נכון שאתם אוהבים את אנה קארנינה?

• פותח הנושא Guy K
  • פורסם בתאריך

Guy K

New member
נכון שאתם אוהבים את אנה קארנינה?

אז ביום רביעי, ה 15 לחודש, בשעה תשע בערב, אתם מוזמנים לסיאנס ספרותי שבו הגב' תענה על שאלות. למי שרוצה להתכונן מראש, הנה הסיאנס הקודם שעשינו (בסך הכל לפני שנתיים וחצי!), עם הומברט הומברט, הנה התרשמויות על הביוגרפיה הרשמית שלה, ולמי שמתחשק, הנה לינק ישיר לגרסא האנגלית. הכינו שאלותיכם מראש, לגברת לא יהיה הרבה זמן שכן יש לה עיסוק חשוב בתחנת הרכבת אח"כ

666333

New member
מה זה כל זה..?

יהיה נחמד אם מישהו יואיל להסביר לי... תודה:)

Guy K

New member
לא הבנתי מה להסביר

הרי חוץ מלכתוב שוב מה שכתבתי למעלה, אין לי מה להוסיף. אם יש לך שאלה, תשאל, ונסביר.

רגע, ל'לוליטה' באמת קוראים דולורס?

לא לוליטה?
הייתי בטוחה שזה ההמצאה של הבמאי של אחד הסרטים.

arandiera

New member
לוליטה זה הכינוי שממציא לה

הומברט הומברט. דולורס הוא שמה האמיתי. זה לא הכינוי היחיד שהוא מדביק לה (ולבנות מסוגה). מומלץ בחום רב לקרוא את הספר. ראיתי רק חלק מהסרט (ונדמה לי שנשעתה יותר מגרסה קולנועית אחת) והיה לי הרושם שהפכו את הספר האיכותי והמיוחד למן עלילה זולה מדי.

Darya Caulfield

New member
גרסאות קולנועיות -

יש שתיים. אחת משנת 1997 כמדומני, לא זוכרת של מי. אחת משנת 1962, של סטנלי קובריק, הבמאי המבריק. לא ראיתי את החדשה, אבל שמעתי שהיא באמת מעליבה את הספר. הישנה, בעיני, נפלאה. ראיתי אותה קצת אחרי שקראתי את הספר ונדהמתי מהדמיון בינה לבין מה שדמיינתי תוך כדי קריאה. הוא אמנם השמיט כמה פרטים (ואין שם אזכור לכל ההקדמה, עם אנאבל לי) אבל אני חושבת שלא היה יכול ליצור לוליטה והומברט הומברט קולנועיים טובים יותר. סליחה על האורך.

arandiera

New member
זה ארוך?

מכירה את הבדיחה השובינסטית על למה נשים לא יודעות לשמור מרחק? סליחה, לא יכולתי להתאפק. זה נורא הזכיר לי. אני מזמינה אותך לקרוא את מרבית ההודעות שלי בפורום. זה ארוך! תודה על ההסבר, לא ראיתי את זה של קובריק. והוא באמת מבריק. ניתן להשיג אותו?

Darya Caulfield

New member
בטח:

קודם כל, ניתן לקנות מארזים (או מארז אחד? לא זוכרת) של קובריק, המכילים כמה סרטים שלו, ביניהם "לוליטה". אם אני לא טועה, באותה מהדורה הסרטים נמכרים גם בבודדים, ואני חושבת שכל העניין הזה קורה בחנויות דיסקים כמו טאואר רקורדס וצליל. ולהשכרה - כל ספריית וידיאו / DVD. אשמח לקרוא את הבדיחה...

קובנר

New member
זה אולי הספר

שהכי בלתי אפשרי להפוך לסרט. כל הקסם שלו נעוץ במילוליות שלו.

Darya Caulfield

New member
כן ולא.

נכון שחלק רב מהקסם שלו נעוץ במילוליות, אבל היי, קולנוע היא אמנות בפני עצמה. ואת השפה של הספר, קובריק תרגם (בצורה מופלאה לדעתי) לשפה קולנועית. מעבר לזה - אף ספר הוא לא מקסים בזכות אלמנט אחד. זה איזשהו שילוב, נכון? מה עם העלילה והדמויות, כל מה שיש בו מעבר למילוליות? וזה משהו שהצליח לעבור בסרט של קובריק. כך שהוא בוודאי לא מכיל את כל מה שהספר מציע, אבל לעניות דעתי, יש לו ערכים מוספים משלו. בכל מקרה, גם אני אהבתי את הספר יותר מאשר את הסרט, אבל בהחלט קשה לי להסכים עם האמירה שלך.

קובנר

New member
זה נכון שיש הרבה אלמנטים, אבל

אם בדון קיחוטה, או להבדיל, צופן דה וינ'צי העיקר הוא העלילה, והדמויות, הרי שבלוליטה יש הרבה משחקי מילים שפוט אובדות במעבר למסך הגדול. את הסרט לא ראיתי, אז אני לא יכול לשפוט.

arandiera

New member
זו בדיחה שבאה עם הדגמה, אנסה...

למה נשים לא יודעות לשמור מרחק (בנהיגה)? כי אומרים להם ש*זה* (כאן באה הדגמה על ידי הצגת גודל מאד קטן בין האצבעות) עשרים סנטימטרים. עכשיו כשאני חושבת על זה, אני מחבבת את הבדיחה כי היא לא באמת שוביניסטית. מצד אחד היא מאד יורדת על נשים (שלא יודעות לנהוג וכו'). מצד שני היא מחזירה הכל לגברים, לאגו הגברי ולבעיות הדימוי העצמי שלהם. דהיינו, אנחנו לא יודעות כלום, כי אתם עסוקים בללמד אותנו את ההפך...

היונתן

New member
אני רק בעמ'

20 אבל בנתיים זו אחת ההתחלות החביבות עליי. סגנון ממש מגניב. זה נשמר בשאר הספרים שלו? חבר שלי פעם התחיל את לוליטה ואמר שזה משעמם אז לא ניסיתי.

למעלה