם אתה זקוק לרעיונות נוספים? בהצלחה
 

itzik shpitzik1

New member
תודה...אתם גדולים וטוב שאתם פה.

אני צריך לעבור על המתכונים ולהתחיל לנסות אותם.נראה שיש פה הרבה רעיונות שלא חשבתי עליהם. אם יהיו שאלות עם מתכון כלשהו אחזור בפרטי למי שנתן לי אותו . באמת תודה.
 
למעלה