נקי מניצול עובדים

genotip

New member
נקי מניצול עובדים ../images/Emo101.gif

במסגרת מאבק חברתי שבו אני משתתף, התחלתי לעבוד על לוגו. אז קצת על המאבק : המאבק הראשוני הוא בעיקרון נגד סגירת מתפרה במצפה רמון, אותה מתפרה שבטוח כולכם שמעתם עליה בחדשות לפני כשנה. מאז, נסגרה המתפרה ורק בשל תמיכה כלכלית של הממשלה היא נפתחה שוב, הפעם במתכונת שונה. לא היה מנהל שמשכורותו הייתה גבוה באחוזים רבים מפועליו, או שתנאיו היו יותר טובים, הניהול נעשה על ידי העובדים והשכר היה בהתאם להזמנות. כלומר, העובדים התחלקו שווה בשווה בינהם. אז כאמור, המפעל נקי מניצול עובדים. המאבק היותר כללי לא חשוב כרגע, מי שירצה לדעת עוד, ידע איפה להשיג אותי. לסיכום, המטרה שלי הייתה ליצור לוגו שמראה שהמפעל "נקי מניצול עובדים". חשבתי על רעיון וזה מה שיצא . המטרה הייתה להראות שאין big boss אלא כולם שווים, אבל זה נעשה בדרך של שלילה... עכשיו מצד אחד אלא שכן מעורבים יבינו אולי את הכוונה, אבל הצופים מבחוץ... לא יודע. נאמר לי לנסות ולא להראות את השלילה "כי זה נותן מחשבות שליליות" וזה בדיוק ההפך ממה שאני רוצה להשיג. רעיונות נוספים שעלו באותה שיחה עם תומר ומנוש נוטף הזיעה: עניבה כרוכה בסילסול סביב מפתח ברגים (זה הרעיו שמאוד אהבתי) אדם עם צווארון לבן וצווארון כחול מחובקים (מנהל ופועל) בכל אופן, לסיכום, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, הצעות ורעיונות... אריאל

genotip

New member
אגב, רק לציין שעבודה

היא רק בגדר של רעיון, להראות את הקונספט עצמו, וכמובן לא המוצר המוגמר.

eldarinn

New member
רעיון ויוזמה יפים ../images/Emo45.gif

אני דוקא רואה בדמות המרכזית דמות מחבקת וחיובית ולכן עצתי לך היא לבטל את שלט האיסור עם הפס האדום ולעשות במקומו עיגול ירוק עבה (לבן במרכז כמובן) ללא פסים - מה שמשרה יותר הרמוניה ואחידות ואז למעשה במקום האיש הגדול שים "גג" פשוט - ממש כמו זה שיש מעל הספרה 6 ---> ^ רק יותר שטוח שייכסה את כל העובדים. כמו כן ממליץ לך לעגל פינות בדמויות של האנשים (כתפיים ישרות לדוגמא). אה כן ולקצץ את מספר הפועלים לשלשה! בהצלחה!

oren*

New member
ממשיך את קו המחשבה של אלדרין

כשאתה אומר שמוצר מסויים (במקרה שלנו מפעל) נקי ממשהו, אז הסמל שלו אמור להיות חיובי. הלוגו של "ידידותי לסביבה" על אריזות של דאודורנטים הוא עננים בגוון כחול. הלוגו של "לא נוסה על בעלי חיים" הוא ארנב וורוד. הלוגו של "נייר ממוחזר" הוא שלושה חצים בגוון ירוק. ולכן מפעל שהוא נקי מניצול עובדים צריך להשתמש בגוון בהיר ונעים שהופך את ההנהלה והעובדים לגוף אחד על גבי הלוגו. אולי מאזניים, אולי לחיצת יד כשאחת הידיים עונדת שעון (סימן של ניהול וכוח), אולי פנים שחצי מהן עם משקפיים וחצי שני עם קסדה (מנהל מול עובד שמרכיבים פרצוף אחד שלם). כמו שכתבת - צריך לחשוב חיובי ולא שלילי. בדיוק כמו תמרורים על הכביש - יש תמרורי הוראה ויש תמרורי הכוונה. תמרורי הוראה עם קווים אדומים ותמרורי הכוונה עם רקע כחול נעים. יופי של רעיון, והלוואי שיישמו אותו גם במפעלים גדולים יותר כמו נייק ומקדונלדס שמעסיקים ילדים בתנאי רעב מכפירים

n_ru

New member
אין כניסה להורים וילדים?

