רוב הזמן נח
Well-known member
זה החינוך של ההורים שלימד את הילד לאכול ככה.
אסור כבר ולא מומלץ.שתי סטירות והילד אוכל הכל
יש לי ילדה שסובלת מזה. זאת עם iq 140ילדים שסובלים מארפיד יאכלו בעיקר אוכל מתועש, ויש לכך סיבה. המזון המתועש מוכר וצפוי.
איך זה אפשרי? הרי יותר IQ זה אומר יותר הבנה. היא לא יכולה להבין וללמוד קצת על תזונה ובריאות ולשנות בהתאם לזה את האכילה שלה?יש לי ילדה שסובלת מזה. זאת עם iq 140
לפעמים היא מתעקשת על מזון מתועש, ותמיד זה נתקל בסירוב: דווקא בגלל המגבלות אין סיכוי שהיא תקבל לחם לבן במקום מלא למשל.
או שבכריך לבית ספר לא תהיה גבינה
כדי למנוע חוסר בברזל מבשלים את הפירה שלה בפוייקה ברזל,
אבל אם נוסיף תבלינים היא פשוט תישאר רעבה
בדיוק בשבת גילינו שהפוביה שלה מסלק מתחילה להתרכך.
צריך הרבה אהבה וסבלנות
אתה מתבלבל בין הבנה [תהליך חשיבתי, אונה פרונטלית] לעניינים רגשיים [אמיגדלה]איך זה אפשרי? הרי יותר IQ זה אומר יותר הבנה. היא לא יכולה להבין וללמוד קצת על תזונה ובריאות ולשנות בהתאם לזה את האכילה שלה?
אתה לא יכול לקבוע את זה אלא אם כן היא עברה אבחון מתאים על-ידי איש מקצוע.יש לי ילדה שסובלת מזה.
מעניין מה האיי-קיו האמיתי שלה. הטעות המותרת בפסיכולוגיה היא 5% אבל הטעות במבחני האינטליגנציה המודרניים היא עד 15%, אז האיי-קיו האמיתי שלה יכול להיות נמוך עד לכדי 119 או גבוה עד לכדי 161.זאת עם iq 140
תנסו להאכיל אותה במזון מתועש איכותי יחסית, לפחות בהשוואה למזונות מתועשים אחרים, כמו המזונות המתועשים שאני אוכל.לפעמים היא מתעקשת על מזון מתועש, ותמיד זה נתקל בסירוב: דווקא בגלל המגבלות אין סיכוי שהיא תקבל לחם לבן במקום מלא למשל.
סלק? אני לא אוכל סלק, אבל אני שותה מיץ סלק.בדיוק בשבת גילינו שהפוביה שלה מסלק מתחילה להתרכך.
צריך הרבה אהבה וסבלנות
בוא לא נגזים. זה לא פחד. היא סתם מפונקת של אוכל, גם אם מדובר בפינוק קיצוני. בינינו? "הפרעת אכילה נמנעת ומגבילה"? לא באמת יש דבר כזה.אתה מתבלבל בין הבנה [תהליך חשיבתי, אונה פרונטלית] לעניינים רגשיים [אמיגדלה]
אתה יכול להבין למשל - שחוויה קיצונית שעברת בצבא לא יכולה לפגוע בך היום, ולכן להבין שאפשר לוותר על הפוסט-טראומה כל פעם שיש רעשים חזקים,
וההבנה הזו - חסרת משמעות,
כי האותות שגורמים לאמיגדלה לשחרר הורמונים של פאניקה [או כל רגש אחר] - מקדימים את היכולת של האונה הפרונטלית לייצר הבנה ולגבש פיתרון לוגי
היא למדה על תזונה ובריאות, מבינה את העקרונות ומנסה לפעול לפיהן [לאכול מספיק חלבון, פירות/ירקות, ומוצרים עתירי סידן],
אבל מאכלים מסויימים מעוררים בה פחד עמוק, שהיא פשוט לא יכולה להתנער ממנו.
אם מנסים יותר מדי, היא תעדיף לברוח ולהישאר רעבה
אני אוהב סרוולד של זוגלובק.אני מנסה לטפטף, בהדרגה
למשל היא אוהבת נקניק תה,
אני יכול להבין את הקושי ואת הרתיעה מחלק מההפרעות הנפשיות.זה החינוך של ההורים שלימד את הילד לאכול ככה.
IQ אומר יותר אינטליגנציה (נמדדת לפחות). יותר אינטליגנציה אומרת כל מיני דברים, אבל לא בהכרח יותר הבנה, וזה גם תלוי במה. בכל מקרה, זה ממש לא פשטני כפי מה שאתה עושה את זה.איך זה אפשרי? הרי יותר IQ זה אומר יותר הבנה. היא לא יכולה להבין וללמוד קצת על תזונה ובריאות ולשנות בהתאם לזה את האכילה שלה?
