נניח ודוד הנחלאווי היה נחטף, או נשקו היה נחטף

blackbomber

New member

והכל היה מצולם! מה היינו אומרים אז?
לדעתי על ממשלת ישראל להגן בחוק כי חייל שידרוך נשק ו/או אפילו יירה מתוך מצב שעפ"י שיקול דעתו היה בסכנה, יזכה לחסינות מפני משפט.
חייל רוסי, ממרחק 10 מטר היה יורה...
לדעתי יש לרענן את הפקודות ולקבוע כי כל המתקרב 10 מטר לחייל מבלי שקיבל מראש את אישור החייל, ייחשב למסוכן לחייל ומכאן שמחובתו של החייל לפעול להגן על עצמו עפ"י שיקול דעתו.

סמיואל

New member
לדעתי זוהי הצעה בלתי שפויה

maria411

New member
זאת הצעה בלתי שפויה
?

חכה ותשמע איזה עוד הצעות יש לו ..

maria411

New member
למה לא תהגר לרוסיה...

תוכל להגשים שם את כול השיגיונות ,והחלומות שלך...כמובן שתאלץ לוותר על החשמל חינם .

blackbomber

New member
למה שוב אתה מערב עניינים אישיים פרובוקטור?

אני לא ארד לתת הרמה המאפיינת את יח"צני השמאל התבוסני/קומוניסטי, לכן לא אשיב עניינית לשאלות המתגרות שלך.

maria411

New member
מה זה עניינים אישיים
?

כתבת את דעתך ...לא ?.

blackbomber

01/05/14 20:42

24צפיות

והכל היה מצולם! מה היינו אומרים אז?
לדעתי על ממשלת ישראל להגן בחוק כי חייל שידרוך נשק ו/או אפילו יירה מתוך מצב שעפ"י שיקול דעתו היה בסכנה, יזכה לחסינות מפני משפט.
חייל רוסי, ממרחק 10 מטר היה יורה...
לדעתי יש לרענן את הפקודות ולקבוע כי כל המתקרב 10 מטר לחייל מבלי שקיבל מראש את אישור החייל, ייחשב למסוכן לחייל ומכאן שמחובתו של החייל לפעול להגן על עצמו עפ"י שיקול דעתו.

blackbomber

New member
אל תציע לי הצעות במישור האישי פרובוקטור

מה כעת לא מובן?

maria411

New member
אז ההצעות שלך מכוונות רק לאחרים ?.

אתה תעמוד מהצד ולא תיקח חלק במימוש החלומות הרטובים שלך ?..אתה עלול להפסיד חוויה .?

ish50

New member
הפואנטה היא שלצה"ל אין ולא היתה שום הסתייגות

מתגובתו של דוד הנחלאווי כנגד הפרובוקטרים ההם

צה"ל שפט אותו על סוגיה אחרת לגמרי שהיא פנים צה"לית לחלוטין

והיה מי שהחליט מטעמים דיי ברורים (כנראה מקורבים שלו)
להסיט את הנושא ולהסית קהל גדול למהומה רבה על לא דבר

blackbomber

New member
אין לי שמץ של טענה כלפי צה"ל שעדיין חוקר

לא הייתי רוצה לראות את ביתי החיילת במצב דומה...
אסור לאפשר לאף אחד להתקרב לחייל!!! אלא אם כן החייל אמר לו להתקרב.
לדעתי על שר הביטחון להורות לרמטכ"ל לשנות את פקודות מטכ"ל כך שחייל יידע שיש לו האפשרות להגן על עצמו בכל דרך במקרה שכל לא מורשה מבחינתו התקרב אליו למרחק שייקבע.

ish50

New member
תזכורת - נוהל פתיחה באש בצה"ל

מבנה הוראות פתיחה באש בצה"ל מעוגן בפקודות מטכ"ל. יחד עם זאת, יש באפשרותם של אלופים לשנות את ההוראות בהתאם לתנאים שבהם חיילהם נתונים. ההוראות משתנות מאזור אחד למשנהו, אולם המבנה הבסיסי של ההוראות, במקרה של זיהוי דמות חשודה, הוא:
החייל קורא לעבר דמות חשודה: "עצור!" או "עצור! סיסמא"
החייל קורא: "עצור והזדהה" או "עצור סיסמא"
החייל קורא: "עצור או שאני יורה" (בערבית - "וקף ולא אנא בטוחק").
אם נשקו של החייל טעון (בהתאם לפקודות או לנסיבות),
ההוראה היא לבצע קודם כל דריכה בהפגנתיות לשם הרתעה ולאחר מכן שתי יריות אזהרה בכינון הנשק בזווית של 60 מעלות למעלה. אם הנשק לא טעון, החייל מכוונו בזווית של 60 מעלות לעבר גזרה ריקה ודורך בהפגנתיות את נשקו, לצורך הרתעה בלבד
ובשלב נוסף, אם יש בו צורך, מכניס מחסנית ודורך את הנשק לשם הרתעה, לפני השלב שבו הוא יורה יריות אזהרות כאמור לעיל.
החייל יורה לעבר רגלי הדמות החשודה.
לחייל מותר לירות לעבר מרכז הדמות על מנת להרוג במקרה שהדמות מסכנת את החייל או אדם שלישי באופן ברור ומיידי.

blackbomber

New member
כן ולא.

חייל יכול להגיד "עצור", "עצור ססמה", "עצור או שאני יורה", "ירייה באוויר", ירייה בחשוד ברגל, ירייה בחשוד בראש, את כל זה לעשות תוך 2 שניות...
זה לא פשוט!
מה כן פשוט?
לקבוע מרחק שממנו והלאה החייל לא חייב להפעיל את "נוהל חשוד".
מרחק שיגדיר במחינת פקודות מטכ"ל כי החייל מצוי בסכנה.

ברגע שהאויב יידע כי אם יתקרה לחייל מרחק של 10 מטר לדוגמה, לחייל ישנה האפשרות החוקית לירות בו, אז הוא לא יתקרב.
פשוט, לא?

למעלה