ניתוק זיקה בט"ל

jimmy131

New member
ניתוק זיקה בט"ל

שלום,

בנוגע לניתוק זיקה - הבנתי שחלק מהאנשים עושים זאת מהארץ עוד לפני שטסים וחלק מחו"ל (כעבור כמה חודשים עד שנים).
1) האם מישהו שעשה ניתוק זיקה מהארץ קיבל סירוב (בהנחה שאין דירה פה ועוברים כל המשפחה)? מה ההוכחה שמצרפים? צילום של ויזת ה-L?
2) אם נוסעים בלי להודיע לבט"ל ועושים ניתוק מחו"ל כעבור מספר חודשים או שנה - האם מישהו קיבל מכתב עיקול או משהו על חוב (בתור שכיר)? או שבט"ל לא מדברים איתך בכלל (ולא מודעים למעבר).

תודה רבה,

ליאת59

New member
אנחנו הצגנו

מכתב מהבנק על סגירת חשבון, מהחדר כושר, מהחברת סלולאר.. כל דבר שהראה על סגירת קצוות בארץ במטרה לנסוע ולא לחזור. אני לא יודעת כמה הטפסים שהבאנו שינו משהו אבל לא מזיק. ביטלנו תושבות מהארץ. נראה לי שאם תחכה כמה חודשים ובזמן הזה לא תשלם אז בהכרח יצטבר לך חוב

AlicePJ

New member
בקשר ל-2

אם אתם נוסעים לחו"ל ורק אחרי תקופה מנתקים תושבות, אתם חייבים בינתיים להמשיך לשלם. אם תפסיקו פשוט לשלם תקבלו עיקולים וצווי יציאה מישראל כשתגיעו לביקור. ביטוח לאומי יודע יפה מאוד מתי אתם יוצאים מישראל ויש להם המון מידע עליך.

jimmy131

New member
מאיפה יודעים? ממשרד הפנים?

איך הם מגלים?
אי אפשר לנתק תושבות רטרואקטיבית? כלומר, להראות להם שעזבנו לפני X חודשים?
מה הסיכוי (מנסיונכם בפורום) שננסה לבטל מהארץ ויגידו לנו שהם לא מאשרים (זה תלוי פקיד?)?

AlicePJ

New member
אני לא יודעת איך הם יודעים, אבל הם יודעים. אני יודעת

שאחרי שעזבנו, לפני כמעט עשור, הגענו לביקור בישראל בחורף הראשון שהיה לנו שם, והפקידה בקופת חולים שלי אפילו ידעה שאנחנו עזבנו את ישראל. אז כל מי שצריך לדעת, וגם כל מי שזה לא עניינו, יודע.
למיטב הבנתי כבר אין ניתוק רטרואקטיבי, אבל אולי אני לא מעודכנת. ואין לי מושג לגבי ניתוק מישראל, לא עשיתי את זה.

orilina

New member
תשובות וכתבה לגבי הקשחת תנאים בבט"ל מהיום

אנחנו ניתקנו עוד מהארץ. לא זוכר שהבנו יותר מדי "הוכחות". זו הצהרה ושאלון שאתה חותם עליו. היה קצת לא נעים מהפקיד שנתן תחושה כאילו אנחנו "בוגדים במולדת" אבל בגדול אין כאן עניין של סירוב. משמעות הניתוק מראש הינה שבט"ל לא יבוא אליך בדרישות תשלום וחובות.
כשתחזור מחו"ל יבדקו שוב את נושא תושבותך בהתאם למבחני זיקה ומרכז חיים ויראו האם באמת הניתוק "הצליח" ואתה באמת לא נחשבת תושב כל התקופה, או שבעצם הם חושבים שהיו לך מספיק זיקות לישראל ולכן אתה כן היית תושב כל / חלק מהתקופה ועליך לשלם את החוב שנצבר בגין תקופה זו

