נסיגה מגמילה מטיטולים

ravidb79

New member
נסיגה מגמילה מטיטולים

שלום רב בני בן שנתיים ועשרה חודשים,התחלנו גמילה לפני שלושה חודשים בערך וכחודשיים הייתה הצלחה בגמילה. הוא ביקש וניגש ברצון ובליווי שלנו לעשות את צרכיו.בגן הוא היה עושה רק פיפי ומתזמן את הצואה לזמנים שנמצא בבית. לפני כשבועיים חלה נסיגה משמעותית וכעת הוא אינו מבקש בכלל ומרטיב ועושה את כל צרכיו במכנסיים.חשוב לי לציין כי אנחנו מזכירים ושואלים אותו והוא אומר שאין לו ולאחר מס' רגעים הוא עושה את צרכיו במכנסיים. הוא קורא לנו ואומר לנו שעשה פיפי לאחר שעשה ומכחיש שעשה קקי..כששואלים אותו למה הוא הרטיב הוא מעדיף להחליף נושא. אני חייבת לציין שאני בחודש השביעי להריוני וכמו כן נעדרתי מהבית למס' ימים לחופשה וקודם לכן מס' ימים לאישפוז(אולי יש קשר??). אשמח לעצות איך להתמודד עם העניין

גרא.

New member
ravidb79,שינוי פתאומי מגמילה בעשיית צרכים

יש לו תמיד דבה כלשהיא שגרמה לכך.יכול להיות ארוע בגן,באופן מקרי בשכונה,ובבית,עשוי להיות קשור לתכונה הרבה שיש לקראת בואו של תינוק/קת הביתה.לגבי זה,נכון לחשוב שההריון לא חדש אבל יתכן שהתכונה סביבו,גרמה לאיזה שהיא הרגשת קנאה או כעס של הילד,וזו התגובה.יתכן גם שיש השפעה להעדרותך מהבית,מה אתם עושים בפועל לקראת הלידה? הילד קבל הסבר על ההריון על הלידה הצפוייה? כללית,האם יש לו עכשיו סבה לדאגה?

ravidb79

New member
תודה על ההתייחסות + תשובות

באופן כללי אין התעסקות סביב ההיריון בבית, פרט לכך ששוחחנו איתו על כך שבקרוב תיוולד לו אחות קטנה. הוא מרבה לנשק וללטף את הבטן מיוזמתו ומתי שמתחשק לו. כעת, לעניות דעתי, אין לו סיבה לדאגה אבל בכל זאת יש שינוי התנהגותי. איך עליי לנהוג איתו. האם להתייחס למצב כתחילת גמילה? להציע לשים טיטול? מה לחזק? ובאיזו דרך לעשות זאת?

גרא.

New member
ravidb79,עקרונית כדאי לשחזר את הגמילה הקודמת,

כלומר לא לחזור בשום פנים לשימוש בטיטול.אבל,יתכן שכדאי להמתין מעט,שכן צפוי,מה שבדרך כלל קורה שאחרי לידת האח/ות בעוד חודשיים,עלולה להיות נסיגה בולטת בתפקודיו,ובינהן חזרה של ההרטבה,או יותר מזה.לכן דומה שהמיקוד עכשיו צריך להיות דווקא בהסבר עם תמונות,ויש ספרים לגילו,כיצד באים תינוקות לעולם.כדאי לחשוב איך להכינו ללידה עצמה,הביקור בבי"יח,מה שקורה בדרך כלל.וכיצד לשמור על תשומת לב מאוזנת כלפיו כשהתינוק/ת יגיע הביתה.אגב לגבי הגמילה קודם לכן,איך גמלתם אותו?

ravidb79

New member
תודה + תגובה

אני מעדיפה פחות להעצים את ההתייחסות לתינוקת בשלב זה. יחד עם היותו וורבאלי ומבין הוא עדיין תינוק ולא רוצה ליצור מצב פחות מוחשי עבורו. לגבי הגמילה בעבר - הוא קיבל מוטיבציה מחבר שמינה אותו להיות מלווה שלו בגן לצורך עשיית קקי. כך הורדנו טיטול והסברנו שכעת ללא טיטול ושיבקש כשיש לו. בהתחלה היו מעט פספוסים אך עד מהרה חל שיפור עם הפיפי, החלק של הצואה היה קשה יותר ובהתחלה שמנו טיטול לצורך העשייה ועד מהרה הפסקנו גם עם זה והיינו לידו כל זמן שעשה קקי. זה דבר שיצר מצב של תזמון היציאות בעת השהייה בגן למן שנמצא בבית. אשמח לטיפים מוחשיים יותר איך להתנהג עם בעיהה הנסיגה בהרטבה. תודה רביד

למעלה