נפטון בדלי ואורנוס בדגים-שאלה

רז 212

New member
נפטון בדלי ואורנוס בדגים-שאלה

שלום לכולם! יש לי כמה שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור על סמך נסיונכם 1.מה השפעתו של אורנוס בדגים?האם זו נחשבת השפעה "קשה" מידי לדגיגונים העדינים?(לפי מה שהבנתי מעברו של אורנוס לדגים מעיד על ניתוקים רבים,שינויים תכופים בראיית העולם ובחשיבה בכלל,מהפכים בחיים האיישיים,ועל מצב נפשי לא קל) 2.כיצד משפיע נפטון על הדליים?והאם ברמה הגלובלית ניתן לומר כי הפריחה הרוחנית בשנים האחרונות מצליחה בעידודו של נפטון הרוחני והמעמיק?(אני יוצא מנקודת מוצא שאנו בעידן הדלי,ולכן מעברו של נפטון לדלי משפיע גם ברמה הגלובלית על כולנו) 3.ממתי אורנוס שוהה בדגים ונפטון בדלי?,והאם הם צפויים ל"חזור" בקרוב למזלות ה"אם"שלהם? ועכשיו שאלה אישית קטנטונת שתתאים לכול האריות "המיוסרים" מביקורו המאמלל של שבתאי..או לכול בעלי ההשפעה הארית.. אני חייב לומר שבתור מי שיש לו ירח חזק באריה ,זו אחת ההשפעות הדרמטיות שיצא לי להבחין בהם..אין ספק ששבתאי עושה את "עבודתו" נאמנה..הכל תקוע..כלכלית בעיקר..והחיים השמחים שכל כך אופיניים ל"אוהבי המסיבות" ו"החיים הטובים" הפכו ללאפרוריים משהוא..ולמוגבלים. ..ואפילו גל של "דיכי" לא פסח עלינו.. 4.השאלה שלי היא כזאת...ל"שמחתי" מזל השמש שלי לא באריה..ולכן לפי מה שהבנתי אני לא אסבול את שבתאי במשך שנתיים..אם כך אשמח לדעת מתי כול בעלי הירח הארי "ישתחררו" מעולו המדכא של שבתאי?(אשמח לתאריך מדויק...שנדע פשוט לאיזה יום לארגן את "מסיבת הענק" לכבוד שחרורנו מעולו המדכא של "הזקן"..חחחחח.. 5.האם בני מזל דלי,סובלים גם הם באופן עקיף משהותו של שבתאי באריה...ואם כן כיצד זה מתבטא? (סליחה על מבול השאלות..ותודה מראש לכולם!..רז

ובכן

השפעתו של אורנוס בדגים היא כללית מדי. אורנוס נמצא בכל מזל 7 שנים, והוא משפיע על תהליכים גלובלים באותן שנים, וגם על הדור שיוולד באותו זמן שישא את אורנוס בדגים במפתו. בגלל שהוא כוכב שנמצא כל כך הרבה זמן במזל אחד, השפעתו האישית נמדדת בעיקר בהימצאותו בבתים. המזל שהוא נמצא בו נלקח פחות בחשבון בניתוח. באופן עקרוני, אורנוס במזלות מים זה לא שילוב שהולך בקלות. אורנוס מנתק, ומזלות המים מחפשים חיבור. אורנוס בדגים מסמל שימוש ברגשות שופעים, אמפתיה או דמיון כדי ליצור יחודיות. לפעמים הוא עלול לסמל פרישות, סירוב להשתתף במשחק, עצמאות דרך בריחה, ניצחון דרך כניעה. אבל שוב, זה בערבון מוגבל, כי כשעוסקים במיקום כוכבי הדור במזלות, ההשפעה היא בעיקר גלובלית ולאורך זמן. נפטון בדלי- כנ"ל. שוב מדובר בכוכב סביבתי שנמצא 14 שנים בכל מזל. מעניין שדלי ודגים החליפו שליטים- שליט דלי בדגים ושליט דגים בדלי. סנכרון מעניין. הפריחה הרוחנית התחילה עוד לפני שנפטון נכנס לדלי, אבל היא בהחלט צברה תאוצה. מעניין שלמרות הרוחניות והמיסטיקה שמנסים לדחוף למזל דלי בכוח (תחת המנטרה "עידן הדלי") מזל דלי הוא בכלל לא מיסטי, ויש לי השגות על הניסיון לכנות אותו רוחני. דלי הוא מזל מאוד שכלתני ורציונאלי שמחובר יותר למדע מאשר למיסטיקה. אומנם יש לו ראש פתוח ותחומי עניין לא שגרתיים (משום מה נוטים לקשר בין מזל דלי למקצוע האסטרולוגיה) אבל הוא מחפש קודם כל הוכחות- דברים שיש להם ביטוי במציאות התלת מימדית. שמתי לב שדווקא התוקפים והמתנגדים הגדולים ביותר של המיסטיקה, הרוחניות והדת, יש להם דגש חזק על דלי. הם נוטים לשים כל דבר בסימן שאלה, לא לקבל שום הנחה מוקדמת אם אין לה הסבר מתקבל על הדעת. המושג אמונה מכעיס אותם. בכל אופן, מזל דלי הוא מיקום מאוד הומניטרי של נפטון. הוא יכול לסמל אחווה, סולידריות בין אנשים ובין עמים, קידוש האינדיבידואל וההבנה שכמספר האנשים, גם מספר הדרכים להסתכל על העולם, וגם צדדים לא שגרתיים וביזאריים בתרבות, לצד התמכרות לטכנולוגיות מתקדמות ותרבות שמושתת כולה על טכנולוגיה גבוהה. אבל שוב, מדובר פה בהכללה דורית. כשמגיעים למפות פרטיות, כל אחד והנפטון הפרטי שלו. אורנוס שוהה בדגים מ 2003 והוא צפוי לצאת משם בסביבות 2010. נפטון שוהה בדלי מ 1998 והוא צפוי לצאת משם בסביבות 2012. אורנוס היה במזל האם שלו (מזל דלי) מ 1996 עד 2003 והוא צפוי לחזור אליו עוד 82 שנים מעכשיו. נפטון יכניס למזל שלו- מזל דגים ב2012 כשהוא ייצא מדלי. לגבי הזמן שהירח ישתחרר משהפעתו של שבתאי- תלוי במעלה שהוא יושב בה באריה. אם הירח שלך בתחילת אריה, אתה מרגיש אותו כבר עכשיו. אם הוא באמצע או בסוף אריה, הוא עוד לא התחיל להפשיע עליו. בכל מקרה, השפעה כזאת היא של כמה חודשים. זה נכון גם לגבי השמש. ההשפעה שלו על השמש מורגשת כששבתאי עולה עליה ישירות, לא במשך כל שהותו במזל (אלא אם כמובן יש שם עוד כוכבים אישיים). כן, בני מזל שמש דלי מרגישים את שבתאי שנמא באריה ממול, כי שבתאי עושה להם זווית של 180 לשמש. במה זה מתבטא? כל אחד בהתאם למפה הפרטית שלו.