לגבי השאלה השנייה. כן. מכירים מקרוב חברים קרובים, שכירים, שנזכרו לדבר עם ביטוח לאומי לאחר יותר משנה בארהב ואז כבר היו להם מכתבים והודעות עיקול (שנשלחו לכתובת בה הם כבר מזמן לא גרים....) הם התווכחו וצעקו עם בט"ל ואני לא יודע בדיוק מה נסגר, אם הם שילמו רק חלק מהחוב או כלום אבל זה לא הלך חלק

מצורפת כתבה מהיום לגבי הקשחת התנאים של בט"ל לגבי שכירים החוזרים מחו"ל מרילוקיישן. הנאמר מחזק את הדברים שנאמרו כבר בפורום מספר פעמים - או שמשלמים או שמנתקים, אין ארוחות חינם. ועדיף לשהות מעל 4 שנים בחו"ל כדי להגדיל סיכויים לא להחשב תושב.

http://m.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3638900,00.html?dcRef=ynet

jimmy131

New member
תודה רבה. אם אין ברירה ננתק

המטרה לא להמשיך להיות מכוסים. המטרה היתה בעיקר החשש מזה שפתאום פקיד לא מאשר את הניתוק ואז גם חייבים לשלם, וגם מס הכנסה יכול לטעון שזה מחזק את מבחן התושבות...

ניסיון מהצד האחר

היי,
אני מעל 5 שנים בארה"ב ומכיוון שאני נוסעת לארץ לעיתים קרובות (4 בשנה) שילמתי 162 ש"ח בחודש ושימרתי את הזכויות שלי בביטוח לאומי מתוך רצון לשמור על ביטוח בריאות.
לאחר כ 5 שנים קיבלת הודעה על ניתוק תושבות עקב שהייה מעל 5 שנים..
למרות שהלכתי לסניף ביטוח לאומי וביקשתי להמשיך לשלם, סורבתי. הגשתי ערעור.. נכון להיום, קיבלתי החזר כספי של מספר החודשים ששולמו מעבר ל 5 שנים.

orilina

New member
שאלות

האם ניסית לקבל שירותי בריאות בארץ במהלך הביקורים כרגיל (עם כרטיס קופ"ח)?האם בארהב על סטטוס שקשור בלימודים או פוסט או בסטטוס ויזת עבודה רגילה H או L?הנסיון שלך חשוב אבל כדאי להבין את כל התמונה. מה היה קורה אילו היית חוזרת לאחר שלוש שנים? האם בט"ל היו מסתפקים ב162₪ ששילמת או שהיו דורשים השלמה על כל ההכנסה?

תשובות

כן, קיבלתי שירותי בריאות כרגיל. במקרה שרכשת תרופה מסויימת אז הסבסוד יהיה מופחת או ללא סיבסוד כלל.
אני על GC ולפי הבנתי כשאת תושבת, אז ישנה אפשרות לטעון לירידה מהארץ במידה ועולים שאלות/קנסות/דרישות.. כדי לפתור את הבעיה מולם.

נסי לשאול כם פה...
https://www.facebook.com/groups/463331913772329/

orilina

New member
הבעיה היא בטווח השלוש שנים

כי אחרי חמש שנים ביטוח לאומי מנתק תושבות מיוזמתו , כפי שאכן קרה לך. מי שחוזר אחרי שלוש שנים ונחשב תושב חוזר כרגע לא מתעסקים איתו אם כי לדעתי השלב הבא הוא להגביר אכיפה על תושבים חוזרים ששילמו ביטוח לאומי בטווח השלוש עד חמש שנים , כרגע מגבירים אכיפה על כאלו ששילמו /לא שילמו אבל חזרו בטרם קיבלו סטאטוס של תושב חוזר (ואגב מנסיון הגדרת תושב חוזר בביטוח לאומי שונה מאוד מהגדרתו במשרד לקליטת עליה / משרד הפנים). עוד נקודה שלא זוכה להתייחסות זה הקצבאות - בהנחה שחס וכרפס הפכת לנכה(תאונה,מחלה ) לא יעזור לך ששילמת ביטוח לאומי בזמן השהות בחול - הביטוח הלאומי יבדוק בדקדקנות יתרה את מבחן מרכז החיים (פלוס מבחן הימים).

למעלה