נפילת רחם וחשד שזה גורם לבעיות בכליות

malon557

New member
נפילת רחם וחשד שזה גורם לבעיות בכליות

שלום, אני חולת סכרת מבגרים ויש לי צניחה קשה של הרחם כבר כמה שנים... בבדיקות שביצעתי לאחרונה התגלה שיצא לי קריאטינין גבוה הרופא אמר לי שהוא חושד שהרחם גורם לי לבעיה ביציאה של השתן - הוא קרא לזה חסימה של השתן ובגלל זה הקריאטינין.. הבעיה שהרופאים לא יודעים היכן השתן נצבר בגוף אני לא שמתי לב שיש לי בעיה במתן שתן, אך לפעמים אני מרגישה שקצת קשה לי להוציא את השתן והרחם נכנס לי פנימה.. מה ידוע על הבעיה הזו של נפילה של הרחם ובעיות שתן שגורמת לבעיה בכליות ? יש מישהו שמתעסק באורולוגיה. נפרולוגיה וגניקולוגיה? אם תוכלו להמליץ לי על רופא מומחה שיודע .. כי הרופא אמר לי שהוא לא יודע גם חיפשתי על זה באינטרנט לקרוא קצת- ואין כ"כ מאמרים שעוסקים בנושא זה תודה רבה!!

שלום

צניחת רחם יכולה לגרום לאצירת שתן וכתוצאה מכך לאי ספיקה כלייתית המתבטאת בעלייה של הקריאטינין. השתן מצטבר בכיס השתן, אך יש קושי בהתרוקנות מוחלטת בשל הצניחה של הרחם (ישנם מקרים בהם צניחת רחם כורמת לתכיפות במתן שתן). עליך לפנות לאורוגניקולוג ולהתייעץ לגבי אופציות טיפוליות בבעייה - ישנה אפשרות גם לעבור ניתוח. בכל מקרה עליך לפנות לרופא משפחה לצורך מעקב אחר תפקודי כליות ושקילת צורך בהכנסת קטטר שתן במקרה וקיימת אצירת שתן. מקווה שעזרתי. אם יש שאלות נוספות בנושא אשמח לסייע לך.

malon557

New member
איריס תודה ושאלה נוספת

שמו לי בנתיים קטטר בשתן כדי לבדוק אם ערכי הקריאטינין ירדו ואם זה מה שגורם לבעיה בכליות (ולא הסכרת), ושמתי לב לאחרונה שאני קמה בבוקר השקית מתפוצצת בשתן, ובמשך היום יוצא לי ממש טיפה שתן, בשתן יוצא בעיקר בלילה מה זה אומר? ומה עלי לעשות? ובנוסף, לדעתך ייתכן שערכי הקיראטינין ירדו והכליות יחזרו לתפקד? והאם קיים רופא אורונפרולוג? אני רוצה להתייעץ אצל מישהו שמתמחה בשתן ובכליות תודה רבה!!

malon557

New member
בנוסף

הרגשתי האישיתי עדיין עם הקטטר לא כל השתן מתנקז, הרופאים עדיין לא סגורים אם הם רוצים לנתח אותי בגלל הסכרת - הם פוחדים שאאבד הרבה דם בזמן הניתוח

שלום

אני ממליצה לך לבצע תפקודי כליות חוזרים ולבקש מרופא מטפל בקופ"ח להפנותיך לנפרולוג להמשך מעקב וטיפול. קטטר שתן עלול לגרום לזיהום בדרכי השתן ועליך להחליפו מידי חודש.

למעלה