נני אודי ואלישע- שיעור על נתינה

udiyulis

New member
בני'לה, ואני לתומי חשבתי ש...

אני הולכת ומשתבחת עם השנים
איך, איך הרסת לי את הדימוי העצמי...... ועוד חשבתי לתומי, שאני כבר חכמה ומבינה במונחים השונים של החומרה... מזל שיש עוד דבר אחד בו אני בטוחה והוא - שאני אוהבת אותך.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהודעה חשובה באמת...

אלישע נשבע שאודי לא רק נהגת אמבולנס...ומטפלת חרום בבני אדם... אלא ניתן לומר שטכנאית מדופלמת ... אבל באמת... וכמו "מנטרה" לא שוכחת אף פעם לומר זאת שזה רק בזכותך... ( והנה היא לא אומרת זאת בפניך ... ) והקטע הכי מדהים על באמת באמת באמת... זו הסקרנות הבלתי נלאת שלה ... לשאול להבין וללמוד... מה עושים ולמה... וכמו שתמיד אמרתי שזהו המפתח האמיתי להצלחה בכל לימוד שהוא.. אז אלישע... נשבע שבאמת יש לך מה להתגאות בתלמידתך... והפעם לא הייתי ציני ולו אף באות אחת מדברי ... ולמה סברתי שזה כה חשוב ??? כי לדעתי גישתה זו יכולה להדביק את כולם/ן בתעוזה שהיא רק פונקציה של רצון וסקרנות.... אוד'לה באמת ועל אמת מסיר בפנייך את הכובע על תכונותייך אלו המופלאות... בהערכה ובאהבה...

udiyulis

New member
זו ההודעה, כדבש לי מִתקה...../images/Emo24.gif

וגם אם הפלגת בהגזמה, הגורמת לי להסמיק במבוכה, ממך מקבלת זאת כמתנה יקרה, לשומרה ובלבי לנוצרה. ומחרה מחזקת דבריך בכל לב, לאותו חלק השייך למדריכי המלבב. לך, אלישע, שבנוסף להיותך מורי ורבי, משמש אתה לי גם כ"אב רוחני", ועל כך מלוא אהבתי והערכתי. תודה לכם אנשים יקרים!

Elishabb

New member
אני ואדלה (אודי שלנו....)

היי בני- אם כבר מדברים בשבחה של אודי שלנו, אני רוצה לספר כאן סיפור קטן (אני אוהב לספר סיפורים, כבר אמרתי). נולדתי בתל אביב בשנת תש"ח, שלושה חודשים לפני קום המדינה. מפעת המחסור במגורים, נהוג היה באותם ימים שמספר משפחות התגוררו יחד באותה דירה. בכל חדר משפחה אחרת וכולם חלקו ביחד את המטבח והשירותים. יחד עם משפחתי התגוררו באותה דירה עוד שתי משפחות שאת שמן אינני זוכר. לאחת המשפחות הייתה ילדה בשם אדלה, שם נדיר אז וגם היום. אדלה הייתה חברת הילדות שלי וביחד גדלנו בתנאי החוסר והמצוקה של אותם ימים. עד היום יש לי תמונה שלי ושל אותה אדלה (מבטיח לחפש אותה, לסרוק ולעלות לפורום). לאחר מספר שנים נפרדו דרכי המשפחות אבל את שמה של אדלה נשמר בזיכרוני בטעם המיוחד של חברת ילדות. עשרות שנים לאחר מכן, כשפתחתי את הקורס הראשון שלי למורים מובילי תקשוב במכללת "חמדת הדרום", אני עובר על רשימת המשתתפים ומה אני רואה? - אדלה. האם זאת אותה אדלה? האם הגורל זימן אותנו להפגש שוב? סיפרתי את הסיפור לאודי וכשהיא סיפרה לי שבילדותה חייה בתל אביב - הלב החסיר פעימה. רצתי הבייתה וחקרתי את אבי ז"ל על אותה משפחה. לצערי התברר שמדובר כנראה באדלה אחרת..... את אדלה המקורית לא גיליתי עד היום, אבל אדלה הנוכחית הפכה מאז לחברת הילדות שלי.... וחברה טובה של היום. אלישע

אלישע ... ואיך שאני אוהב לקרוא

את סיפרייך אלו ... אין לך מושג... אז בבקשה נא להרבות בהם יותר.... אני ממש מצליח תמיד לראותם בדימיון ( אף שלא נראה לי שהיתי כלל בתכנון באותם השנים) אך מתמונות שבספרים .... ומסיפרים אחרים ודומים ... בהחלט אפשר להרכיב את הפזל המענג הזה... תודה...

