נקודה שתמיד מעסיקה אותי

נקודה שתמיד מעסיקה אותי../images/Emo87.gif

כשמתעסקים באיידס וכ'ו- למה אף פעם לא מביאים מידע על המחלה וכ'ו? רק ראינו את החולים במחלות גוססים ומתים אבל אין מידע ממשי... חוץ מסלסטה 2 אולי. יש השערות?

lollipop girl

New member
כן אמרו....

במורדים כשמיה ומריצה הלכו לרוופא להתייעץ על יחסי מין אז הסבירו שם.... לאדעת אם לזה התכוונת....

lollipop girl

New member
כן אמרו....

במורדים כשמיה ומריצה הלכו לרוופא להתייעץ על יחסי מין אז הסבירו שם.... לאדעת אם לזה התכוונת....

gargamich

New member
זה מכיוון ../images/Emo94.gif

שאתה צופה בטלנובלה ולא בערוץ 8. נכון שאפשר קצת לדבר על זה, ולעשות את זה כמה שיותר אמין, אבל אני לא חושב שהצופים מחפשים הסברים רפואיים ממשיים על כל מיני מחלות...

../images/Emo87.gif לדעתי

נכון שעשו ב"האחד" פרסומות מהלכת לסמים? יכולים לעשות אותו דבר עם כל האנשים האלה שחולים במחלות מסוכנות כמו סרטן ואיידס. לדעתי- המפיקים פשוט מפחדים להסתכן.

gargamich

New member
זה שונה ../images/Emo94.gif

לפחות אני הבנתי- שהתכוונת ליותר הסברים ותאוריות רפואיות וזה לא משתייך לז'אנר. תיעודים של אנשים אמיתיים מוסיף פן ייחודי וטוב לדעתי
אבל גם הם לא נותנים הסברים מדעיים למה שיש להם.

../images/Emo87.gif הנקודה היא

לנצל את זה שבני הנוער רואים טלנובלות ולנסות להכניס להם למוח בצורה מעניינת את השפעת המחלות האלה. זה לא דבר שאפשר לזלזל בו.

shira15nmp

New member
אתה צודק!!!!!!

צריך לנצל את הנובלות כדי להכניס לצופים מידע מסוג זה או אחר. מה שכן אני כן חושבת שעושים את זה. אומנם לא בנוגע למחלות בזה אתה צודק, אבל למשל בטלנובלות הארגנטינאיות אתה יכול לראות שבמיוחד בזמן האחרון יש צורך להזכיר את הבעיות הכלכליות במדינה, ובכך להביא למודעות ציבור הצופים את המצב. ב'אחד' התיחסו לנושא הסמים בגלל אחוז המשתמשים הגבוה במדינה. ככה שאני חושבת שאם יש נושא שעומד על סדר היום במקום יש התיחסות. אגב, עוד מקרה שזכור לי לטובה הוא הלימוד של המורה פרנקו על הספרות הארגנטינאית. תוך כדי צפיה בעלילה גם למדתי הרבה על סופרים מארגנטינה כמו בורחס למשל.

lollipop girl

New member
אבל במורדים הסבירו על איידס

נו כשמיה ומריצה הלכו לרופא אז הוא הסביר להם על כל מיני מחלות......

זה לא נקרא../images/Emo87.gif

כי רק הסבירו. לא הדגימו לא הראו כל מיני חולים. אפילו הדמות של סברינה הפכה מדמות שיכלה לתרום להפיכת נושא הסרטן לדמות חסרת תועלת ומרושעת.

אהובה.א

New member
אתה צודק

לא מסבירים לגבי המחלה עצמה . זה יכול בהחלט להשפיע על הנוער שצופה בסדרות. בסדרה "האחד" למשל , היתה השפעה רבה על השימוש בסמים בברזיל. בעקבות שידור הסדרה , כמות הסמים ירדה בריו דה ז'נרו ב 30% . במידה ותהיה סדרה , שבה יתארו את שלבי הגסיסה ממחלת האיידס ומה עלול לקרות למי שלא השתמש באמצעים לשמירה על בריאותו , יתכן והרבה בני נוער ובכלל יתחילו לחשוב פעמיים לפני כל מגע מיני. יתחילו להשתמש באמצעי מניעה להגנתם ולהגנת בני זוגם. כי זה עלול לקרות לכל אדם באשר הוא. אפשר להציע לטלפה או לנובלה שאולי יתחילו להתעסק בזה יותר לעומק. שלא נדע מצרות.

למעלה