נפל בחלקי הכבוד

זאת אומרת שיש על נסיך הכתר

סימני DNA?!

broadaxe

New member
יכול להיות

בעת לימודי תואר II למדתי מטלורגיה עתיקה בקתדרה למדעי הארכיאולוגיה שבמכון ויצמן. הוצע לי שם לבדוק DNA אבל בסוף זה לא יצא לפועל בגלל בעיות ניוד החפץ (הוא מאד מסורבל למי שלא הבין, אורכו קרוב למטר, צד אחד כבד להחריד והידית הארוכה רגישה מאד ופריכה).

broadaxe

New member
על הקיר...

מה שראוי לתצוגה מבחינתי תלוי בעזרת ווים ומיתרים על רשת פלדה מחוסמת שמחוברת לקיר בברגים ודיבלים. לקח לי הרבה זמן למצוא את הפתרון הזה, שמאפשר לי ניוד של כל פריט ופריט בהתאם לצורך ולמצב הרוח. אני לא אוהב את הסידור של מסמרים או ברגים ישירות בקיר וגם המשקל הכללי לא קטן. לא צריך להגזים - העץ הספציפי הזה לא ייתפורר במגע אבל הוא בהחלט לא במצב בריא, רוב הידיות המקוריות האחרות במצב טוב יותר. החלק המאוחסן נמצא בארגז גדול אטום לאוויר. בכל מקרה צריך לעקוב מפעם לפעם ולבדוק שאין "פרחי" חלודה חדשים, עובש או תולעים. הכל מטופל ומצופה בתכשירי שימור אבל ההגנה לא מוחלטת.

broadaxe

New member
הציטוט מייצג אותי נאמנה

והוא משל ג'והן דריידן, מחזאי ופילוסוף אנגלי רב השפעה בן המאה ה-17. את הציטוט ראיתי לראשונה בתחילת הספר "ללא חרטה" של טום קלנסי. במקור האנגלי יש קוריוז: Beware the fury of a patient man התרגום המילולי של fury זה "סער"...

ג רפי

New member
gravissima est probi hominis

iracundia.זה המקור הלטיני.ראה אלקושי 746 משמעו רב מאוד [או קשה ביותר] זעמו של אדם ישר.

מפגשי אנק"ה:

כמדומני שהייתי פעם באיזה מפגש, וזכורים לי שלושה דברים: החברה הנעימה, האוכל הטעים וההרצאה של גברת אחת שסיפרה על הלוחמים הסיניים שכבשו את ארץ ישראל (כמעט). מכל דבר לומדים משהו. ואותי מעניין דווקא לשמוע מאיפה אתה מוצא את הזמן לכל זה.

broadaxe

New member
לא סינים, מונגולים ../images/Emo3.gif

מזתומרת מאיפה אני מוצא זמן? באותו מקום בו אתה מוצא את הזמן לרדוף אחרי מזחלות וחתיכות נייר משונן...

doroni10

New member
עכשיו מונדיאל ואני בעד המונגולים../images/Emo8.gif

אוסף מסוכן יש לך. בארץ הרי אפשר למצא סכינים לרוב ואין בעייה לשנע אותם, אבל מה אתה עושה כאשר אתה נתקל בסכין בחו"ל?.. איך אתה מתגבר על בעיית המשלוח? דורון, (מונדיאל - המונגולים לא משתתפים, ובכל זאת אני בעד המונגולים או (המון גולים)...
)

broadaxe

New member
לא בעיה

אפשר להביא אישית במזוודה במטוס (לא במטען היד). להכניס לארץ - ראה בהמשך. כחבר עמותה יש לי אפשרות לייבא (אישית או בדואר) ולהכניס לארץ, זה נחשב כעתיקות מסחריות ביבוא, חייבות במע"מ בלבד.

ג רפי

New member
יבוא אישי

אם יותר לי להשתתף.במטוס שחזרתי מרומא היה ישראלי שהכניס,והשכיב במעבר! רובה לצייד תת-ימי +צלצלים. האיטלקים היו אדישים לחלוטין. בטיסה מפריס "החרימו" לי מספר אקדחים עתיקים שהבאתי,עברתי חקירות ותשאולים בלי סוף בשדה הם נלקחו ממני,כל הטיסה "שוחח" עמי הדייל הראשי, ולבסוף קבלתי אותם חזרה במשרדי אייר פרנס בלוד. ביציאה אחרי המכס יותר טוב מטוב רק היו פרפרים אם אזכה לקבלם..בנסיעה אחרת מלונדון החרימו לנו צעצוע ילדים מעבדה חימית פרקו וכל החומרים והבטריות "נעלמו".גם פשפשו על גופי כי מטבע נתקע בתפרי הבגד וצלצל וצלצל אגב לפני שנים 20? "צורפתי" לאנקה קבלתי כרטיס ושלמתי דמי חבר אך מעולם לא השתתפתי בשום מפגש.ןהאמת שלא מצאתי עניין,פרט לדיקורטיבי בכלי נשק ישנים אבל זה מבט רטרוספקטיבי חבל מאוד שלא ידעתי על השימוש הפרקטי של הכרטיס..בני שחזר מסאפארי באפריקה הביא די הרבה כלי נשק קר אתני והם מקשטים קיר אצלנו בבית.איש לא שאל אותו כלום והם היו כולם במזודות פרט למקל סבא שהחזיק ביד,מקל ובתוכו סכין.אנסה להעלות תמונת הקיר אם אזכה לסיוע משפחתי.

