נערה רוצה לעזוב את אמא ולגור עם אבא=דחוף!

nadiaat

New member
נערה רוצה לעזוב את אמא ולגור עם אבא=דחוף!

שלום לכם! אני שואלת את השאלה בשם הדודה היקרה שלי. היא אישה גרושה עם 2 ילדים, היתחתנה פעם שניה, ללא ילדים מבן הזוג השני. אחת הסיבות לגירושים היתה חילוקי דיעות לגבי חינוך הילדים, הוא היה מרשה הכל ולא נתן גבולות בכלל. כעת הגיע החופש הגדול ןהילדה עושה חיים אצל אביה, והחליטה שהיא רוצה להישאר אצלו, היא בת 13. האבא מרעיף מתנות וטיולים בלי סוף, מותר אפילו לא לצחצח שיניים ןלאכול מה שרוצים. בקיצור, הנערה חושבת כניראה שאלה החיים האמיתיים, ומעדיפה להישאר אצל אבא. מה לדעתכם דודתי צריכה לעשות? האם להניח לה להחליט או להחזירה הביתה, לחיים שלה, דודתי אישה משכילה, אמא נהדרת, עם גישה חיובית לחיים. אנא עיזרו לי לעזור לה להחליט.

3תיתי

New member
לדעתי

האמא צריכה להרשות לילדה לעבור לגור עם האבא. משערת, שכשתגור איתו, פתאום לא יהיה לו נוח שאין כלל גבולות, ואז יש סיכוי שאו שיחזיר אותה לאמה, או שיציב גבולות. עם כל הכאב והצער. אני שמה את עצמי במקום האם, ובטח הייתי משתגעת. לדעתי, זו הדרך היחידה להתמודד. אני משערת, שהילדה תרגיש את חוסר הגבולות והפגיעה בה, ותבחר לבסוף במה שייטיב עימה.

חני ב

New member
להישאר לתמיד או רק בחופש?

אם מדובר רק בחופש, לא הייתי מסרבת. אם מדובר לתמיד, דברים רבים צריכים להלקח בחשבון: בי"ס, חברים.

nadiaat

New member
מדובר לתמיד

האמא בשוק מהעובדה שהיא כבר תיכננה את המעבר לתיכון חדש וכו'.

חני ב

New member
ואהו, איזו ילדה עצמאית

לא יודעת מה הייתי עושה, לבטח לא הייתי רוצה שהיא תעבור ממני אבל מצד שני -אולי יהיה לה יותר טוב עם אבא שלה? היא הולכת (אולי) לגור לא עם אדם זר אלא עם אביה. האב דרך אגב מוכן? הוא יהיה בשעות נורמליות בבית?

נומלה

New member
האם אין ענין של אפוטרופסות עד גיל 16?

כנראה יש חילוקי דעות לגיטימיים בין ההורים בנושא חינוך הילדים. האם והאב צריכים להידבר ביניהם. אם אי אפשר אז באמצעות בית המשפט. לפי מה שאת מתארת האב לא כל כך כשיר. האם זוא האמת? קשה לדעת מכאן.

חני ב

New member
האב לא כשיר? על סמך מה את כותבת את זה?

כי הוא מרשה לבת שלו לעשות מה בראש שלה?

nadiaat

New member
זה לא שהוא אינו כשיר

העניין הוא שהיא רוצה למשל להיסתובב עם חברות בימי שישי עד אחרי חצות אפילו, הוא מרשה לה לא לצחצח שיניים, הכל מותר, כל מה שהיא רוצה הוא קונה לה לעומת האמא שיש לה גבולות. לא אמרתי שהוא לא כשיר, אך היא בגיל כזה שחשוב לה מותגים וכאלה ועם אבא יותר קל לה, זה הכל. ברור שצריך לסדר את הדברים גם מבחינה מישפטית, רק שאמה לא ידעה כיצד לטפל בעניין, האם להילחם עד הסוף, או לתת לה ליבחור.

חני ב

New member
אני לא חושבת שהייתי נלחמת

אבל אני גם לא נמצאת במצב שלה, לכן יכול להיות שאני מדברת שטויות. ללא קשר להיותם גרושים, הרבה זוגות לא מחזיקים באותן שיטות חינוך ואני חושבת שרוב הריבים בין הורים הם בענייני חינוך. יש לה עוד ילדים?