Eurogirl

New member
אם כבר שואלים...

השפעה של שבתאי ב-180 מעלות דומה להשפעה של שבתאי ב-90 מעלות (זאת שיש על עקרב ושור)? אולי *במקרה* היא פחות נוראה?

רז 212

New member
נקודות מענינות...אבל..

אלי..לפניי הכול....המון תודה על היחס החם והמידע הרב שאתה חולק כאן.. אני מאוד מסכים עם דברייך בהקשר להשפעת אורנוס בדגים ונפטון בדלי.. כמו כן אני חושב שעלית על נקודה מאוד נכונה אני גם טוען שמזל דלי אינו מזל רוחני במיוחד ובטח שלא מתלהב ממיסטיקה..ולכן הקישור "עידן הדלי" באמת מעורר בי לא פעם תרעומת..מה שכן הנטייה ליחס לדלי רוחניות נובעת אולי מהיותו מזל אידאליסטי מאוד השואף לערכים גבוהים..אבל גם כאן זה בערבון מוגבל.. הדלים אכן רציונאליים ושלכלתניים מאוד (מהזווית הקבלית התכונות הללו מקושרות לשבתאי),ולכן קשה להם להתחבר באופן אינטואטיבי ורגשי למיסטיקה כפי שהדגים עושים בלי ל"מצמץ" אפילו.. גם הדלי וגם הגדי זקוקים לחיבור הארצי..הם צריכים ביסוס ,והוכחות בשטח ולכן לא מתחברים בקלות למיסטיקה. אבל..בגלל שהדלי חוקר ושואל שאלות אינסופי הוא עלול למצוא את עצמו בשלב מסוים מתעניין במיסטיקה . .. אני חושב שאחת הסיבות שמייחסים לדליים את האסטרולוגיה, היא משום שאם הם כבר מתחברים למיסטיקה, אז זה דרך התורות היותר לוגיות""ומדעיות"" המקושרות לתבניתיות מסוימת או לחשיבה מתמטית ורציונאלית כמו למשל תורת האסטרולוגיה והנומורולגיה.

לפי הבנתי, אסטרולוגיה מקושרת לדלי

משום שמדובר בהשפעה שמגיעה מהכוכבים. מזל דלי עוסק במאקרו, בגדול, בשמים ובמה שמעבר להם. הוא מאוד קשור לכוכבים, אם באסטרונומיה (מדע) או באסטרולוגיה (מיסטיקה).

shlomitss

New member
מזל דלי מזוהה עם חשיבה

מהפכנית (אורנוס), לכן מייחסים לו נטייה לאסטרולוגיה (גם למדעים). אבל - סטטיסטית אין מזל שמש ספציפי המתחבר למיסטיקה (גם דגים לא), לדעתי. בכל מזל ומזל יש כאלה שמתחברים למיסטיקה ויש שלא. בין המתחברים יש עדיפות לבעלי אורנוס בזווית מרובעת למרקורי (חשיבה) במפת הלידה. אלה עשויים להיות אסטרולוגים טובים ולא סתם מתענינים.

shlomitss

New member
אורנוס בדגים מ-2003

הוא משפיע גם לטובה. לגבי שהותו של שבתאי בצמידות לירח - משך השהות תלוי במעלה שבה הוא נמצא במפת הלידה ובתנועתו של שבתאי. זה משתנה מירח לירח באריה. באסטרו.קום. מצויין משך הזמן של כל מעבר (הייתי מוסיפה כמה חודשים קודם לכן). הדליים סובלים גם סובלים משבתאי באריה כי הוא נמצא ממול בזוית של 180 מע'.

למעלה