נפגעתי פגיעת ראש במסגרת העבודה...

מצב
הנושא נעול.

fcomxp

New member

האם יש לי עילה לתביעה? האם אני תובע את המעסיק והוא תובע את ביטוח לאומי? האם המעסיק רואה זאת בעין לא יפה?

אביא

New member
אתה אמור לתבוע את בטוח לאומי

האם יש לי עילה לתביעה? האם אני תובע את המעסיק והוא תובע את ביטוח לאומי? האם המעסיק רואה זאת בעין לא יפה?
אתה אמור לתבוע את בטוח לאומי
לשם כך עליך לבקש מהמעסיק טופס של תאונת עבודה. אם היתה רשלנות מצד המעסיק אתה יכול בנוסף לתבוע גם אותו.

תביעה נגד המעסיק וצדדים שלישיים

תביעה נגד המעסיק וצדדים שלישיים
שאלתך היא מורכבת, ודורשת פירוט נוסף. עקרונית, באם המדובר בתאונה בעבודה, אתה יכול לתבוע הן את הביטוח הלאומי והן את המעביד שלך. בכל הקשור בתקופה בה אינך כשיר רפואית לעבוד, הרי שעבור יום הפגיעה, משלם לך המעביד עצמו. עבור שאר הימים (עד 90 יום) משלם הביטוח הלאומי, ולאחר מכן תובע חלק מהכסף מהמעביד עצמו. אך לפני הכל צריך לסווג את סוג הפגיעה שלך כדי לדעת את מי עליך לתבוע. ראשית, השאלה היא ממה נפגעת ראש במסגרת העבודה ומהי חומרת הפגיעה ? באם נפגעת בראש כתוצאה משימוש ברכב בעבודה, הרי המדובר בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה, והיחס בכל הקשור אליה הוא שונה (מעבר לפנייה לביטוח לאומי, הרי שיש לתבוע את חברת הביטוח של הרכב ולא את המעביד). שאלה נוספת היא היכן נפגעת. האם במפעלו של המעסיק? האם במפעל אחר? האם כתוצאה מהעבודה עבור המעסיק עצמו או כתוצאה מעבודה עבור אדם שהמעסיק הפנה אותך אליו. שאלות אלה רלוונטיות לשם סיווג התאונה והמעורבים בה. באם ימצא, למשל, שהתאונה התרחשה גם בשל רשלנותו של צד שלישי (למשל (וזו דוגמא אמיתית), אתה עבדת בפריקת סחורה ממשאית של המעביד שלך בחנות מכולת של אדם אחר, ונפלת שם ונפצעת שם) הרי שייתכן ומגיע לך פיצוי גם ממנו, וייתכן ומגיע לך 125% פיצוי (לא נכנס לזה כאן, אבל במצבים מסויימים מגיעים לאדם 125% פיצוי, שהם %25 מעל הפיצוי המשולם לו על ידי הביטוח הלאומי). בכל מקרה, יש לשקול תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי. השיקולים הם מורכבים ודורשים מחשבה ארוכת טווח, שכן כל הכספים שתקבל מהמוסד לביטוח לאומי ינוכו מהכספים שיגיעו לך מהמעסיק ו/או מצד שלישי (כמו בדוגמת המכולת). תמיד לשירותך, מרק לייזרוביץ, עו"ד [email protected]

מצב
הנושא נעול.
למעלה