ככה זה נראה לי לפני שקראתי את התוכן... תנסה בכיוון של העניבה והמפתח ברגים, או אולי צווארון לבן וצווארון כחול על מישור אחד? כ"דרומית" אני מזדהה במיוחד עם הנושא. נירה

אני אצרף לאורן וגל ואלדרין

ו"אתקן" לאורן את אחת מההצעות- למה לא קסדה עם עניבה? או בכלל כדי להראות שוויון ושוני ניתן להשתמש בגדלים שווים של אלמנטים שונים (כמו שעשיתי בעבר בגלויה לתפוז שהכילה שני סמלי המינים כאשר אחד מהם "מעוות" ושניהם עומדים באותו גודל - כהסמלה לשיוויון. בהצלחה!

halemo

New member
ניצול עובדים לא קשור לאי שוויון

אי שוויון בין שכר מנהלים לבין שכר עובדים, אינו קשור לניצול בעבודה. יש הרבה עבודות שמנהלים מרווחים הרבה, אבל העובדים מקבלים משכורת, תנאים סוציאלים ושעות עבודה סדירות. ניצול עובדים קשור לאי תשלום שכר (משכורת) או תשלום שכר זעום ביותר תמורת שעות עבודה רבות מאוד. ניצול בעיניים מערביות (שלנו) זה למשל מה שקורה במפעלים במזרח הרחוק, כאשר עובדים מקבלים על יום עבודה דולר בודד, למרות שהמפעל די מרוויח. דוגמה טובה לכך היא חברת נייקי (נעלי ספורט) שמייצרת את המוצרים שלה במזרח הרחוק ומואשמת בכך שהיא מנצלת עובדים (ילדים ונשים). לגבי השויון בעבודה (סוציאליזם ?), אפשר להשתמש בלוגו שמציג עניבה ומפתח ברגים בצורה מקבילה - כזו שיוצרת את הסימן שווה = . אבל לפי דעתי זה לא תורם לנושא של "ניצול עובדים". לוגו אחר שעולה לי בראש זה מין סימן check mark, מין סימון V בריבוע. הלוגו מורכב מריבוע ומסימן V בתוכו. לוגו כזה קורץ לחברת נייקי שגם לה יש לוגו כזה של מין סימן V כזה של סימון. אני שם סקיצה מהירה שעשיתי....

איה@

New member
רעיון מבורך ../images/Emo70.gif ../images/Emo88.gif

גרתי שנה במצפה רמון, ואני מכירה חלק מהעובדות במפעל...... והן באמת פייטריות אמיתיות! חשוב בכל דרך לחזק את ידיהן. אני מצטרפת להערות האחרים - לך על הכיוון החיובי. בהצלחה.
איה.

בהתחלה...

הסתכלתי ואהבתי את הרעיון...ביג בוס ששומר על העובדים הקטנים שלו עם הידיים ולא מנצל אותם, לא תופס אותם. אבל אז פתאום שמתי לב שיש את סימון השלילה (העיגול האדום...) ומיד כל הרעיון ברח לי... כל הכבוד על היוזמה הנהדרת וכל הקטע שהעובדים מנהלים את הכל, פשוט נפלא וחכם! כמו כולם פה אני חושב שעליך לעשות לוגו חברותי וחיובי יותר ויצעק שהמפעל לא מנצל את העעעעעובדים (הייתי חייב...) שלו.

היי אריאל!!

אני כותבת לך כאן ויודעת שאורן וגל יסלחו לי, בפורום אמנות מתקיים אירוע מחאה חברתית, כל יום עולה הודעה שמזכירה לאנשים לחשוב קצת על מה שקורה פה ולנקוט עמדה, אתה מוזמן להעלות את העניין גם שם. אפרת

למעלה