broadaxe

New member
בכל מקום יש את השגעונות שלו

על פי תקנות התעופה הבינ"ל החדשות אסור להעלות לטיסה בכבודה האישית (כלומר, שיש אליה גישה מיידית בעת הטיסה) שם חפץ פוגעני וזה כולל כל צורה של כלי חד, כלי עבודה, מספרי ציפורניים ופצירות. יש הבדל בין מה שמותר לקחת במטוס ובין מה שמותר להכניס למדינה, כל מדינה וחוקיה, וכמובן חומרת האכיפה. חומרים כימיים בעייתיים בשילוח. אם כתוב על האריזה "מעבדה כימית" אין פליאה. אגב תעודת א.נ.ק.ה מוכרת גם בחו"ל, לא רשמית, אבל זה עוזר לפעמים. לי זה מנע החרמה והשמדה (וגם הצרפתית הבסיסית שלי עזרה) של כלי עבודה/לחימה צרפתי כפרי מהמאה ה-18 בשדה התעופה שארל דה-גול, בגלל שהתעקשתי להעלותו ארוז היטב לטיסה. בסופו של דבר החזירו אותי לבידוק ושלחתי אותו ב"חפצים רגישים".

lomas

New member
סער: הצגה מאוד מעניינת של האוסף

והפריטים שהצגת לנו. אמרת שהתקופה המרתקת אותך היא ימי הביניים. האם באמת אתה מחזיק פריטים מאות תקופה? בוא נאמר חרב צלבני למשל? או שבריה מהצבא של צלאח א-דין? האם מצאת פריטים כאלה במסגרת העיסוק מקצועי בארכאולוגיה? האם ואיך התגברת על הפיתוי? מיותר לציין שאנו משוכנעים שהפריטים העתיקים אצלך רשמיים וחוקיים.

broadaxe

New member
פריטים מימי הביניים

אין לי (עדיין?) פריטים מימי הביניים ממש, משני טעמים: 1. רובם המכריע נמצא בחפירות, כלומר מצבם עגום עד קטטוני. בעברית - גוש חלודה בצורה של חרב, גרזן או פגיון, רקוב עד העצם. מאד נדיר, בכל העולם, למצוא פריט ברזל "חי" מהתקופה, אלא אם נשמר בתנאים אופטימליים שבד"כ לא נמצאים בתוך האדמה (יוצאים מן הכלל תנאי מדבר, כמו במדבר יהודה). 2. נשק צלבני (מוכח) במצב אספני מחירו כמעט דמיוני. אני לא פוסל שבעתיד אשים יד על משהו כזה, יש כל הזמן מכירות, דברים נפלטים מאוספים ותיקים, מוצאים "מציאות" חדשות באתרים עם שימור טוב, כמו ביצות כבול. הבלקן נשדד מאוצרותיו ממש בימים אלה, ושם ההשתמרות לרוב טובה, המחירים של פריטים מהבלקן במכירה ראשונית לא מאד יקרים. כשעבדתי בחפירות לא חפרתי באתרים צלבניים (למעט אחד, דל ביותר בממצא), זה לא אומר שלא היה פיתוי. נאבקים בפיתוי כל הזמן, הוא די נדחק כי מרגישים שליחות מסויימת, וגם אחרי האתר השני והשלישי כשרואים שכל הזמן מוצאים דברים, זה די נעלם. הסיפוק הוא בחשיפה ואח"כ בפרסום המקצועי, במיוחד אם היה יבול טוב או ממצא מיוחד.

lomas

New member
עכשיו הזכרת לי שבתור סטודנט

עבדתי כמה ימים באתר שבשכונת רוממה הישנה בחיפה. אני זוכר שהסבירו לנו שבעיקרו הוא אתר ביזנטיני. או שבכלל אני לא בכיוון. האם באמת יצא משהו מהאתר הזה? האם הוא הפך לפארק ארכאולוגי או למיכרה נדל"ני?

broadaxe

New member
הא, חורבת ראש מיה

אתר יפהפה, בלב שכונת מגורים, מאחורי הבית של גיל. עומד עד עצם היום הזה בשממונו, זה שטח ציבורי פתוח. מפעם לפעם מתגייסת אחת מתנועות הנוער לנקותו. המבנה העליון על ראש הגבעה (בעצם תל על כיפת הר) הוא צלבני טהור מסוג נדיר ביותר בא"י, מהמאה ה-13. זה בית אחוזה מבוצר, מה שנקרא באנגלית MANOR HOUSE ובצרפתית MAISON FORT. הזיהוי שלו הוא FRANCHEVILLE, סניורות-משנה של סניורות חיפה. האתר הצלבני עומד על שרידי אתר קדום יותר, ביזנטי (אפשר לראות את ראשי הקירות בתוך הצמחיה ובמגרש החניה הפיראטי של התושבים שם). בתחילת שנות התשעים התבצעה שם חפירת הצלה קטנה באחד המדרונות ונחפר שם בית-בד (קיים במקום) שתוארך לפי מטבעות לתקופה החשמונאית, כלומר זו שכבה נמוכה עתיקה יותר.

ke1234

New member
מאוריסיו ,למה לא באת לבקר?

אני גר במרחק קטן מהמקום .

lomas

New member
ואני גרתי מעבר לוואדי ברוממה החדשה

(לפני שלושים שנה בערך......)

למעלה