נניח שאין לכם כח וזמן

נניח שאין לכם כח וזמן

אבל יתקיים שיעור בביתכם ולכן אין ברירה אלא לאפות עוגות. חוץ מעוגת שוקולד (שזה יש לי מתכון מעולה וקל ומהיר) איזה עוד עוגות הייתם מכינים
ולא, בלי מתכון זה לא נחשב
למען הסר ספק- הכוונה רק לעוגות שלא נדרש בהם להפריד חלבונים וחלמונים.
 
האמת..הייתי מכינה עוגת שוקולד.. ../images/Emo6.gif

את יכולה גם להכין קרם שניט..בקלי קלות.. לרדד כמה ריבועים או מלבנים באותו גודל לאפות אותם.. להקציף ריץ' או שמנת מתוקה..להוסיף אינסטנט פודינג וניל.. למרוח..להרכיב וסלאמאת...
 

עלה קטן1

New member
יש לי מתכון מנצח

עוגת תפוזים 4 ביצים כוס וחצי סוכר אבקת אפיה 3/4 כוס מיץ תפזים (אני סוחטת טרי) 1/2 כוס שמן 2 כוסות קמח מרבבים הגל לפי הסדר ואופים בתבנית חד פעמית בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות. במידה ואין מיץ תפוזים אני שמה מים וכפית נס קפה שופכת לתבנית כמעט את כל הבלילה ובכוס שנותרת אני מערבבת עם כפית קקאו והרי לכם עוגת שייש. בהצלחה!!!
 

דירה21

New member
קונה ../images/Emo13.gif

ויש כמה עוגות ממש קלות להכנה: עוגת מייפל: 6 ביצים 2 כוסות סוכר 4 סוכר וניל 2 גביעים שמנת חמוצה 1 כוס שמן 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס אגוזים קצוצים - לא חובה. מערבבים הכל ושמים בתנור ל180 מעלות ל40-50 דק' בערך. כשעוגה יוצאת מהתנור- שמים מייפל בנדיבות למעלה. עוגת 3 שכבות: שכבה 1: 4 ביצים 4 כפות סוכר 3 כפות קקאו 1 כף קמח תופח [בעיקרון אמורים להפריד ביצים, אבל אני בד"כ מדלגת על זה, טיפטיפה פחות אורירית, אבל זה רק הבסיס, אז זה באמת לא היסטרי] שמים בתנור 180 מעלות לבערך 10 דק' שכבה 2: מעל שמנת מתוקה (אינסטנט פודינג, אפשר חלב וכו') והשכבה האחרונה: אני ממיסה במיקרוגל שוקולד מריר 100 גר'+ 50 גר' חמאה+4 כפות מים/חלב ושופכת מעל הפודינג. פשוטה ומעולה
 

שוקו בת

New member
עוגת מייפל, ועוגת קפה

בס"ד עוגת מייפל: 3 ביצים 1 כוסות סוכר 1 סוכר וניל 1 גביע שמנת חמוצה/ כוס חלב סויה וניל 1/2 כוס שמן 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפייה 1 כוס אגוזים קצוצים מערבבים הכל ושמים בתנור ל180 מעלות 45 דקות כשעוגה יוצאת מהתנור עושים חורים בעוגה שמים מייפל בנדיבות למעלה. עוגת קפה 3 ביצים 2 כוסות קמח 1אפיה 1סוכר וניל 1 כפית וניל קצת יותר מ 1/2 כוס שמן 1 וחצי כוסות מים חמימים + 4 כפות בהריון של נס קפה/ או 3 כפות לא בהריון של נס קפה מגורען 1 ורבע כוס סוכר (אפשר חום) לעבודה - מערבבים הכול (לא צריך מיקסר) ביחד טוב טוב, (העוגה צריכה לצאת נוזלית וזה בסדר) תנור על 180 מעלות במשך 45 דקות טורבו.
 
בסוף קיבלתי את הצעתכם

ועוגה אחת קניתי (+רוגלאך וקוראסונים) ואפיתי בעצמי רק את עוגת השוקולד. למרות שהמתכונים פה היו ממש מגרים ואני מקווה מתישהו לממש אותם- במיוחד העוגת מייפל נשמעה
 
למעלה