Ho Oh

New member
אם זה מגיע

לבית משפט, אז עד כמה שידוע לי החוק מאפשר לילד בן 12 לבחור עם מי מהוריו הוא רוצה לגור. לכן כדי לא להגיע לשם (כי אז דברים כבר לא כ"כ נעשים בדרך נעימה) הייתי מסכימה עם הילדה ואולי מחליטה על תקופה (נאמר 3 חדשים) שבה מעריכים את המצב. בעיקר חשוב לשדר לבת שיש דרך חזור ושהאם מוכנה לקבלה בחזרה בכל עת.

noa_f

New member
אני מאוד מסכימה

הכי חשוב שהילדה תדע שהיא יכולה לחזור, ששניהם רוצים בה ושניהם אוהבים.

ButtercupA

New member
אני בעד ללכת לגישור

הילדה רוצה לעבור אל האבא, אז כדאי לשבת ולנסח כללים ועדיף שיהיה מישהו נטרלי שישב איתם.

bimbo.

New member
אני בהחלט מסכימה עם 3תיתי. לאבא יימאס../images/Emo10.gif

bimbo.

New member
אני גם לא חושבת שיש טעם ללכת לגישור, כי

הרי הילדה רוצה להיות אצל אבא בגלל החופש הבלתי מוגבל. כשמנסחים כללים, זה כבר לא אותו חופש שהיא רוצה...

נומלה

New member
אם היא תעבור לאבא

היא תנסח כללים איתו. לאמא לא יהיה הרבה מה לומר בקטע הזה. מצד שני יתכן שהילדה רוצה לעבור כי עם אמא קצת לוחץ.

ספיישיל

New member
עם כל הקושי הרגשי בענין

אם הוא אבא שמסוגל לטפל ולדאוג לבת שלו היטב אז למה לא? כל עוד טובת הילדה לנגד עינכם של 2 הוריה אז בכיף.א) יכול להיות שהילדה כרגע זקוקה לאבא שלה יותר מסדרי ראיה. ב)יכול להיות שהיא רוצה לעשות דווקא ולאחר שתראה שאת משחררת ואם לא יהיה לה שם טוב,תחזור כלעומת שבאה.ג)יכול להיות שנראה לה שעדיף שם ובפועל זה לא יהיה אידאלי. והכי חשוב? אין דבר כזה לתמיד!! את אמא שלה לכל החיים ואני מכירה ילדים רבים שהחליפו וחזרו אם במאוחר ואם בהכי מוקדם שאפשר.

עירית 181

New member
דעתי בנושא

אין כללים ברורים מי יותר טוב אמא או אבא צריך לעשות הכי טוב לילדה ולא משנה מי יכול לספק לילדה את כל מה שצריכה אולי לילדה קשה לקבל את זה שאמא התחתנה פעם שניה ומשהוא אחר תפס את מקומו של אבא? בכל בית יש כללים וחוקים משלו מי קובע מהטוב ומה לא ? זה לא אומר שאחד טוב יותר או לא , אני במקום האמא הייתי נותנת לילדה ללכת לאבא לתקופה החופש ולראות משם איך מתקדמים אני הייתי הולכת עם הרצונות של הילדה למרות שקשה שהיא תעזוב את הבית לפעמים חושבים שבמקום אחר יותר טוב לפחות הילדה יכולה לנסות ולהחליט איפה היא רוצה להיות אצל אמא או אבא להשאיר אופציה שהיא תמיד רצויה בבית ושאוהבים אותה ותמיד יכולה לחזור אם ההורים מסתדרים ומדברים עדיף לעשות את הניסיון בלי לערב שום גורם וגם להסתדר לגבי המזונות במידה ולא אז הולכים לבקש בבית משפט אני הייתי עושה מה שהכי טוב לילד, ואם האבא יכול לספק את כל מה שהם צריכים וזה יעזור להם בחיים ואני לא מסוגלת עדיף שיהיו עם האבא עםכל הקושי בזה

למעלה