נניח שיום אחד

atidih

New member
נניח שיום אחד

נתבשר שע"פ החלטת בג"צ, המשטרה חויבה להתייחס לידיעה שהופיעה עליה באנטרנט. אין ספק, יום גדול וצעד קדימה לקראת הקמת במה ראויה לציבור שהיעדרה הורגש חזק בציבור וגם נתן אותותיו במפגעים הרבים שאנו משופעים בהם. נעים היה לשקוע כמה דקות בחלומות. אבל ביתר רצינות, השאלה הראשונה שאני שואל בעקבות החלום, האם משתמשי האנטרנט מתכוננים ליום כזה כפי שכלה עושה כן לקראת חתונתה? לדעתי, חלקים נכבדים, על אף שמשופעים במוחות מבריקים, בשטח מתנהגים כמי שטרם השתחררו ממחלות ילדות ואני אתעכב על אחת מהן ובולטת במיוחד. שמות הכינויים של רבים מהמשתמשים כמו ה"קרפד השחור", "החצוצרה שהתביישה" וכיו"ב מכל הבא בדמיון - הללו מככבים בגדול. אולי נמחיש זאת יותר מעשית ולהלן הודעות כאילו מתפרסמות: "הנעשה במגרשי הכדורגל, צופן עתיד שחור לחברה הישראלית. שכן, לולא היו מגרשי כדורגל או אז ברחוב היו אדם לאדם זאב..."וכו! על החתום: רגל קרושה או, "הוונדליזם באוטובוסים כמו השחתת ציוד, ציורי גרפיטיס ועוד, זו עדות להפקרות שפורחת ומידרדרת עקב שיעמום שסופה רצח בנוסח נהג המונית בהרצלייה..." וכו! (לא פחות ולא יותר) על החתום: גפילטע פיש איני יודע מי הכניס לאנטרנט את האנונימיות השכיחה הנ"ל אבל כיצד לדעת אדם המכונה בשמות הנזכרים, חושבים אותם שצריכים לקרוא את מסריו? נדמה לי שגם הוא עצמו לא לוקח את דבריו ברצינות כי הוא מסתיר את שמו שקיבל ביום היוולדו ביחד עם שם משפחתו? נראה לי גם, שאם יחדלו בכינויים, מספר ההודעות יקטן ולא כפי שהיום, הודעה שפרסמת בבוקר כעבור כמה שעות נטמעת ב"ים" של הודעות אחרות עד כי אינך מוצא את הודעתך. כדי ליישם את המאבק ל"לא אלימות" חייבים להיות תקשורת ראויה. עתידי המנחם

זה דיון שכבר חורג מנושא הפורום

על תפקידו ועתידו של האינטרנט בחברה של המאה העשרים ואחת. אפשר לדון על זה שעות, אבל רק ימים יגידו איזה כיוונים האינטרנט עוד יתפוס.

atidih

New member
תשובה ל"אש בשמיים"

אני מבין למה אתה מגיב אבל למה זה לא נושא לדיון כאשר יש לכך קשר מאוד ישיר לנושא -הנושא - שהלוואי ויידון בפורום כי הוא חשוב ביותר ועל כך אני כותב כל הזמן. כפי שכתבתי הרבה, יש להתמקד בכך, שהאנטרנט (וקל וחומר הפורום הזה), לא יהיה עוד כתיבה על הקרח כי אם יעסוק בשאלה ויעודד רבים לכך, איך מביאים את האנטרנט להיות הבמה לציבור הנעדרת עם כל המשמעות לכך (שעדיין רחוק מאוד מזו), כמו העיתונים, הרדיו (בייחוד הראשון) שהם לא "הפה של ציבור". ולסיום שלך "...אפשר לדון על זה שעות..." אז ממתי להתחיל? האם אנחנו כאן מדברים על איזה שיר ייקח את המקום הראשון בפסטיגל? כי אם על הסיבות מדוע יש אלימות ורציחות על מקום בחנייה. עתידי המנחם

atidih

New member
רק עונש מוות לפושעים מכל הסוגים

בהקשר הפושעים "שלנו", נכון, יש סיבות "מקילות" אבל: ילדות קשה, חיים ונורמות התנהגויות מעוותים אבל בו זמנית, מתן עונש המוות ותיקון בלתי פוסק של המציאות הנ"ל - האחד לא מפריע לשני. באשר לביצוע עונש המוות, יש לפרסם ברבים ובמחזוריות גדולה, תמונות של הרוצח ולצד פניהם החמודים של הילדים ופניה הטובים של האם - האלמנה והיתומים (לנגד עיניי תוצאות רצח המאבטח). אני לא כותב זאת בגלל יצר הנקמה כי אם נוכח המציאות הקשה המוטחת כלפינו ובתדירות גבוהה. לרוצחים תמיד תהיה סיבה לרצוח והקורבנות שלהם כבר לא בחיים. אין לנו רבע ג'וליאני ולוקחי חיים כך סתם, מגבירים "חיל". עתידי המנחם

למעלה