Elishabb

New member
אז במיוחד בשבילך בני, עוד סיפור

מאותם ימים שרץ אצלנו במשפחה (נדמה לי שכבר סיפרתי אותו כאן בעבר)- אימי ז"ל הייתה ידועה בתמימותה ובנאיביות שלה (ובמאמר מוסגר - מכאן לדעתי שאבה את הכוחות הנפשיים לעבור את מסכת חייה הקשים). באותם ימים נהוג הייה לתלות את הכביסה על גג הבנין. יום אחד, בעודה תולה את הכביסה, שמע אבי את אימי צועקת מהגג - " כרוזים, כרוזים". אבי, שהבין מיד עם מי יש לו עסק, זינק לגג וגילה שם.... את המטוסים המצריים הראשונים שהטילו פצצות על תל אביב, מיד עם הכרזת המדינה. ואימי הייתה בטוחה שהמטוסים מטילים כרוזים. מאז הקריאה "כרוזים, כרוזים" מסמלת במשפחתנו את הנאיביות במיטבה. אלישע

רג11

New member
אמנם לא קוראים לי אדלה, אלא רותי

אבל סתם הזדהות. גם אני נולדתי בתל אביב בשנת תש"ח, אבל 11 ימים לפני קום המדינה. תמיד התגאיתי (טפשי!) להיות ילדת המדינה. גם אנחנו גרנו בדירה עם עוד משפחה וחלקנו איתם מטבח משותף ושירותים משותפים. גרנו ברחוב הקישון - היום זה משהו לגור שם.

אז גם לי יש ספור משפחתי.

הורי עם אחותי גרו בשנקין בת"א לפני קום המדינה ןחלקו את ביתם עם עוד משפחה. מטבח, שירותים גינה וגג משותף לתליית הכביסה. כשאני נולדתי כשנה וחצי לאחר קום המדינה , עברנו משם. לכן, אני שיינקינאית בדם.....(הספקתי לגור שם חצי שנה). הבית עוד קיים, כמובן והאיזור, שהיה מוזנח במשך עשרות שנים הפך בעשור האחרון למרכז.

תקשוב דרום

כשאני רואה חבורה נכבדת שכזאת מדרום תל-אביב בפורום, אני מבין את השם תקשוב "דרום". כשאני שומע (אני קורא ויכול לשמוע את הקולות) כיצד כיצד גדלתם, בחדר וחצי שכלל את המטבח, אני מבין את רוח הפורום.

איזה כיף ותודה אלישע ורותי..

אולי כמו שאודי הציעה בזמנו ... שצריך להוציא ספר של הפורום ... אלישע ... ואיך כתבת לשלמה ??? "צרפתי מידית למבחר האמירות שלי...." ואיני יודע באם הבחנת אך כבר מספר פעמים בפורום... ובמספר הזדמנויות שונות ...עשיתי שימוש בציטוטי אימך ז"ל... ( תוך ציון מפורש של "זכויות היוצרים" כמובן ...) זאת לא בושה לטעות ... אך אוי לה לבושה באם חוזרים על אותה הטעות בפעם השניה ... וכעת נוסף אחד חדש ... ראה בכך ביטוי נוסף של הנצחה... של אימך ... וכן של התמימות שאפפה את אותם ימים שתמיד מצטירים בעיני ( חרף הקשיים כמבוטא וכעולה מהמוצג מדבריך ומדברי רותי ) כימים של פשטות טוהר תמימות ורומנטיקה... המון תודה על כך ...

udiyulis

New member
תודה לך אלישע חברי הטוב,

ואף אני מבטיחה לחפש תמונה שלי מאותם זמנים בגן הילדים, לסרוק ולהעלות לפורום - וניתן יהיה לראות את הדמיון המדהים, שבין שתי ה"אדלה" חברותיך - אני הנוכחית וזו משכבר הימים. ואחזור ואומר זאת, שוב ושוב, לך ולאחרים, עד כמה זכיתי כשאותך פגשתי ולמדתי להכיר.