פוביה איזה היסחפות.בשבת גילינו שהפוביה שלה מסלק מתחילה להתרכך
אני לא אכלתי המון דברים שהייתי קטן.כדי למנוע חוסר בברזל מבשלים את הפירה שלה בפוייקה ברזל,
אל תהיו רעים,ילד גם צריך פינוקים לא רק דברים רציניים.אין סיכוי שהיא תקבל לחם לבן במקום מלא למשל.
גם אני לא אוכל סלק. מה שכן, אני שותה את זה כמיץ.פוביה איזה היסחפות.
סלק זה טעם מאוד ספציפי.
אני עד היום לא אוהב.
מן הסתם אוכל יותר למבוגרים.
והנה התגלה למה אתה מאשים אותי במאבק שליטה סמוי ביני לבין ההורים, למרות העובדה שגידלו אותי בהורות מתירנית מופלגת וההורים שלי עושים כל מה שאני רוצה ואומר, כולל לתת לי את כל הקומה השנייה של הבית, עם השירותים, המקלחת והמרפסת הפרטיים המסופחים לה. אתה פשוט משליך עליי דברים שלך, כמו כשהאתיופי המטומטם מאשים את הסובבים אותו במוגבלות שכלית, כאשר הוא זה ש-12 גולשים שונים העידו עליו כמוגבל בשכלו.אני לא אכלתי המון דברים שהייתי קטן.
שהייתי בן שנה - שנתיים - אכלתי הכל ובגיל 3 הפסקתי לאכול הרבה דברים,
בעיקר ירקות ופירות.
לדעתי על רקע של מאבק שליטה סמוי ביני להורים.
כל החיים ההורים מפנקים אותי כמעט עד שיוצאת לי הנשמה, וזאת מתוך שיטת ההורות המתירנית המופלגת שלהם. זאת אחת הסיבות למה יצאתי כזה נהדראל תהיו רעים,ילד גם צריך פינוקים לא רק דברים רציניים.
עד גיל 18 לא אכלתי שורה ארוכה של דברים שהגעילו אותייש לי ילדה שסובלת מזה. זאת עם iq 140
לפעמים היא מתעקשת על מזון מתועש, ותמיד זה נתקל בסירוב: דווקא בגלל המגבלות אין סיכוי שהיא תקבל לחם לבן במקום מלא למשל.
כדי למנוע חוסר בברזל מבשלים את הפירה שלה בפוייקה ברזל,
בדיוק בשבת גילינו שהפוביה שלה מסלק מתחילה להתרכך.
צריך הרבה אהבה וסבלנות
אבא שלי ז"ל לא סבל מARFID כי היו עניים ואכלו מה שהיהילדים שסובלים מארפיד יאכלו בעיקר אוכל מתועש, ויש לכך סיבה. המזון המתועש מוכר וצפוי.
![]()
"איכס, לא רוצה!": כל מה שצריך לדעת על בררנות אכילה אצל ילדים
נעם מתרחקת מהמבורגר כמו מאש. דור מוכן לאכול סוג אחד בלבד של קורנפלקס. ילדים בררני אכילה זו תופעה מוכרת ומעצבנת, אולם לפעמים היא הופכת להפרעה של ממש עם השלכות פיזיות ונפשיות. מה מאפיין את ההפרעה הזו, מאיפה היא מגיעה וכיצד מטפלים בה?www.ynet.co.il
נכון.ילד צריך משמעת וגבולות .
לדעתי אם ילד לא רוצה לאכול משהו צריך לאמר לו
זה מה שיש לאכול, לא רוצה על תאכל ולא להתחנן
יעבור זמן, יהיה רעב ואז יאכל מה שיתנו לו .
מחסור בסידן?תינוקות רעבים אוכלים גם סיד מהקירות .
כבר 40 שנה אין סיד בקירותנכון.
מחסור בסידן?
מי שרוצה לחסוך שם סיד.כבר 40 שנה אין סיד בקירות
זה צבע פלסטי
לי מאז ומעולם היתה רק בעיה עם סוג אחד של ירק שאני לא מסוגל לאכול ולא רוצה לאכול ובמצב מסויים אני יכול לקבל בחילה רק מלהריח אותו.הפרעת אכילה נמנעת ומגבילה – ויקיפדיה
he.m.wikipedia.org
נשמע שאנחנו שותפים לבחילהלי מאז ומעולם היתה רק בעיה עם סוג אחד של ירק שאני לא מסוגל לאכול ולא רוצה לאכול ובמצב מסויים אני יכול לקבל בחילה רק מלהריח אותו.
![]()
איך אפשר בלי סביח חציל בלאדי? בלי מוקפץ סיני של בקר וחצילים? בלי מוסקה?נשמע שאנחנו שותפים לבחילה
אפשר להקיא פחותאיך אפשר בלי סביח חציל בלאדי? בלי מוקפץ סיני של בקר וחצילים? בלי מוסקה?
![]()
מתכון: סביח חציל באלדי
3 חציל באלאדי, 6 ביצים קשות, 6 לימקווט כבוש, כוס טחינה ביתית, כוס טחינה גולמית, שמן זית בנדיבות, מלח אטלנטיwww.haaretz.co.il
![]()
![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.