ניתן לפתוח קופת גמל ללא הפקדה

מצב
הנושא נעול.

ozmo1

New member

ניתן לפתוח קופת גמל ללא הפקדה חודשית ? מה התנאים לכך ?

meir112

New member
גמל

ניתן לפתוח קופת גמל ללא הפקדה חודשית ? מה התנאים לכך ?
גמל
ניתן לפתוח קופת גמל של עצמאי אפילו ללא להכניס שם גרוש .רק על ידי משלוח טפסי ההרשמה.חלק גדול מעצמאים מכניסים תשלום אחד של בערך 14000 שקל רק בסוף השנה כדי לקבל את ההנחה ממס ההכנסה בגלל הפקדה בגמל.יש לזכור כי תקנות מס ההכנסה דורשים מאנשים מתחת לגיל 40 להפקיד קודם בקרן פנסיה סכום מסוים כדי לזכות גם בהנחות ממס בגלל קופת הגמל.

ozmo1

New member
אם אני רוצה להפקיד בשנה הראשונה

גמל
ניתן לפתוח קופת גמל של עצמאי אפילו ללא להכניס שם גרוש .רק על ידי משלוח טפסי ההרשמה.חלק גדול מעצמאים מכניסים תשלום אחד של בערך 14000 שקל רק בסוף השנה כדי לקבל את ההנחה ממס ההכנסה בגלל הפקדה בגמל.יש לזכור כי תקנות מס ההכנסה דורשים מאנשים מתחת לגיל 40 להפקיד קודם בקרן פנסיה סכום מסוים כדי לזכות גם בהנחות ממס בגלל קופת הגמל.
סכום ראשוני בלבד ללא הפקדות חודשיות, יש לי יכולת להגיד למנהל קופת הגמל "קח אחוז מסויים מהסכום הזה ותשקיע אותו בפנסיה, עפ"י מה שהרפורמה החדשה מגדירה" ?

meir112

New member
גמל

סכום ראשוני בלבד ללא הפקדות חודשיות, יש לי יכולת להגיד למנהל קופת הגמל "קח אחוז מסויים מהסכום הזה ותשקיע אותו בפנסיה, עפ"י מה שהרפורמה החדשה מגדירה" ?
גמל
כל קופת גמל מנהלת את הכספים דרך בנק אחד לפחות.את הכסף אתה מפקיד לחשבון קופת הגמל לפי חשבונך האישי .אתה יכול לעשות פעולת הפקדה ע"י העברה בנקאית אם יש לך חשבון באותו הבנק או ע"י הפקדת שק על שם הקופה אם אתה מנהל חשבונך בבנק אחר.את גובה הסכום ו מועד אתה קובע.אם אתה עושה זאת באופן עצמאי אתה צריך ללכת בסוף השנה למס הכנסה למלא טפסים כדי לקבל החזרים.אם אתה שכיר עדיף לעשות זאת דרך המשכורת כי אז מחשבים הכל אוטומטי מדי חודש.למיטב ידיעתי הסכום המכסימלי לעצמאי הוא 14400 שקל לשנה אך עלך לבדוק זאת בבנק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה