נעלי ניוטון

trielad

New member
נעלי ניוטון

אשמח לקבל עליהם ביקורת. בכוונתי לרכוש זוג (דיסטנס) אך כשנעלתי אותן בחנות התחושה היתה מאוד מוזרה האם לכל מי שנועל אותם לראשונה יש תחושה דומה? כמה זמן לוקח להתרגל לזה והאם יש דרך מומלצת לכך? בגלל שהנעל יקרה יחסית אני מעדיף קצת לחקור את הנושא לפני שאני קונה אותה..

doronudi

New member
נעלי ניוטון

אלעד, בשנה האחרונה אני משתמש לריצות כביש בניוטון סיר אייזק. למיטב ידיעתי, דגם הדיסטנס שציינת הינו הנעל המינימליסטית - "תחרותית" שלהם לרגל ניטרלית. הסיר אייזק היא נעל "אימונים" ולכן מספקת יותר בלימה. לגבי התחושה, מאוד תלוי מה היו הנעלים שנעלת עד כה ולאיזה מנח הורגלת. באופן עקרוני הטענה של ניוטון היא שהם בונים את הנעל האופן שהיא גורמת לנחיתה על החלק הקדמי של הרגל. לא יודע אם זה נכון, אני בכל אופן לא הרגשתי זאת. בכל מקרה, דבר אחד ברור והורגש אף על ידי - המנח של הרגל שונה. מכאן שיש צורך לאפשר לרגל להתרגל לנעל. אני נעלתי אותה בתחילה לריצות קצרות ובאופן הדרגתי העליתי מרחק. דעתי האישית - נעל טובה אבל אני לא יודע להגיד האם היא טובה יותר מכל נעל אחרת או האם היא באמת עושה את שהיא אמורה לעשות. אני נהנה מהנעליים, אבל מצד שני נהניתי גם מהסאקוני שלי. אתה מבין לאן אני חותר... אודי

תודה

בסיר אייזק פחות מרגישים את הבליטה בקדמת הנעל "שמכריחה" אותך לנחות על החלק הקדמי יותר של כף הרגל. אני כן מתעניין בנעל תחרות חדשה ומתלבט בין ברוקס st7 המיזונו מושה והניוטון.. ממה שאני מבין ממך זה שאתה לא רוצה בנעל משהו יוצא דופן ושבכל מקרה בצורה הדרגתית מתרגלים אליה תודה

trielad

New member
יש בסאקוני

מול קניון איילון.. צריך לבקש יש גם בספורט ורטהיימר בפיתוח

forruner

New member
לשאלתך...

אכן בהתחלה התחושה מוזר אך די מהר לאחר שמתחילים לרוץ זה עובר לגבי הדגמים אני אישית רץ עם הניוטון דיסטנס שמוגדר כדגם תחרותי..לטעמי הוא אחלה דגם אבל לא הייתי אומר שזו נעל תחרות קלאסית(בעיקר בהיבטי משקל)..הסיר אייזיק אכן יותר מתאימה לאימונים ולמעבר בין נעל רגילה לנעל ניוטון בכל מקרה אין שום בעיה גם להתאמן עם הדיסטנס רק קח בחשבון שלמרות שאמורים לנחות ממרכז הרגל קדימה, ומכיוון שזו הנעל שבה אתה הולך להתחיל להתרגל לטכניקת ריצה הזאת העקב של הדיסטנס נשחק די מהר לסיכום- אחלה נעל ,נחמד להתנסות ולהכיר אבל...היא בהחלט יקרה כך שאם השיקול הכלכלי הוא בעל משקל בהחלט יש אופציות זולות יותר וטובות לא פחות..בהצלחה

xyples

New member
נעלי אימון ונעלי תחרות

אהלן, האם אתם משתמשים בנעלי המירוץ גם לאימונים מעת לעת? האם אין צורך להתרגל לנעל בה רצים?

trielad

New member
באימוני איכות

שמתקיימים באיצטדיון צריך לתת להן את הכבוד שמגיע להן ;)

xyples

New member
לאיצטדיון בלבד?

לפי מה שאני הבנתי נעלי תחרות (למרחקים ארוכים) אלו נעליים קלות משקל עם פחות שיכוך זעזועים ולכן לא מומלץ להתאמן איתן. יש לי זוג ישן של נעליי "ספייקס" שלא השתמשתי בו יותר מפעמיים לפני שנים רבות... לא הייתי רץ עם הדבר הזה יותר מקילומטרים בודדים

למעלה