נמאס לי מהמים במדינה הזאת!!! מה אתם

mdiamant

New member
נמאס לי מהמים במדינה הזאת!!! מה אתם

שמים במכונה שלכם???
 

oren_b

New member
מים מינרלים. כן, למרות כל האזהרות

מים מינרלים אמור לקצר את אורך החיים של המכונה, אבל הם עדיין עדיפים בעיני על פני הטעם החמוץ של מי בריטה. אפשרויות אחרות לוקות עוד יותר בחסר או שנמצאות מחוץ לתקציב שלי.
 

mdiamant

New member
הרתחה בקומקום ולתת לאבנית לשקוע??

ורך אחר כך להכניס למכונה??? איך זה?
 

nevermind76

New member
למים של בריטה יש טעם חמוץ????

אולי בגלל זה לקפה יש מעט חמיצות לפעמים ? תמיד האשמתי את המכונה או הקפה
 

oren_b

New member
אי אפשר לפספס את החמיצות

מספיק שתעשה השוואה אחד-לאחד בין קפה שהכנת עם מי בריטה לבין קפה מבוסס מים מינרלים כדי שתוכל להרגיש מיד בהבדל. כדי למנוע חמיצות, כדאי גם להקפיד שראש המכונה יהיה חם מספיק. אספרסו שהוכן זמן קצר אחרי שהתרמוסטט כבה, הוא כמעט תמיד אספרסו חמוץ.
 

Optimum Design

New member
השיטה שלי

הינה פילטור בבריטה, הרתחה של המים (בקומקום נקי מאבנית!) וקירור. הטעם משתפר פלאים
 

ludwig cafe

New member
מים מורתחים מאבדים חמצן

תכולת החמצן במים יורדת והם אינם טובים לחליטת קפה (או תה). קנו מרכך נורמלי או השתמשו במי ברז. מים מינרלים כשמם כן הוא - טובים מאוד לקפה, גרועים למכונה (אבנית).
 

carmonle

New member
מרכך מים יעודי למכונת האספרסו

שדוגמתו מוצגת באתר קפה לטינו. לדעתי ניתן להשיגו במחיר יותר זול בודאי בעת קניית מכונת אספרסו כחלק מהחבילה. ערן
 

coffeeaddict

New member
ההבדל בין השיטות

פילטר בריטה מחליף את יוני הסידן והמגנזיום (מקור האבנית) ביוני מימן ובכך הופך את המים לחומציים. האם זה לא ממיס את המתכת של הדוד? ואנו עוסקים בפליז, אלומיניום ופלב"ם שמכילה ניקל. מה דעתכם על ניטרול החומציות עם קמצוץ של סודה לשתיה? משהו כמו רבע כפית בתוך כוס מים ושימוש בכפית מים כאלה לניטרול החומציות. כמובן שהאופציה שערן מציע היא יותר מושלמת אך יותר יקרה. מרכך מים מחליף את יוני הסידן והמגנזיום בנתרן, שמקורו בשרף מחליף יונים רווי בנתרן. האם יש במרכך גם מרכיב האמור לנטרל את הכלור כמו פחם פעיל? אשמח לתגובתכם. אדי קט
 

efratizv

New member
במרכך בדרך כלל אין פילטר פחם פעיל,

אך אין שום מניעה להוסיפו, ועלות החלפתו (אחת לשנה) אינה גדולה. אני משתמש במרכך מים ביתי ולאחריו במערכת אוסמוזה הפוכה המוציאה את הכלור ואת שאר "הצרות" הנמצאות במי השתיה שלנו. קצת יקר, אבל כדאי (לדעתי). צביקה.
 

mdiamant

New member
אז מה אתה עושה אצלך במכונה?

שם סודה לשתיה אחרי בריטה??? מים מינרלים??
 

coffeeaddict

New member
יש מקום לשיפור

עד עכשיו בריטה בלבד ואני אוכל את הלב על המסת המתכת בתהליך החימום. אבל עכשיו לאור הדיון אנסה את האופציה של סודה לשתיה או אפילו נחרץ יותר: שטיפת פילטר הבריטה בתמיסת מלח מרוכזת (3 כפות בכוס מים) ואמיר את יוני המימן בנתרן כך שלא יהיו עוד משקעים ולא המסה קורוזיבית של הדוד.
 

mdiamant

New member
וזה ימנע את האבנית ולא יקלקל את

המכונה??? (הכוונה לשיטה של הבריטה עם המלח) או שעכשיו יתקלקל משהו אחר?
 

coffeeaddict

New member
לא יקלקל כמו בריטה חומצית

לקחתי את המילה שלי ברצינות וביצעתי שטיפת הפילטר של הבריטה עם 3 כפות מלח בכוס מים, ולאחרין שני ליטר מים לשטיפת עודפי מלח. הקפה יצא פחות חמוץ ואני משוכנע שהקורוזיה למכונה יותר קטנה עכשיו. למעשה זה הפך להיות מרכך כמו המסחרי רק יותר קטן. בברכה אדי קט
 

mdiamant

New member
פתרון יפה, אחרי שהצלנו את המכונה

איך זה מבחינה רפואית לגוף האדם??
 

coffeeaddict

New member
אין נזק

בוודאי לא חששת שכמות הנתרן שמחליפה את הסידן בכוס אםפרםו היא מזיקה, ובטח שלא סמכת על הסידן שהיה במים האלא שיספק את תצרוכת הסידן היומית. כך שאין לך מה לדאוג.
 

mdiamant

New member
העיקר שלמכונה לא יקרה כלום!!!

אני שם דלי לאסוף מי גשם!!!! ובקיץ מים מהמזגן - בצחוק (על שניהם)
 
למעלה