בני , כמה אתה עדין ומתחשב ../images/Emo23.gif

מה אתה חושב שאם אני... אז כל הנשים? עוד מעט יתפתח כאן שרשור של .. בטח.. אני עושה ככה.. ברור... אז אני אומרת כבר עכשיו כבל עולם ואשתו, אני!!! אני!! אני! לא כל הנשים.. אני הגשתי לבני דרייבירים ששייכים כנראה למחשב שהיה לי לפני הנוכחי קניתי את הנוכחי בזמן נפילת התאומים, בני, אולי זה טיעון להקלה.. אני תמיד יכולה לומר שהייתי בטראומה ולא שמתי לב ששמרתי את הדרייברים הישנים ולא החדשים או להודות שפשוט יש לי סנטימנטים לישן (כנראה הזדהות עם הגיל) מבטיחה שעכשיו עם כל הזריקות שלי באריזת הבית.. אכניס לשקית האשפה גם את הדרייברים שכבר אין להם שימוש ושוב בני, י-םםםםםםםםםםםםםםםםםםםם של הוקרה, חיבוק, הסרת הכובע.. אתה יודע מה שיגע אותי יותר מכל.. הרוגע שלך, לא הולך??? לא נורא מנסים שוב. הגיע הזמן להתחייבות קודמת אבל אתה תקוע איתי (ועם אודי) לא נורא, מתקשר בשלווה לזוגתך שתחייה ו.. אפשר להמשיך בעבודה מעריצה אותך, שאפו
אין מה לעשות אתה המלך!!! (לפחות שלי)

Elishabb

New member
הי בני - תודה על הדיווח

זה הייה יותר טוב מדו"ח של aida. צר לי בנושא כרטיס המסך. שלפתי אותו ברגע האחרון מהמגירה ולא בדקתי אותו. תודה אלישע

מיכלי ו

New member
לאלישע, בני ואודי../images/Emo140.gif ולחיה../images/Emo24.gif

לא הופתעי מעצם הנתינה כי כבר למדתי שהפורום הזה הוא נתינה אחת גדולה {ועוד השלישיה הזו...} וחיה- ברוכה השבה אלינו לפעילות מלאה
לכולכם

Elishabb

New member
חיה - תודה. מה הייתה הבעיה בסופו

של דבר? מקוהשעכשיו תצליחי לבצע הקלטות..... אלישע

הבעיה? לא יודעת ../images/Emo13.gif

בדיסק שלך בני התקין מערכת הפעלה של XP ועוד מספר תוכנות לעזר בדיסק שהיה לי גם בני אמר שדבר כזה עוד לא ראה.. (אם הבנתי נכון) בסופו של דבר, פירמטנו (הייתי בבית אז גם אני שותפה
) את כונן C ושם בני התקין את חלונות 98 כך שעכשיו הפכתי להיות מרובת אפשרויות.. את ההקלטה לא בדקתי עדיין כי אני מתלהבת מזה שאני יכולה לפתוח קבצים ולשמור אותם וזאת מבלי שהמחשב "יתקע" אפילו פעם אחת. כרטיס הקול נשאר בסוף ללא שימוש. במחשב שלי אי אפשר להתקין אותו כי הכל אצלי און בורד (וואלה, מתחילה להשתמש במושגים הנכונים..) אז חשבנו (זוכר... אני שותפה) להתקין אותו אצל אודי, אבל הוא לא עלה אצלה. עד כאן היכולת שלי להסביר.. למה לא עלה? את זה בני כבר יסביר טוב ממני ושוב אלישע, תודה זה נותן הרגשה כל כך טובה לדעת שיש כאלה חברים. ואני לא מתפלאה לראות שדעתי לא יחידה כאן
,

למעלה